Το μήνυμα της 7ης Ιουλίου δόθηκε χθες το βράδυ από την Κεντρική πλατεία της Λευκάδας. Την επομένη των εκλογών η Ελλάδα, η Λευκάδα μας θα είναι μπλε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο επόμενος πρωθυπουργός της χώρας που καλείται ενώσει τους Έλληνες και να ξαναφέρει στη χώρα την ομαλότητα και την ανάπτυξη. Την επόμενη μέρα, θα έχουμε την καλύτερη δυνατή κυβέρνηση, με τους κατάλληλους ανθρώπους στις κατάλληλες θέσεις», όπως είπε και ο πρόεδρος της ΝΔ.

Συγκεκριμένη,  με  ουσιαστικές προτάσεις για την Λευκάδα και βαθιά συγκινημένη που απευθυνόταν στους συμπολίτες της   ήταν η υποψήφια , Αργυρή Κατωπόδη η οποία βρέθηκε πρώτη από τους τρεις υποψήφιους στο βήμα της εκδήλωσης. Ζήτησε από τους συμπολίτες μας να της δώσουν την ευκαιρία με την ψήφο τους να αγωνιστεί μέσα από το Κοινοβούλιο για θέματα που αφορούν την Λευκάδα όπως είναι η υγεία, ο τουρισμός , η παιδεία η καθημερινότητα .

 

«Εδώ απόψε μιλάω στον τόπο που με γέννησε και με ανάθρεψε και επιτρέψτε μου την όποια συγκίνηση. Μιλάω στο σπίτι μου. Και ζυγίζω κάθε λέξη που λέω, γιατί θα συναντιόμαστε καθημερινά από Δευτέρα και γιατί… δεν είναι εποχές για μεγάλα λόγια. Είναι η ώρα της ειλικρίνειας, της αλήθειας και της εμπιστοσύνης…..

Κοιτάζοντάς σας λοιπόν στα μάτια, σας λέω:

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είναι μόνον η τελευταία ελπίδα της χώρας για να βγει στο ξέφωτο.

Είναι και η “χρυσή ευκαιρία” για τη Λευκάδα μας να βγει δυνατά μπροστά! Είναι η “χρυσή ευκαιρία” για  να πετύχουμε πολλά περισσότερα…..», είπε χαρακτηριστικά. 

Μίλησε για την βαριά βιομηχανία μας που είναι ο τουρισμός:

 

Ο Πρόεδρος της ΝΔ και αυριανός πρωθυπουργός  θέλει να φτιάξει μια αυτοδύναμη κυβέρνηση που σε σύντομο χρονικό διάστημα να πάρει αποφάσεις, οι οποίες θα προκαλέσουν επενδυτικό «σοκ»….. Να στηριχθεί σε ανθρώπους που έχουν σχέση με την αγορά, που αντιλαμβάνονται τις διαδικασίες και γνωρίζουν από επιχειρηματικότητα….

Γι αυτό και είναι ψηλά στην ατζέντα της ΝΔ ο τουρισμός, ο οποίος έχει αποδείξει πως μπορεί να δίνει αποτελέσματα ακόμη και κάτω από αντίξοες συνθήκες….  Μπορεί ασφαλώς να δώσει πολλά περισσότερα με συγκεκριμένες πολιτικές που θα ενισχύουν την ανταγωνιστικότητά του.

Μειωμένος μέσος όρος στο ΦΠΑ του τουριστικού πακέτου, μειωμένοι συντελεστές φορολόγησης για τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες. 

Ο τουρισμός είναι το κλαδί πάνω στο οποίο κάθεται το σύνολο σχεδόν της τοπικής οικονομίας, η «βαριά» μας βιομηχανία….

Τουρισμός δεν σημαίνει μόνο ξενοδοχείο και beach  μπαρ. Δουλεύει και το εστιατόριο, δουλεύει και το σούπερ μάρκετ. Δουλεύει η οικοδομή, ο υδραυλικός, ο ηλεκτρολόγος, η καθαρίστρια, ο ταξιτζής…. Δουλεύουν ο αρχιτέκτονας και ο πολιτικός μηχανικός. Δουλεύει ο δικηγόρος και ο συμβολαιογράφος.  Δουλεύει  ο νέος επιχειρηματίας που ασχολείται με το διαδικτυακό μάρκετινγκ και μαζί του η γραφίστρια που έχει προσλάβει….

