Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο “Κέντρο Γερμανικής Γλώσσας”  από τη Δευτέρα, 2 Σεπτεμβρίου 2019 καθημερινά 19:00 -21:00. Ελάτε να γνωρίσετε από κοντά το «Κέντρο Γερμανικής Γλώσσας» και να ενημερωθείτε σχετικά με τα προγράμματα. Η έναρξη μαθημάτων θα είναι την Δευτέρα 16/9/2019

Στο “Κέντρο Γερμανικής Γλώσσας”  λειτουργούν ταχύρυθμα τμήματα ενηλίκων (φοιτητών, απόφοιτων, εργαζομένων). Απόκτηση πιστοποιητικού επιπέδου Β1 σε 1,5 έως 2 χρόνια.

Ειδικά τμήματα βασικές γνώσεις γερμανικών σε μόνο 2 μήνες.

Τμήματα προετοιμασίας γερμανικής φιλολογίας.

Εφηβικά τμήματα Παιδικά τμήματα από Δ΄δημοτικού

Τμήματα από τρία έως και πέντε άτομα και ιδιαίτερα μαθήματα.

Η αίθουσα είναι εξοπλισμένη με Computer/DVD, Projektor και διαδραστικό πίνακα (Interactive Whiteboard), ώστε να αξιοποιούνται πλήρως οι δυνατότητες του νέου εκπαιδευτικού interactive software που συνοδεύει τα βιβλία.

Γιατί γερμανικά?

Ο μύθος της δύσκολης γλώσσας!!! Τα γερμανικά παρουσιάζουν πολλές ομοιότητες με την ελληνική γλώσσα, τόσο στη γραμματική όσο κ στη σύνταξη.

Πανεπιστημιακές σπουδές υψηλού επιπέδου χωρίς δίδακτρα!!

Η ανώτατη εκπαίδευση στη Γερμανία και στην Αυστρία διακρίνεται για το υψηλό επίπεδο των παρεχόμενων προγραμμάτων, το πρωτοποριακό σύστημα υποτροφιών και το χαμηλό κόστος διαβίωσης καθώς επί το πλείστον δεν απαιτούνται δίδακτρα πανεπιστημιακών σπουδών.

Γερμανικά και τουριστική ανάπτυξη

Όλοι γνωρίζουμε πόσο σημαντική είναι η συμβολή του τουριστικού τομέα στην οικονομική ανάπτυξη της πατρίδας μας. To 40% των τουριστών, που επισκέπτονται κάθε χρόνο την Ελλάδα, προέρχονται από γερμανόφωνες χώρες. Επομένως, η γνώση της γερμανικής γλώσσας αποδεικνύεται ιδιαίτερα πολύτιμη για όσους απασχολούνται στον τομέα του τουρισμού.

Πανεπιστημιακές Σπουδές

Τα γερμανόφωνα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα αποτελούν μια από τις πρώτες επιλογές των Ελλήνων είτε πρόκειται για τις βασικές τους σπουδές είτε για μεταπτυχιακές. Η ανώτατη εκπαίδευση στη Γερμανία διακρίνεται για το υψηλό επίπεδο των παρεχόμενων προγραμμάτων, το πρωτοποριακό σύστημα υποτροφιών και το χαμηλό κόστος διαβίωσης και σπουδών.

Αναλυτικά: – Η Γερμανία έχει πάνω από 340 Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και πανεπιστήμια. Αυτό αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες προσφορές σπουδών στην Ευρώπη. – Πολλά από τα γερμανόφωνα πανεπιστήμια βρίσκονται πολύ ψηλά στην εκτίμηση της διεθνούς εκπαιδευτικής κοινότητας. – Αρκετά γερμανόφωνα πανεπιστήμια είναι συνδεδεμένα με ελληνικά πανεπιστήμια μέσα από τα προγράμματα Erasmus. –

Κάθε χρόνο η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία χορηγεί υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές και έρευνα. – Τέλος οι σπουδές στη Γερμανία είναι πιο οικονομικές από ότι σε άλλες χώρες του κόσμου καθώς δεν απαιτούνται δίδακτρα πανεπιστημιακών σπουδών.

Τα Γερμανικά αυξάνουν τις ευκαιρίες για ανεύρεση εργασίας!

Όποιος εκτός από Αγγλικά μιλάει και Γερμανικά, έχει περισσότερες ευκαιρίες στην ελληνική και ευρωπαϊκή αγορά εργασίας. Πολλές γερμανικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα, πολλές ξένες εταιρείες στη Γερμανία καθώς και ελληνικές επιχειρήσεις που έχουν στενές οικονομικές σχέσεις με τις γερμανόφωνες χώρες, αναζητούν συνεργάτες που ξέρουν Γερμανικά.

Υπεύθυνη: Αθανασία Χαραλαμποπούλου
Διεύθυνση: Αντώνη Τζεβελέκη (έναντι 1ου Δημοτικού Σχολείου Λευκάδας.
Τηλ.: 2645020075 & 6947550653