Έτοιμη να αναλάβει την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων η νέα Περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου – Αλλεπάλληλες συναντήσεις με υπουργούς και κυβερνητικούς φορείς στην Αθήνα

Με προτεραιότητες και συγκεκριμένους στόχους θα ξεκινήσει τη διοίκηση της Περιφερειακής Αρχής Ιονίων νήσων η νέα Περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, καθώς ασταμάτητες και αλλεπάλληλες είναι οι συναντήσεις της στην Αθήνα με υπουργούς και κυβερνητικούς φορείς για κρίσιμους τομείς που αφορούν την ανάπτυξη της ΠΙΝ.

Σε ιδιαίτερη συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Εσωτερικών, Παναγιώτη  Θεοδωρικάκο, η κα Κράτσα συζήτησε τις προκλήσεις της νέας Περιφερειακής Αρχής, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην σύγχρονη διαχείριση των απορριμμάτων, πρόκληση για ολόκληρη την Περιφέρεια, με ιδιαίτερη κρισιμότητα στην Κέρκυρα, την αναμόρφωση της Πολιτικής Προστασίας, όπως και την ανάγκη για επεξεργασία νέου σχεδίου για μια σύγχρονη και ενισχυμένη διακυβέρνηση των Περιφερειών.

Την ίδια ώρα σε επαφές που είχε με τον Υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, και τον Υφυπουργό, Νίκο Παπαθανάση, ανέπτυξε τα θέματα τόσο της ενδυνάμωσης των παραγωγικών φορέων, όσο και των μεγάλων επενδύσεων στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, όπως επίσης και τη λειτουργία του δικτύου των υδατοδρομίων, το οποίο αποτελεί μια από τις βασικές προτεραιότητες της νέας Περιφερειάρχη. Με τον Γενικό Γραμματέα, κύριο Δημήτρη Σκάλκο, συζήτησε τις παραμέτρους του τρέχοντος, αλλά και του επομένου ΕΣΠΑ.

Η νέα Περιφερειάρχης συναντήθηκε και με την ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού, τον Υπουργό, Χάρη Θεοχάρη και τον Υφυπουργό, Μάνο Κόνσολα, όπου συζήτησε  θέματα της παρούσας τουριστικής περιόδου και τις κατευθύνσεις της τουριστικής πολιτικής της νέας κυβέρνησης,  αλλά και τους στόχους και τις συνεργασίες που θα αναπτύξει για την αναβάθμιση της τουριστικής πολιτικής της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων. Ο Υπουργός ενημέρωσε τη νέα Περιφερειάρχη ότι «θα συνεργάζεται και θα συσκέπτεται με τους Περιφερειάρχες σε τακτική βάση».

Η κα Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου είχε επίσης συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών, κύριο Νίκο Δένδια καθώς και υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου όπου ενημερώθηκε για τις νέες αρμοδιότητες του Υπουργείου Εξωτερικών ως προς την διεθνή παρουσία και εξωστρέφεια της Ελληνικής οικονομίας.

Η νέα Περιφερειάρχης  δήλωσε «ότι θα αξιοποιήσει όλες τις ευκαιρίες για να προβάλλει την δυναμική των Ιονίων Νήσων και θα ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα τους».

Η κα Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου μετά τις συνεχείς επισκέψεις της στα Ιόνια νησιά , βρίσκεται εκ νέου στην Κέρκυρα και συνεχίζει τις επαφές της, αρχής γενομένης από την Διαχειριστική Αρχή και τον ΣΥΔΙΣΑ.