 

Επίσης, ο τουρισμός γίνεται όχημα για την ανάδειξη και την εξωστρέφεια  της πρωτογενούς  παραγωγής μας, των δικών μας προϊόντων….  Δημιουργούμε τις ευκαιρίες  για τους επισκέπτες μας  να τα δοκιμάζουν, να τα αξιολογούν, να τα προτιμούν, να τα αναζητούν και στις χώρες τους στη συνέχεια….  Και σε αυτή την κατεύθυνση πρέπει να κάνουμε πολλά περισσότερα για την ενίσχυση της αγροτικής παραγωγής μας. Με κίνητρα στήριξης για τους νέους αγρότες. Με πιστοποιήσεις για προϊόντα μας όπως οι φακές, το μέλι, το κρασί, το λάδι, ώστε να ανοίγουμε καινούργιες απαιτητικές αγορές.”  

Θέλω όμως εδώ, φίλες και φίλοι, να σημειώσω την αδικία που υπάρχει για τον τόπο μας…. Ενώ εμείς δουλεύουμε συστηματικά για την τουριστική ανάπτυξη της  Λευκάδας και ο τόπος μας συνεισφέρει όλο και περισσότερα τόσο στο Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν όσο και στους φόρους νοικοκυριών και επιχειρήσεων, η συνεισφορά αυτή είναι δυσανάλογα μεγάλη του ελάχιστου ενδιαφέροντος που έτυχε μέχρι σήμερα η Λευκάδα…..

Αυτή η αδικία πρέπει να τελειώσει ΤΩΡΑ.

Η Λευκάδα θα πάρει αυτά που αξίζει, ο κόσμος να χαλάσει!

Mε ευθύνη και ρεαλισμό,  με τη δική σας εντολή είμαι έτοιμη  να  αγωνιστώ με όλες τις δυνάμεις μου, για να υπάρξουν άμεσα και χειροπιαστά αποτελέσματα, σε κρίσιμα ζητήματα…”

 

Ολόκληρη η ομιλία της κ. Κατωπόδη παρακάτω:

Αγαπημένες Φίλες, Αγαπημένοι Φίλοι,

Συμπατριώτισσες και Συμπατριώτες,

Σας ευχαριστώ για τη μεγάλη τιμή που κάνετε στο ψηφοδέλτιό μας και είστε απόψε κοντά μας.

Μας δίνετε δύναμη.

Όλοι μαζί να στείλουμε από εδώ, από τον τόπο μας, από τη Λευκάδα μας, το μήνυμα της νίκης.

Στις 7 Ιουλίου η Λευκάδα θα είναι μπλε.

Η Ελλάδα μπλε!

Στις 8 Ιουλίου έχουμε νέο πρωθυπουργό…… τον Κυριάκο Μητσοτάκη….. έχουμε αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ!……!!!!!!

 

Φίλες και Φίλοι,

Ο ΣΥΡΙΖΑ κι ο Τσίπρας δοκιμάστηκαν κι απέτυχαν.

Το μόνο που έκαναν ήταν να διχάσουν και να υπερφορολογήσουν..….

Δεν περιμέναμε βεβαίως κάτι διαφορετικό από μια κυβέρνηση που θα μείνει στην ιστορία της χώρας ως η πιο ανακόλουθη όλων των εποχών….. Θα έσκιζαν τα Μνημόνια με ένα νόμο και ένα άρθρο, και τελικά υπέγραψαν το χειρότερο εξ αυτών.  Θα έφερναν διαφάνεια στον δημόσιο βίο και τελικά ξεπούλησαν την περιουσία της χώρας για 100 χρόνια…..

Θα υπερασπίζονταν τα δικαιώματα των πολιτών και είδαμε (ακόμη και εγώ προσωπικά) να ρίχνουν χημικά σε οικογένειες και μικρά παιδιά που διαδήλωναν για την προδοσία της Μακεδονίας μας…. Αποδείχθηκαν κατώτεροι των περιστάσεων και θα τους στοιχειώνουν πάντα – δυστυχώς και εμάς μαζί – τα 3Μ: Μακεδονία, Μάτι, Μάνδρα!…..

Έχασαν παντού, σε όλα τα μέτωπα και ζημίωσαν τη χώρα. Και για να διασωθούν πολιτικά άρχισαν να μοιράζουν επιδόματα αναξιοπρέπειας.

