Συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Νίκο Δένδια είχε σήμερα ο Βουλευτής Ν.Λευκάδας κ. Θανάσης Καββαδάς, σχετικά με τη στρατηγική επένδυση της μαρίνας στο Βλυχό. Η προγραμματισμένη συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ θετικό κλίμα στο Υπουργείο Εξωτερικών, παρουσία και αρμοδίου στελέχους της Ελληνικής Εταιρίας Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Enterprise Greece ΑΕ, η οποία έχει αναλάβει την προώθηση της επένδυσης.

Ο Βουλευτής εξέθεσε στον Υπουργό την αναγκαιότητα της επένδυσης για την τουριστική ανάπτυξη του νησιού, επισημαίνοντας ότι αυτή τη στιγμή εκατοντάδες σκάφη, τα οποία θα μπορούσαν να ελλιμενίζονται στη μαρίνα, αποφέροντας έσοδα και παρέχοντας ποιοτικές υπηρεσίες στους επισκέπτες, παραμένουν αγκυροβολημένα στον κόλπο του Βλυχού. Ανέφερε στον Υπουργό ότι η ολοκλήρωση των απαιτούμενων διαδικασιών για την υλοποίηση του έργου είναι θέμα πολιτικής βούλησης, ζητώντας την παρέμβασή του, προκειμένου η πρόταση, έπειτα από την απαιτούμενη έγκρισή της από το Διοικητικό Συμβούλιο της Enterprise Greece, να τεθεί άμεσα προς συζήτηση στη Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων.

Ο Υπουργός κ. Δένδιας, αφού ενημερώθηκε από τον Βουλευτή και το στέλεχος της Enterprise Greece για τις άριστες προοπτικές που παρουσιάζει η Μαρίνα στο Βλυχό, διαβεβαίωσε ότι το έργο, ως στρατηγική επένδυση, συγκαταλέγεται στις πρώτες προτεραιότητες της Κυβέρνησης. Επαναβεβαίωσε τον σταθερό προσανατολισμό όλων των συναρμόδιων Υπουργείων και συνολικά της Κυβέρνησης, στην παροχή κινήτρων για την προσέλκυση επενδύσεων και την υλοποίηση μεγάλων έργων, δεσμευόμενος ότι η πρόταση θα συζητηθεί άμεσα στην αρμόδια Διυπουργική Επιτροπή.