Θέλω να ευχηθώ από καρδιάς, στους μαθητές και τις μαθήτριες του Νομού Λευκάδας, σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, να έχουν μία καλή και δημιουργική σχολική χρονιά.

Η σημερινή ημέρα είναι ορόσημο για κάθε γονιό που παραδίδει το παιδί του στο σχολειό, για κάθε εκπαιδευτικό που αναλαμβάνει την καθοδήγηση των μαθητών του και για κάθε μαθητή που ξεκινά το δικό του δρόμο για την κατάκτηση της γνώσης. Αυτός ο δρόμος ανοίγει νέους ορίζοντες, δίνει το έναυσμα για νέους στόχους και ταυτόχρονα παρέχει τα εφόδια για το μεγάλο ταξίδι της ζωής.

Σε αυτό το ταξίδι τα παιδιά μας συνοδεύονται από τους άριστους εκπαιδευτικούς μας, οι οποίοι τα στηρίζουν σε κάθε τους ανάγκη, βοηθώντας τα να κοινωνικοποιηθούν, διαπλάθοντας το χαρακτήρα, διδάσκοντας ήθος εκτός από γνώση. Στους εκπαιδευτικούς, όπως βεβαίως και στους γονείς, που πασχίζουν καθημερινά για να χτίσουν τις καλύτερες προϋποθέσεις για το μέλλον των παιδιών τους, θέλω να ευχηθώ καλή δύναμη.

Η ανθρώπινη γνώση και εμπειρία διευρύνεται διαρκώς, τα μέσα διδασκαλίας μεταμορφώνονται, οι απαιτήσεις της ζωής πληθαίνουν – μπροστά σε αυτές τις αλλαγές, το σχολείο δεν μπορεί να μένει στατικό. Γι’ αυτό, η πολιτεία οφείλει πάντα να συνδράμει το σχολείο ώστε αυτό να ανταποκρίνεται στο ρόλο και την αποστολή του, να στέκεται αρωγός στις προσπάθειες των εκπαιδευτικών, στις θυσίες των γονιών και στις προσπάθειες των μαθητών.

Εύχομαι και πάλι από καρδιάς καλή πρόοδο, καλή σχολική χρονιά, με υγεία, επιμονή και, κυρίως, δίψα για γνώση.