Γι αυτό και στις ευρωεκλογές του Μαΐου οι Ελληνίδες και οι Έλληνες έδωσαν την απάντησή τους. Ως εδώ!…..

Η χώρα δεν έχει ανάγκη από διαχειριστές της μιζέριας και της ύφεσης……

Την Κυριακή ολοκληρώνουμε την πολιτική αλλαγή…..

Δίνουμε στη Νέα Δημοκρατία ισχυρή εντολή διακυβέρνησης….

Δίνουμε ισχυρή εντολή στον πρωθυπουργό που έρχεται να ενώσει ξανά τους Έλληνες και να δώσει κύρος και αξιοπρέπεια στην πατρίδα μας. …

Αυτός είναι ο μεγάλος στόχος. Η αξιοπιστία και η αξιοπρέπεια της Ελλάδας. Με μια κυβέρνηση όλων των Ελλήνων.

Με νέα πρόσωπα, με φρέσκιες ιδέες και με ρεαλιστικό σχέδιο.

Για να δημιουργήσει το νέο αναπτυξιακό πρότυπο της χώρας. Κυρίως για να εγγυηθεί την ισότητα στις ευκαιρίες και όχι την ισότητα στη μιζέρια και στη φτωχοποίηση όπως έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ…..

Γι αυτό… , ο  Κυριάκος Μητσοτάκης είναι η τελευταία ευκαιρία για να βγούμε από τα αδιέξοδα της κρίσης και να επουλώσουμε τις πληγές που αφήνει πίσω της.

Για να πάμε ενωμένοι,  στο καλύτερο και πιο φωτεινό αύριο που αξίζουμε….!!!!!

 

Αγαπημένοι μου Συντοπίτες,

Εδώ απόψε μιλάω στον τόπο που με γέννησε και με ανάθρεψε και επιτρέψτε μου την όποια συγκίνηση. Μιλάω στο σπίτι μου. Και ζυγίζω κάθε λέξη που λέω, γιατί θα συναντιόμαστε καθημερινά από Δευτέρα και γιατί… δεν είναι εποχές για μεγάλα λόγια. Είναι η ώρα της ειλικρίνειας, της αλήθειας και της εμπιστοσύνης…..

Κοιτάζοντάς σας λοιπόν στα μάτια, σας λέω:

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είναι μόνον η τελευταία ελπίδα της χώρας για να βγει στο ξέφωτο.

Είναι και η “χρυσή ευκαιρία” για τη Λευκάδα μας να βγει δυνατά μπροστά! Είναι η “χρυσή ευκαιρία” για  να πετύχουμε πολλά περισσότερα….. Το λέω και το πιστεύω…..

Επιτρέψτε μου, αγαπητοί φίλοι να γίνω πιο συγκεκριμένη ως προς αυτό,….. γιατί είναι τελικά το μεγάλο διακύβευμα αυτών των εκλογών για τον τόπο μας….

Ο Πρόεδρος της ΝΔ και αυριανός πρωθυπουργός  θέλει να φτιάξει μια αυτοδύναμη κυβέρνηση που σε σύντομο χρονικό διάστημα να πάρει αποφάσεις, οι οποίες θα προκαλέσουν επενδυτικό «σοκ»….. Να στηριχθεί σε ανθρώπους που έχουν σχέση με την αγορά, που αντιλαμβάνονται τις διαδικασίες και γνωρίζουν από επιχειρηματικότητα….

Γι αυτό και είναι ψηλά στην ατζέντα της ΝΔ ο τουρισμός, ο οποίος έχει αποδείξει πως μπορεί να δίνει αποτελέσματα ακόμη και κάτω από αντίξοες συνθήκες….  Μπορεί ασφαλώς να δώσει πολλά περισσότερα με συγκεκριμένες πολιτικές που θα ενισχύουν την ανταγωνιστικότητά του.

Μειωμένος μέσος όρος στο ΦΠΑ του τουριστικού πακέτου, μειωμένοι συντελεστές φορολόγησης για τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες.

Ο τουρισμός είναι το κλαδί πάνω στο οποίο κάθεται το σύνολο σχεδόν της τοπικής οικονομίας, η «βαριά» μας βιομηχανία….

