Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου 2019 στο γραφείο του Δημάρχου σε σχετικά χαλαρό κλίμα η παράδοση-παραλαβή του Δήμου Λευκάδας στη νέα Δημοτική Αρχή.

Ο νέος Δήμαρχος  Λευκάδας κος Καλός αφού ευχαρίστησε τον απερχόμενο Δήμαρχο κο Νικητάκη για τις ευχές τόνισε άλλη μια φορά ότι θα είναι ο τελευταίος που θα μηδενίσει το έργο και τις προσπάθειες των προηγούμενων Αρχών. Βασίζεται και προτάσσει τα θετικά στοιχεία όλων των Διοικήσεων και θα προσπαθήσει να χτίσει πάνω σε αυτά. Σε σχέση με τα οικονομικά του Δήμου ο κος Καλός επιβεβαιώνει τα λεγόμενα του κου Δρακονταειδή ότι ο Δήμος Λευκάδας είναι σε καλή οικονομική κατάσταση. Υπάρχουν πυλώνες ανάπτυξης, όμως τα προβλήματα της Λευκάδας είναι μεγάλα, αφορούν από την μια την ανάπτυξη και από την άλλη την καθημερινότητα.

Καθοριστική η πρώτη εβδομάδα! Σκουπίδια και Θέατρο Λευκάδας τα ζητήματα που πιέζουν τώρα!

Ο κος Καλός  προκειμένου να έχει συμμάχους στο δύσκολο έργο επανέλαβε το κάλεσμα συστράτευσης σε όλες τις υγιείς δυνάμεις του τόπου, είτε μέσα, είτε έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο. «Τα προβλήματα δεν έχουν χρώμα, άρα όλοι μαζί πρέπει να συμβάλλουμε» τόνισε ο νέος Δήμαρχος. Αναφέρθηκε και στα θέματα που θα πρέπει να τρέξουν με γρήγορους ρυθμούς γιατί πιέζουν χρονικά. Από την μια τα σκουπίδια, εδώ η επόμενη εβδομάδα θα είναι καθοριστική για το τι πορεία θα ακολουθήσουμε, το δεύτερο θέμα που πιέζει αφορά το Θέατρο Λευκάδας. Υπάρχει καταλυτική ημερομηνία να ενταχθεί, και το τρίτο είναι το θέμα της ΟΧΕ (Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις, αποτελούν εργαλείο ολοκληρωμένης χωρικής ανάπτυξης για την εφαρμογή αναπτυξιακών στρατηγικών) που αφορά τα αναπτυξιακά έργα για τον τόπο μας.

Ένα δράμα με αίσιο τέλος το Θέατρο Λευκάδας

Σχετικά με το Θέατρο Λευκάδας εδώ οφείλουμε να πούμε ότι επιβεβαιώνεται το δικό μας ρεπορτάζ για την καθυστέρηση από πλευράς Δήμου τα τελευταία χρόνια και τώρα με το μαχαίρι στο λαιμό θα τρέξει η νέα Δημοτική Αρχή να προλάβει μέχρι τέλος Οκτωβρίου να το εντάξει. Δεν είναι δυνατόν για ένα τόσο σημαντικό έργο να υπήρξε τόση «αδιαφορία» και καθυστέρηση.Τέλος πάντων, περσινά, ξινά σταφύλια, τώρα αναλαμβάνει νέος Δήμαρχος και η Λευκάδα περιμένει πολλά. Θα του δοθεί χώρος και χρόνος να οργανωθεί, να εγκλιματιστεί με τους συνεργάτες του ώστε να παράξει έργο και όχι θέατρο!

Μάρκος Νικητάκης: «Έχασα 5 χρόνια από την ζωή μου για τα μοσχάρια…»

Και αφού τώρα αναλαμβάνουν άλλοι μπορούμε να πούμε και κάποια πράγματα που στιγμάτισαν κάποιους αιρετούς… Ο απερχόμενος Δήμαρχος κος Νικητάκης ενημέρωσε τον νέο Δήμαρχο για κάποιες εκκρεμότητες που υπάρχουν ακόμα, παρέδωσε και επίσημα τα κλειδιά και με τις ευχές παρέα ανέφερε και αυτό που τον στιγμάτισε τα τελευταία 5 χρόνια και δεν ήταν άλλο από τα μοσχάρια: “Έχασα 5 χρόνια από την ζωή μου για τα μοσχάρια” είπε χαρακτηριστικά ο κος Νικητάκης. Με μια δόση χιούμορ αλλά και απογοήτευση: «Κοιμόμουν και ξυπνούσα με τα μοσχάρια, αν δεν αλλάξει ο νόμoς δεν γίνεται τίποτα! Έδωσα την ψυχή μου, όμως δεν αναγνωρίστηκαν οι προσπάθειες. Η αλήθεια είναι αν δεν έχεις αποτέλεσμα, ότι και να κάνεις δεν αναγνωρίζεται…» Γνωστό το πρόβλημα με τα μοσχάρια στην ορεινή Λευκάδα, δύσκολο στην αντιμετώπιση, και επειδή έξω από το χορό όλοι πολλά τραγούδια λέμε, να δούμε πως θα το λύσει το θέμα η νέα Δημοτική Αρχή αφού έχει και κάποιους “ειδικούς” στην ομάδα και στο Συμβούλιο….

