Την Αστυνομική Διεύθυνση Λευκάδας επισκέφθηκε την Δευτέρα ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς, όπου συναντήθηκε με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Κωνσταντίνο Γαβρίλη και τον Αναπληρωτή Διευθυντή, κ. Χριστοφάνη Σιώζο. Κύρια αντικείμενα της συζήτησης ήταν η ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες, έπειτα και από το πρόσφατο βίαιο περιστατικό στη Νυδρί που συγκλόνισε την κοινωνία της Λευκάδας, η στέγαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης και των υπηρεσιών της, καθώς και η ανάγκη ενίσχυσης με ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό.

Ο Βουλευτής συνεχάρη τον Αστυνομικό Διευθυντή και όσους συμμετείχαν στην εξιχνίαση της αποτρόπαιης επίθεσης που σημειώθηκε προ ημερών στο Νυδρί εις βάρος επιχειρηματία, ιδίως δε το προσωπικό και το Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Ελλομένου, κ. Φίλιππο Σκληρό. Εξέφρασε την ανησυχία του για τη βιαιότητα της επίθεσης, την οποία διαπίστωσε ο ίδιος, καθώς επισκέφθηκε το θύμα στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας, και επεσήμανε ότι τέτοια περιστατικά, πρωτοφανή για τα δεδομένα της Λευκάδας, απαιτούν ακριβώς την επιχειρησιακή ετοιμότητα και τον συντονισμό που επέδειξε η ΕΛ.ΑΣ.

Τόνισε ότι η τοπική κοινωνία έχει ανάγκη το αίσθημα της ασφάλειας που προσφέρει η καλή και πυκνή αστυνόμευση και προς το σκοπό αυτό ο Βουλευτής δεσμεύθηκε ότι θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για να συνδράμει την Αστυνομική Διεύθυνση Λευκάδας, σε ό,τι χρειαστεί, τόσο ως προς τις ανάγκες σε ανθρώπινο δυναμικό, όσο και στο θέμα της προμήθειας εξοπλισμού. Ο κ. Καββαδάς εξέφρασε τη χαρά του για την ευκαιρία που του δόθηκε να συναντήσει από κοντά άντρες της μηχανοκίνητης Ομάδας ΔΙΑΣ και να συζητήσει μαζί τους, και επανέλαβε την αμέριστη συμπαράστασή του στους άνδρες και τις γυναίκες της Ελληνικής Αστυνομίας, που με αυτοθυσία υπηρετούν καθημερινά την ασφάλεια των συμπολιτών τους.

Τέλος, συζητήθηκε το θέμα της ανέγερσης του Αστυνομικού Μεγάρου. Ο Αστυνομικός Διευθυντής ανέφερε ότι πλέον η μεταστέγαση της Διεύθυνσης και των υπηρεσιών της δεν επιδέχεται αναβολής. Τόνισε ότι το σημερινό, μισθωμένο κτίριο δεν επαρκεί για τις ανάγκες των συστεγαζόμενων υπηρεσιών, ενώ η παλαιότητα και οι περιορισμένοι χώροι δημιουργούν δυσκολίες τόσο στους εργαζόμενους, όσο και στους πολίτες που θέλουν να εξυπηρετηθούν.

Από τη μεριά του ο κ. Καββαδάς ανέφερε στον Αστυνομικό Διευθυντή ότι για το θέμα ενημέρωσε σχετικά και το γραφείο του Πρωθυπουργού, τονίζοντας μάλιστα ότι στο σχετικό έγγραφο, συγκαταλέγει το έργο ανάμεσα στις σημαντικότερες τοπικές υποδομές. Ανέφερε ότι για το θέμα είχε αναλυτική ενημέρωση από την Κτηματική Υπηρεσία Λευκάδας, την οποία επισκέφθηκε τις προηγούμενες ημέρες, και δεσμεύθηκε ότι στο προσεχές διάστημα θα επιδιώξει συνάντηση τόσο με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., όσο και με τον Υφυπουργό Οικονομικών, αρμόδιο για τη Φορολογική πολιτική και τη δημόσια περιουσία, ώστε το θέμα να ανακινηθεί εκ νέου και να το έργο να προχωρήσει.