Τουρισμός δεν σημαίνει μόνο ξενοδοχείο και μπητς μπαρ. Δουλεύει και το εστιατόριο, δουλεύει και το σούπερ μάρκετ. Δουλεύει η οικοδομή, ο υδραυλικός, ο ηλεκτρολόγος, η καθαρίστρια, ο ταξιτζής…. Δουλεύουν ο αρχιτέκτονας και ο πολιτικός μηχανικός. Δουλεύει ο δικηγόρος και ο συμβολαιογράφος.  Δουλεύει  ο νέος επιχειρηματίας που ασχολείται με το διαδικτυακό μάρκετινγκ και μαζί του η γραφίστρια που έχει προσλάβει….

 

Επίσης, ο τουρισμός γίνεται όχημα για την ανάδειξη και την εξωστρέφεια  της πρωτογενούς  παραγωγής μας, των δικών μας προϊόντων….  Δημιουργούμε τις ευκαιρίες  για τους επισκέπτες μας  να τα δοκιμάζουν, να τα αξιολογούν, να τα προτιμούν, να τα αναζητούν και στις χώρες τους στη συνέχεια….  Και σε αυτή την κατεύθυνση πρέπει να κάνουμε πολλά περισσότερα για την ενίσχυση της αγροτικής παραγωγής μας. Με κίνητρα στήριξης για τους νέους αγρότες. Με πιστοποιήσεις για προϊόντα μας όπως οι φακές, το μέλι, το κρασί, το λάδι, ώστε να ανοίγουμε καινούργιες απαιτητικές αγορές.

Έχουμε λοιπόν κάθε λόγο να αξιοποιήσουμε την ευκαιρία, να απογειώσουμε τις τουριστικές δυνατότητες της Λευκάδας,  με οφέλη που θα φτάνουν σε όλους.

Είναι η ευκαιρία να σκεφτούμε έξυπνα και παραγωγικά και να προσδώσουμε υψηλή προστιθέμενη αξία στον τόπο μας…. Για να γίνει αυτό όμως χρειάζεται δουλειά και συνεργασία.

Να είμαστε όλοι στην ίδια γραμμή.

Να κοιτάζουμε όλοι προς την ίδια κατεύθυνση.

Να δουλεύουμε για έναν πολυθεματικό φιλόξενο προορισμό,… όλες τις εποχές του χρόνου. Και μπορούμε να το πετύχουμε…. τώρα ειδικά, που θα πνέει άνεμος αλλαγής και στην τουριστική στρατηγική της χώρας……

Θέλω όμως εδώ, φίλες και φίλοι, να σημειώσω την αδικία που υπάρχει για τον τόπο μας…. Ενώ εμείς δουλεύουμε συστηματικά για την τουριστική ανάπτυξη της  Λευκάδας και ο τόπος μας συνεισφέρει όλο και περισσότερα τόσο στο Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν όσο και στους φόρους νοικοκυριών και επιχειρήσεων, η συνεισφορά αυτή είναι δυσανάλογα μεγάλη του ελάχιστου ενδιαφέροντος που έτυχε μέχρι σήμερα η Λευκάδα…..

Αυτή η αδικία πρέπει να τελειώσει ΤΩΡΑ.

Η Λευκάδα θα πάρει αυτά που αξίζει, ο κόσμος να χαλάσει!

Προσέξτε… δεν τάζω  τον  “ουρανό με τα άστρα”.

Όμως με ευθύνη και ρεαλισμό,  με τη δική σας εντολή είμαι έτοιμη  να  αγωνιστώ με όλες τις δυνάμεις μου, για να υπάρξουν άμεσα και χειροπιαστά αποτελέσματα, σε κρίσιμα ζητήματα…

Πρώτα απ’ όλα, η επίλυση βασικών ζητημάτων της καθημερινότητας.

Δεν μπορούμε να μιλάμε για τουρισμό, δεν μπορούμε να μιλάμε για ποιότητα ζωής και την ίδια ώρα να μην έχει λυθεί το ζήτημα με τα σκουπίδια…. Ή να λέμε το νερό νεράκι. Και στη Λευκάδα και στο Μεγανήσι και στον Καστό και στον Κάλαμο.

Δεν μπορεί να μην υπάρχει μέριμνα για την υγεία, το πολυτιμότερο αγαθό του ανθρώπου!

Δεν μπορούμε να μιλάμε για ανάπτυξη χωρίς έργα προσβασιμότητας όπως  η υποθαλάσσια ζεύξη της Λευκάδας με την Αιτωλοακαρνανία και η σύνδεση του νησιού με την Ιονία Οδό….