«Η παράταξη Δρακονταειδή θα αφήνει θετικό αποτύπωμα στα συμβούλια όχι με κορόνες και κραυγές…»

Ο απερχόμενος Δήμαρχος  Λευκάδας κος Δρακονταειδής ευχήθηκε με την σειρά του καλή θητεία στον νέο Δήμαρχο και παραδίδει έναν Δήμο σε καλή οικονομική κατάσταση όπως είπε. «Δεν είναι πλούσιος αλλά υγιής, η οικονομική υπηρεσία είναι σε καλύτερη κατάσταση οργανωτικά και κυρίως από άποψη προσωπικού γιατί ενισχύθηκε.» Ο κος Δρακονταειδής φεύγει αφήνοντας μια παρακαταθήκη σε έργα τα οποία εφόσον ολοκληρωθούν από την Νέα Δημοτική Αρχή θα είναι καθοριστικά για τον τόπο όπως είπε.

Ο κος Δρακονταειδής έχει δώσει πολλά χρόνια δείγματα γραφής στην αντιπολίτευση, το ξέρει καλά αυτό το πόστο, έτσι ξεκαθάρισε στον κο Καλό ποιες είναι οι αρχικές του προθέσεις. Όσον αφορά την παράταξή του στο Δημοτικό Συμβούλιο και την διάθεσή του για αντιπολίτευση «θα έχει μια παρουσία η οποία θα αφήνει θετικό αποτύπωμα, θα συμβάλλει στην λειτουργιά του Δημοτικού Συμβουλίου με προγραμματικό λόγο, όχι με κορόνες και κραυγές που είχαμε εμείς τέτοια περιστατικά….» Επειδή πολύς λόγος γίνεται τελευταία για συνεργασίες και συμπράξεις ο κος Δρακονταειδής διαβεβαίωσε τον κο Καλό ότι θα είναι δίπλα του όποτε τον χρειαστεί και όλοι όσοι ανήκουν στον χώρο του. Μπορεί να μην είναι πλέον Δήμαρχος αλλά «Μπορούμε να πάμε την Λευκάδα ακόμα ένα βήμα μπροστά από όποια θεσμική θέση κατέχει ο κάθε ένας από εμάς.»

Αχ αυτός ο κόσμος…..

Όσο για τον κόσμο που δεν εκτίμησε τα όσα κατάφεραν ως Δημοτική Αρχή, είπε ο κος Δρακονταειδής να μοιραστεί άλλη μια φορά την εμπειρία του με τον νέο Δήμαρχο λέγοντάς του πως οι απαιτήσεις είναι μεγάλες, ο κόσμος ζητά χωρίς να γνωρίζει την πραγματικότητα και τα προβλήματα. Ο κόσμος «ξαφνικά» δεν θυμάται μνημόνια… Ο κόσμος ξέχνα γρήγορα, αυτό είναι όντως μια πραγματικότητα.  Το μόνο που δεν ξεχνά είναι αυτά που του έχεις υποσχεθεί και δεν έχεις τηρήσει. Το έχει αυτό ο κόσμος, να ξεχνά και να μην εκτιμά… Το έχει όμως όλος ο κόσμος αυτό ξέρετε, αιρετοί και μη….

Αφήνει προίκα! 700 000 Ευρώ στον κουμπαρά για τον νέο Δήμαρχο Λευκάδας

Και για να αποδείξει ότι δεν είναι μόνο λόγια, αλλά εννοεί όσα λέει ενημέρωσε ο κος Δρακονταειδής τον κο Καλό για 3 πράγματα (τον έχει ενημερώσει βέβαια εδώ και μέρες αλλά τώρα και επίσημα αφού είναι και τα ΜΜΕ παρών): Ότι φεύγοντας του αφήνει χρήματα στον κουμπάρα για τις δύσκολες ώρες που έρχονται…. 700 000 Ευρώ απόθεμα, προέρχονται από επιπλέον ΣΑΤΑ (Συλλογική Απόφαση Τοπικής Αυτοδιοίκησης), χρήματα τα οποία δεν ξόδεψε ως Δημοτική Αρχή, δεν τα εκμεταλλεύτηκε προεκλογικά όπως έχουν κάνει άλλοι, αλλά τα άφησε παρακαταθήκη για τον Δήμο. Δεύτερον ότι ως παράταξη θα ψηφήσουν τον πρόεδρο που θα προτείνει η νέα Δημοτική Αρχή, και τρίτον σαν κορυφαία πράξη και ένδειξη στήριξης ακόμα και αν έχουν επιμέρους αντιρρήσεις θα ψηφήσουν θετικά τον πρώτο προϋπολογισμό για να μπορεί η νέα Δημοτική Αρχή να ξεκινήσει το έργο της.

Συγκυβέρνηση με Λιβιτσάνο

Κλείνοντας την τελετή ο κος Καλός ευχαρίστησε τον κο Δρακονταειδή για τα χρήματα στον κουμπάρα, αλλά και για την στάση που ανακοινώνει πως θα τηρήσει ως αντιπολίτευση. Όσον αφορά τώρα τα πρόσωπα που θα επιλέξει ο κος Καλός να συνεργαστεί, η συγκυβέρνηση με τον κο Λιβιτσάνο είναι γεγονός. Μαζί θα συγκυβερνήσουν τον Δήμο Λευκάδας και σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν αρκετά πρόσωπα σε αναμονή που θα βοηθήσουν ουσιαστικά. Σαν πρώτη πράξη ο Δήμαρχος επιβεβαίωσε τον κο Ρόκκο ως πρόεδρο Δημοτικού Συμβούλιου.

Εμείς θα του ευχηθούμε να έχει μια αποτελεσματική θητεία και να καταφέρει να πραγματοποιήσει όσο το δυνατόν περισσότερα από αυτά που έχει οραματιστεί για τον τόπο. Καλή αρχή!