Την επιλογή του Νίκου Σολδάτου στην καίρια θέση του γενικού γραμματέα του Δήμου Λευκάδας ανακοίνωσε ο νέος Δήμαρχος Χαράλαμπος Καλός.

Ο κ. Καλός και η νέα δημοτική αρχή ορκίστηκαν σήμερα σε μια σεμνή τελετή παρουσία όλων των αρχών του νησιού, αλλά και δημάρχων όπως ο Αιτωλοακαρνάνας Γιώργος Αποστολάκης.  Ο κος Σολδάτος αναλαμβάνει νέος Γενικός Γραμματέας, παίρνοντας έτσι την σκυτάλη από τον Δήμο Μεσολογγίου όπου για πέντε χρόνια ήταν στην ίδια θέση με καθοριστικές ευθύνες και συμμετοχή στις αποφάσεις.

Ο οικονομολόγος, Νίκος Σολδάτος, επιλέχτηκε, με απόφαση του Δημάρχου Λευκάδας Χ. Καλού για τη θέση του Γενικού Γραμματέα του Δήμου με στόχο τον βέλτιστο συντονισμό της διοικητικής λειτουργίας του συνόλου των υπηρεσιών του Δήμου Λευκάδας. Ο κ. Νίκος Σολδάτος είναι γνώστης του αντικειμένου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αφού έχει διατελέσει για δέκα συνεχόμενα χρόνια δήμαρχος Παλαίρου και Ακτίου – Βόνιτσας έχοντας επιδείξει αξιόλογο έργο.

Ο Νίκος Σολδάτος γεννήθηκε το 1970 στην  Λευκάδα. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών με κατεύθυνση στην Περιφερειακή Ανάπτυξη.

Διατηρεί Λογιστικό –Οικονομολογικό γραφείο στην Πάλαιρο  και είναι μέλος στο Οικονομικό επιμελητήριο της Ελλάδας από το 2002.

Έχει εργαστεί ως οικονομολόγος εκπαιδευτικός στην μέση εκπαίδευση, σε Δημόσια Ι.Ε.Κ. και στον Ιδιωτικό τομέα ως στέλεχος επιχειρήσεων.

Έχει ασχοληθεί με την Τοπική Αυτοδιοίκηση   για περισσότερο από 12 χρόνια  κατέχοντας πάντα θεσμικό ρόλο στην υπηρέτηση των κοινών.

Συμμετείχε σε συνέδρια για την Τοπική Αυτοδιοίκηση στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό.

Πλειοψηφών Δημοτικός Σύμβουλος στην Πάλαιρο  στις εκλογές του 1998.

Πλειοψηφών Δημοτικός Σύμβουλος στον Δήμο Παλαίρου  στις εκλογές του 2002.

Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου την τριετία 2000-2002.

Αντιδήμαρχος, Αναπληρωτής Δημάρχου από το 2003 έως το 2005.

Δήμαρχος  Παλαίρου το 2006 (άρθρο 90  Ν. 3463/2006)

Δήμαρχος Δήμου Παλαίρου 2007-2010

Αντιπρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Π, Πρόεδρος στην Δημοτική Τουριστική Επενδυτική Επιχείρηση, διετέλεσε Πρόεδρος σε όλες τις Επιτροπές του Δήμου, μέλος σε Δ.Σ. Διαδημοτικών Συνδέσμων και Εταιρειών.

Πρόεδρος της Γυμναστικής Ένωσης Παλαίρου.

Μέλος κατά διαστήματα σε Δ. Σ.  πολιτικών-πολιτιστικών- αθλητικών συνδέσμων, συλλόγων, οργανώσεων, με έντονη δράση.

Γεν.Γραμματέας στο Δ.Σ. της Αναπτυξιακής Εταιρείας Νομού Αιτωλ/νίας (ΑΝ.ΑΙΤ.) από το 2006.

Διεύθυνων Σύμβουλος της  ΑΝ.ΑΙΤ. από το 2011.

Μέλος  στο Δ.Σ. της Τοπικής Ένωσης Δήμων  και Κοινοτήτων  ( ΤΕΔΚ )

Είναι παντρεμένος με την κοινωνιολόγο Βασιλική Πανταζή και έχουν μια κόρη την Λέλα.