Δεν μπορούμε να μιλάμε για ποιότητα στην καθημερινότητα χωρίς το δρόμο της Λαγκάδας και τον περιφερειακό του Καλαμιτσίου….

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αναδείξει ως σαφή προγραμματική  δέσμευση το Εθνικό Σχέδιο Υποδοµών…

Κατ’ αντίστοιχο τρόπο χρειάζεται και η Λευκάδα επειγόντως ένα Τοπικό Σχέδιο Υποδομών, με τη συνεργασία της αυτοδιοίκησης και της ίδιας της τοπικής κοινωνίας, ώστε να ιεραρχήσουμε προτεραιότητες και άμεσα να ξεκινήσουμε να δίνουμε απαντήσεις σε βασικά προβλήματα υποδομών προσβασιμότητας, προστασίας του περιβάλλοντος και ποιότητας ζωής, υγείας και περίθαλψης, κοινωνικής φροντίδας, πολιτισμού  και εκπαίδευσης….

Δηλαδή πότε θα γίνει η μαρίνα Βλυχού αν δεν το καταφέρουμε τώρα;

Πότε θα αποκτήσει την κατάλληλη κτηριακή υποδομή το Ιόνιο Πανεπιστήμιο;

Πότε θα έχει σύγχρονο θέατρο η Λευκάδα, διασυνδέοντας τον τουρισμό με τον πολιτισμό…

Τα ερωτήματα δεν είναι ρητορικά.

Η απάντηση είναι ΤΩΡΑ.

Τώρα με μια κυβέρνηση που θα νοιάζεται.

Τώρα με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη που εμπιστεύεται τις δυνατότητες του τόπου.

Τώρα που θα δημιουργήσουμε περιβάλλον ανάπτυξης.

Τώρα που οι υποδομές σε όλη τη χώρα, είναι άμεση κυβερνητική προτεραιότητα.

Γι αυτό είναι χρυσή ευκαιρία για τη Λευκάδα, γι αυτό δίνουμε τον αγώνα, γι αυτό θα τον κερδίσουμε….

Και αυτόν τον αγώνα τον δίνουμε όλοι μαζί ενωμένοι. Οι παλιοί της παράταξης που έγραψαν χρυσές σελίδες με την εμπειρία και την σοφία τους και εμείς οι νέοι με την γνώση, την φρεσκάδα, την ενέργεια και την διάθεση για δουλειά!

Για μια Λευκάδα που τα όνειρα ζωής, θα γίνουν έργα πνοής. Με όραμα, πρόγραμμα, κοινή λογική και πάνω απ’ όλα με τη συνεργασία όλων. Η τοπική κοινωνία δεν μπορεί να είναι απούσα από τις αποφάσεις που αφορούν τη ζωή της…..

Και μην ξεχνάμε το περιβάλλον! Περιβάλλον σημαίνει ποιότητα ζωής! Η μόνη έξυπνη αναπτυξιακή πολιτική για την Ελλάδα είναι αυτή που σέβεται το περιβάλλον. Είναι υποχρέωσή μας απέναντι στις επόμενες γενεές, αλλά και η μοναδική ευκαιρία να κάνουμε τη ζωή μας καλύτερη….

Με το περιβάλλον δεν παίζουμε, ειδικά όταν έχουμε ως προτεραιότητα την τουριστική αναβάθμιση της Λευκάδας…..

Γιατί ο τουρισμός μπορεί να γίνει ο κινητήρας για να ανεβάσει στροφές η τοπική μας οικονομία. Για να υπάρχουν δουλειές. Να υπάρχουν εισοδήματα. Να γίνονται τζίροι. Να κινείται η κατανάλωση, να δουλεύει το εμπόριο, να προσελκύονται επενδύσεις…..

Για να κρατήσουμε τα παιδιά μας στον τόπο μας, για να μπορέσουν να επιστρέψουν κι αυτά που έφυγαν.

Αυτό,…. μόνο με την ανάπτυξη μπορούμε να το πετύχουμε.

Την ανάπτυξη που θα στηρίζεται στα μεγάλα συγκριτικά πλεονεκτήματά μας και θα φτάνουν τα οφέλη της σε κάθε Λευκαδίτικο σπίτι.

