Με πολλά χαμόγελα και χαρά γέμισε το Σάββατο, 24 Αυγούστου 2019 η οδός Μητροπόλεως 3 στο κέντρο της Λευκάδας όπου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια και ο αγιασμός του νέου Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών «ΜΕΛΛΟΝ» στην Λευκάδα.

«Στόχος να δημιουργήσουμε αγάπη και αξίες.»

Οι οικοδεσπότες Αργυρή Κατωπόδη και Νίκος Πετούσης καλωσόρισαν τους μικρούς και μεγάλους επισκέπτες για να παρουσιάσουν τον υπέροχο χώρο που έχουν δημιουργήσει και έμειναν όλοι κατενθουσιασμένοι. Δικαίως λοιπόν μπορούν να είναι περήφανοι για το αποτέλεσμα.

Η κα Κατωπόδη ευχαρίστησε όλους τους συνεργάτες, γονείς και παιδιά για την παρουσία τους αλλά και την εμπιστοσύνη που δείχνουν στο νέο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών «ΜΕΛΛΟΝ». «Τα κτήρια δεν είναι τόσο σημαντικά όσο οι άνθρωποι που συνεργάζεσαι. Για να γίνει όλο αυτό πραγματικότητα υπήρξε πάρα πολύ αγάπη και η έμπνευση ήρθε από όλους τους συνεργάτες» είπε η κα Κατωπόδη. «Ενσυναίσθηση, ήθος, συνέπεια, αξιοπρέπεια, αγάπη και συνεργασία, αυτές είναι οι αρχές στις οποίες βασίζεται το «Μέλλον» και αυτές θα διδάσκονται τα παιδιά. Θα μάθουμε να σεβόμαστε. Αυτός είναι ο στόχος, να δημιουργήσουμε αγάπη και άξιες.»

Το νέο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών «ΜΕΛΛΟΝ» στην Λευκάδα είναι εμπνευσμένο από τα παιδιά και φτιαγμένο με μεράκι και αγάπη γι’ αυτά. Ολοκληρώθηκε ένας σύγχρονος και κατάλληλα διαμορφωμένος χώρος που μπορεί να φιλοξενήσει παιδιά ηλικίας από 5 έως 12 ετών. Βασικός σκοπός του ΚΔΑΠ είναι τα παιδιά να απασχοληθούν δημιουργικά και ευχάριστα μέσα από ομαδικές και ατομικές δραστηριότητες και να αναπτύξουν πολλαπλές δεξιότητες. Επιμέρους στόχοι είναι η προετοιμασία των σχολικών μαθημάτων, η ανάπτυξη του προφορικού και γραπτού λόγου, η καλλιτεχνική ανάπτυξη μέσα από τις εικαστικές τέχνες, την μουσική και το θέατρο, η επαφή με τις νέες τεχνολογίες, υπολογιστές και ρομποτική και η εκμάθηση ξένων γλωσσών.

Όλα αυτά με την καθοδήγηση έμπειρου και εξειδικευμένου προσωπικού, και εδώ οφείλουμε να τονίσουμε πως υπεύθυνος στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών «ΜΕΛΛΟΝ»  θα είναι ο Δημήτρης Ροντογιάννης. Ένας αξιόλογος συνεργάτης για το «ΜΕΛΛΟΝ»  με μεγάλη εμπειρία αλλά προπάντων αγάπη για τα παιδιά και την εκπαίδευσή τους. «Στόχος ήταν να δημιουργηθεί μια μικρή κοινωνία, μια δική μας κοινωνία» τόνισε ο κος Ροντογιάννης και είναι βέβαιο πως θα το καταφέρει μαζι με το εξίσου αξιόλογο και έμπειρο προσωπικό. Όλοι μαζί θα βοηθήσουν τα παιδιά να δημιουργήσουν, να εξερευνήσουν, να ανακαλύψουν και να αναπτυχθούν νοητικά και συναισθηματικά. Σε ένα περιβάλλον ασφαλές και χαρούμενο θα γεμίσουν δημιουργικά το χρόνο τους, θα διασκεδάσουν και θα ενισχύσουν τις δεξιότητές τους.

Θα μάθουν σκάκι, πινγκ-πονγκ, τοξοβολία, χορό και θα συμμετέχουν σε ομαδικά παιχνίδια, εικαστικές κατασκευές, θεατρικό παιχνίδι και μουσικοκινητική. Θα ανακαλύψουν τον κόσμο παίζοντας και μαθαίνοντας.

Με μια πολύ ευχάριστη έκπληξη ολοκληρώθηκαν τα εγκαίνια αφού είχαν όλοι την εύκαιρα να ακούσουν το μαθητικό συγκρότημα “The Trolling Tones”!

Εμείς θα ευχηθούμε καλές δουλείες και πολλά χαμόγελα στους μικρούς και μεγάλους που εμπιστεύονται το νέο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών «ΜΕΛΛΟΝ» για τα παιδιά τους.