Με τον καθιερωμένο αγιασμό χτύπησε το πρώτο κουδούνι σήμερα, Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2019 σε όλα τα σχολεία της Λευκάδας!

Με χαρά και ανυπομονησία μετά τις καλοκαιρινές διακοπές εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές βρέθηκαν από νωρίς στους σχολικούς χώρους να ξεκινήσουν με τον καθιερωμένο αγιασμό την νέα σχολική χρονιά.

Τον αγιασμό τέλεσε στο Μουσικό Σχολείο παρουσία του Δημάρχου Λευκάδας κ. Καλού, του Διευθυντή Μουσικού Σχολείου κου Κονιδάρη, του εκπαιδευτικού προσωπικού και των μαθητών ο πάτερ Αθανάσιος.

Στην συνέχεια διαβάστηκε από την κα Βλάχου το μήνυμα του Μητροπολίτου Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεοφίλου στους μαθητές.

Κατόπιν, ο πάτερ ευχήθηκε στα παιδιά καλή και δημιουργική χρονιά δίνοντάς τους συμβουλές και ευχές. Τόνισε δε πως «Εδώ είναι η καρδιά της κουλτούρας  και των αυριανών καλλιτεχνών. Εσείς θα διαδώσετε και θα σώσετε την Λευκαδίτικη κουλτούρα. Σε εσάς έχουμε εναποθέσει την ελπίδα μας για την μουσική παράδοση του τόπο και των Ιονίων Νήσων.» Κάλεσε τους μαθητές να αξιοποιήσουν τα χαρίσματά τους για το κοινό καλό και από του γονείς και εκπαιδευτικούς πολύ σωστά ζήτησε πρώτοι από όλους να δίνουμε το καλό παράδειγμα στα παιδιά.

Είναι γεγονός πως με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς η πίεση να βρεθεί το συντομότερο δυνατόν λύση για το πρόβλημα με τα σκουπίδια αυξήθηκε κατακόρυφα. Γνωρίζουμε ότι ο Δήμαρχος σε συνεργασία με τον βουλευτή Λευκάδας και το Δημοτικό Συμβούλιο, ο κάθε ένας από την θεσμική του θέση καταβάλλουν τις μέγιστες προσπάθειες ώστε να λυθεί άμεσα το ζήτημα.

Ήταν προσωπική επιλογή  του κου Καλού να παραστεί ως νέος Δήμαρχος στον αγιασμό του Μουσικού Σχολείου. Έχει συμβολικό χαρακτήρα η παρουσία του εκεί, κάτι που τόνισε και στον σύντομο χαιρετισμό του: «Ήταν επιλογή δική μου και έχει συμβολικό χαρακτήρα να παραστώ στον αγιασμό του Μουσικού Σχολείου και αυτό γιατί ως Δήμαρχος Λευκάδας οφείλω να ζητήσω από εσάς τα παιδιά συγγνώμη. Μια συγγνώμη καθότι από σήμερα και μέχρι να μπορέσουμε να  λύσουμε το πρόβλημα που είναι πολύ κοντά σας θα υποστείτε, και λυπάμαι για αυτό, κάποιες συνέπειες. Είναι δέσμευσή μου όμως ότι καταβάλλεται από μένα και από όλο το Δημοτικό Συμβούλιο κάθε δυνατή προσπάθεια σε σύντομο χρονικό διάστημα αυτό το θέμα να έχει λυθεί.»

Ο Δήμαρχος Λευκάδας ανακοίνωσε πως θα ακολουθήσουν μια σειρά από δράσεις για την ανακύκλωση οπού θα συμμετέχουν ενεργά τα παιδιά ώστε να εξελίξουμε τον τόπο μας σε ένα μέρος φιλικό προς τον άνθρωπο, ένα μέρος για να ΖΕΙΣ. Να μετατρέψουμε την Λευκάδα σε πράσινο νησί, το νησί της Ποιότητας και του Πολιτισμού.»

Απευθυνόμενος στους εκπαιδευτικούς είπε «στα χέρια σας αφήνουμε ότι πιο πολύτιμο έχουμε, τα παιδιά μας. Από την πλευρά του Δήμου δεσμευόμαστε να παράσχουμε ότι χρειάζεται για την εύρυθμη λειτουργιά των σχολείων, ώστε να μπορείτε το λειτούργημα που επιτελείτε να το κάνετε με τον καλύτερο τρόπο. Να μπορέσετε να περάσετε στα παιδιά μας βασικές αρχές όπως πνεύμα συνεργασίας και εντιμότητας.»

Από τους γονείς ζήτησε ο Δήμαρχος Λευκάδας να στηρίζουν τα παιδιά σε αυτό το ταξίδι γιατί ο δρόμος είναι δύσκολος. Να δίνουμε το καλό παράδειγμα, να είμαστε δυνατοί και να στηρίξουμε το μέλλον του τόπου μας, τα παιδιά μας. Στους μαθητές ο Δήμαρχος Λευκάδας ευχήθηκε υγεία, προκοπή, να βάλουν ψηλά τον πήχη και να γίνουν η αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος.»

Η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου κα Ρούσου ευχήθηκε με την σειρά της καλή και δημιουργική χρονιά στους μαθητές και να κυνηγήσουν τα όνειρά τους με πάθος για να γίνουν πραγματικότητα. Στους εκπαιδευτικούς ευχήθηκε καλή δύναμη και να βλέπουν τα παιδιά με αγάπη και κατανόηση.

Ο Διευθυντής του Μουσικού Σχολείου κος Κονιδάρης καλωσόρισε τα παιδιά και ευχαρίστησε όλους γιατί στηρίζουν το Μουσικό Σχολείο. Τους γονείς που λαχταρούν να βλέπουν τα παιδιά τους να μεγαλώνουν, την Τοπική Αυτοδιοίκηση που στηρίζει το Μουσικό Σχολείο, το ίδιο και η τοπική εκκλησία. «Είμαστε όλοι εδώ για μια καλή, παραγωγική και δημιουργική χρονιά!»

Εμείς να ευχηθούμε καλή και προπάντων δημιουργική σχολική χρονιά σε όλους και να θυμίσουμε πως αυτό που έχει ανάγκη ο τόπος είναι ένα σχολείο που θα είναι δημιουργικό και δεν θα εξοντώνει τους μαθητές. Με διδασκαλία που θα σέβεται την προσωπικότητά τους, ώστε να μάθουν και αυτά με την σειρά τους να σέβονται τον συνάνθρωπο, να προστατεύουν το περιβάλλον, να αγωνίζονται για ειρήνη και συναδέλφωση.

Κλείνοντας θα θέλαμε να αναφερθούμε σε ένα θέμα που μας έχει τεθεί επανειλημμένα και αφορά την διάβαση πεζών μπροστά στο Μουσικό Σχολείο. Χρειάζεται ειδική σηματοδότηση διότι σε αυτό τον δρόμο οι οδηγοί αναπτύσσουν μεγάλη ταχύτητα, αγνοούν την διάβαση και το γεγονός ότι υπάρχει σχολείο στην περιοχή. Προκειμένου τα παιδιά να μπορούν να εισέρχονται και να αποχωρούν από το σχολείο με μεγαλύτερη ασφάλεια, οι υπεύθυνοι ας το φροντίσουν….