ΣΥΛΛΟΓΟΣ   ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ   ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ   ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ

ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ & ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ !!!

Η κυβέρνηση της ΝΔ, παίρνοντας τη σκυτάλη από το ΣΥΡΙΖΑ όπου το 2018 ψήφισε τον απεργοκτόνο  νόμο με τον οποίο απαιτείται το 50+1 του συνόλου των ταμειακά τακτοποιημένων εργαζομένων της συνέλευσης  ενός  πρωτοβάθμιου σωματείου για την προκήρυξη απεργίας, ετοιμάζεται να εξαπολύσει νέα επίθεση στη συνδικαλιστική δράση.

Υλοποιώντας τις επιθυμίες των βιομηχάνων  και των άλλων εργοδοτικών ενώσεων, θέλει να τελειώνει μια και καλή με οποιαδήποτε οργανωμένη φωνή αμφισβήτησης και σύγκρουσης μέσα στους χώρους δουλειάς.

Όλοι μαζί επιδιώκουν να χτυπήσουν την ουσία της ύπαρξης και λειτουργίας των συνδικάτων και τις συλλογικές διαδικασίες των εργαζομένων, όπου μέσα από τις συνελεύσεις τους θα αποφασίζουν για τον τρόπο διεκδίκησης  των δικαιωμάτων τους.

Γι’ αυτό θέλει να θεσμοθετήσει «ηλεκτρονικό μητρώο όσων συνδικαλίζονται» και «ηλεκτρονικές  ψηφοφοριές για τη λήψη απεργιακής απόφασης ακόμα και για τις εκλογές των σωματείων».   

Επεκτείνει με αυτό τον τρόπο την κρατική και εργοδοτική παρέμβαση και το φακέλωμα των εργαζομένων, καταργώντας στην ουσία  τα καταστατικά των σωματείων και τη δυνατότητά τους να λειτουργούν με τους όρους που οι ίδιοι οι εργαζόμενοι έχουν επιλέξει.

ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΚΤΡΩΜΑ !

Έχουν μάλιστα το θράσος αυτή τη διάτρητη διαδικασία κάτω από τα βλέμματα της εργοδοσίας και με παρούσα την εργοδοτική τρομοκρατία, να τη βαφτίζουν δημοκρατική διαδικασία με ηλεκτρονικό τρόπο.

Το επιχείρημα της κυβέρνησης περί «δημοκρατίας» είναι ψευδεπίγραφο.

Πριν από λίγες μέρες η κυβέρνηση ψήφισε  νομοθετικές ρυθμίσεις, χρησιμοποιώντας το γελοίο  επιχείρημα περί «κυβερνησιμότητας», δίνοντας  σε Δημάρχους και Περιφερειάρχες τη δυνατότητα να αποφασίζουν για σημαντικά ζητήματα ως Μονάρχες, παρότι αποτελούν μια μικρή μειοψηφία στα Συμβούλια τους!

Ταυτόχρονα ενώ η ίδια η κυβέρνηση που αποφασίζει και νομοθετεί αποτελεί το 40% του 58% του εκλογικού σώματος, για τους εργαζόμενους και τα σωματεία απαιτεί καθολική συμμετοχή σε όλες τις συλλογικές διαδικασίες και πλήρες φακέλωμα για όποιον συμμετέχει!

Το νέο νομοθετικό τερατούργημα της κυβέρνησης της ΝΔ στοχεύει στο παρόν και κυρίως στο μέλλον !

 Εργοδότες και κράτος γνωρίζουν πολύ καλά, ότι μπροστά στα αδιέξοδα του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος, που θα γίνεται όλο και πιο επιθετικό και  απάνθρωπο τσακίζοντας τα δικαιώματα των εργαζομένων,  αργά ή γρήγορα οι εργαζόμενοι δεν θα κάτσουν με σταυρωμένα χέρια και  θα βγουν μαζικά στο προσκήνιο διεκδικώντας τα δικαιώματά τους  και γι’ αυτό παίρνουν τα μέτρα τους  βάζοντας ακόμα μεγαλύτερα εμπόδια στη συλλογική οργάνωση.

Συνάδελφοι. Κάνουμε το φόβο τους όπλο μας. Και ο μόνος τρόπος  είναι η οργάνωση μας στα σωματεία και ο σωστός προσανατολισμός μας, που αποτελεί και τη μοναδική μας ελπίδα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα, να καταγγείλουν τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς και να δώσουμε απεργιακή απάντηση στα βρώμικα σχέδια της κυβέρνησης !

Το Δ.Σ