Συνάντηση του Βουλευτή Λευκάδας Αθανάσιου Καββαδά με τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια

Ο βουλευτής Λευκάδας επισκέφθηκε σήμερα το Υπουργείο Υγείας και είχε συναντήσεις με τον Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια και τον Υφυπουργό κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη, για τα σημαντικά ζητήματα σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας.

Συζητήθηκε το θέμα της άμεσης κάλυψης των θέσεων για αναισθησιολόγο και νεφρολόγο. Σχετικά με τις θέσεις που είχαν ήδη προκηρυχθεί ο κ. Καββαδάς ενημερώθηκε για την θέση του αναισθησιολόγου δεν υπάρχει ενδιαφερόμενος ιατρός, ενώ για τις θέσεις του οδοντιάτρου και του χειρουργού υπάρχει ενδιαφέρον. Για όλες όμως τις παραπάνω θέσεις δεν υπάρχουν πιστώσεις έτσι ώστε να μπορούν να προσληφθούν. Ο κ. Καββαδάς ζήτησε να δοθούν πιστώσεις για να προσληφθούν οι ανωτέρω ιατροί καθώς και επιπλέον πιστώσεις για την περαιτέρω στελέχωση και τη λειτουργία του νέου Νοσοκομείου, καθώς έχουν αυξηθεί κατά πολύ οι λειτουργικές ανάγκες, έπειτα από την μετεγκατάσταση από το παλαιό Νοσοκομείο.

Στη συνέχεια συζητήθηκε και το θέμα της έλλειψης νεφρολόγου ιατρού. Ο Βουλευτής έχει επικοινωνήσει με υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου και της 6ης Υ.Π.Ε. και συνεχίζει τις επαφές του με ιατρούς της ευρύτερης περιφέρειας στη προσπάθειά του να επιλυθούν προσωρινά αυτές οι άμεσες ανάγκες του Νοσοκομείου, για την κάλυψη νεφρολόγου και αναισθησιολόγου μέχρι να δοθεί μόνιμη και οριστική λύση.

Τα ζητήματα του Νοσοκομείου Λευκάδας αποτελούν προτεραιότητα για τον κ. Καββαδά ο οποίος θα συνεχίσει να εργάζεται ούτως ώστε οι πολίτες της Λευκάδας να αποκτήσουν σύγχρονες υπηρεσίες Υγείας.