 Αγαπητοί Φίλοι,

Θέλω να σταθώ σε δυο ακόμη τομείς που είναι υψηλής προτεραιότητας για μένα.

Πρώτα η υγεία. Το Νοσοκομείο δεν είναι μόνο για γιορτές και εγκαίνια. Φτιάξαμε ένα διαστημικό νοσοκομείο και μέσα δεν έχει προσωπικό να το απογειώσει……

Χρειάζεται στελέχωση. Αλλιώς θα μας μείνει ένα άδειο διακοσμητικό κουτί. Και το πρώτο που πρέπει να γίνει άμεσα είναι η ενίσχυση της μονάδας αιμοκάθαρσης τόσο με εξοπλισμό όσο και με προσωπικό….

Είναι προγραμματική δέσμευση της ΝΔ να μειώσουμε δραστικά την ταλαιπωρία των ασθενών. Και ταυτόχρονα να δώσουμε  έμφαση στην πρόληψη και να παρέχουμε ειδική μέριμνα και φροντίδα στους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας….

Αλλά δεν φτάνει το ζειν. Χρειάζεται και “ευ ζειν”. Κι αυτό είναι έργο της Παιδείας. Έχοντας υπηρετήσει την τριτοβάθμια εκπαίδευση σας λέω πως είναι προσωπικό στοίχημα για μένα η δημόσια εκπαίδευση που θα βοηθά τους νέους του νησιού μας να αναπτύξουν τις δεξιότητες και τα ταλέντα τους και θα εγγυάται πως όλα τα παιδιά έχουν ίσες ευκαιρίες και ουσιαστικά εφόδια για τη ζωή τους….

Σε αυτή την κατεύθυνση, δεσμεύομαι να διεκδικήσω αναβάθμιση του ΕΠΑΛ με ειδικότητες απόλυτα προσαρμοσμένες στα χαρακτηριστικά της τοπικής οικονομίας του  νησιού μας – όπως ο τουρισμός για παράδειγμα – ώστε μέσα από στοχευμένη εξειδίκευση και κατάρτιση οι νέοι να βρίσκουν πόρτες ανοιχτές για δουλειά….

Σε ένα αντίστοιχο πλαίσιο πρέπει να δούμε και το Τμήμα του Ιονίου Πανεπιστημίου στη Λευκάδα. Αναφέρθηκα ήδη στο θέμα της κτιριακής υποδομής, αλλά είναι σαφές πως θα πρέπει να γίνουν πολλά περισσότερα και στα προγράμματα σπουδών και στην οργανική διασύνδεσή τους με τις ανάγκες της τοπικής οικονομίας και κοινωνίας…..

Η εκπαίδευση δεν είναι πολυτέλεια. Είναι δικαίωμα. Και είναι η ευκαιρία να το κερδίσουμε τώρα, με τους καλύτερους όρους για τον τόπο μας. Για το σήμερα και τις επόμενες γενιές.

Αγαπητοί Συμπατριώτες,

Είναι μεγάλη τιμή και μεγάλη ευθύνη να εκπροσωπώ τη Λευκάδα σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια να δημιουργήσουμε μια καλύτερη Ελλάδα για μας και τα παιδιά μας.

Είμαι μια Λευκαδίτισσα που αγαπάει τον τόπο της και είμαι πολύ περήφανη γι αυτόν….

Εδώ γεννήθηκα, εδώ μεγάλωσα μέσα σε μια αυτοδημιούργητη οικογένεια, εδώ έκανα τα πρώτα σχέδιά μου για τη ζωή…

Από δω έφυγα για σπουδές και για μια καριέρα πολλών χρόνων σε μεγάλους χρηματοοικονομικούς οργανισμούς στο εξωτερικό.  ΕΔΩ επέστρεψα.

Για να ασχοληθώ με την τουριστική επιχειρηματικότητα, παράλληλά με τα ακαδημαϊκά μου ενδιαφέροντα.

Εδώ έκανα οικογένεια κι εδώ μεγαλώνω τους δυο γιούς μου μαζί με τον σύζυγό μου. Εδώ επένδυσα και επενδύω.

Δεν είναι λοιπόν το αξίωμα που κυνηγάω. Ούτε τα προνόμια του βουλευτή.

Για μένα, το ζητούμενο είναι να κάνω το χρέος μου στον τόπο που με ανέθρεψε και με έκανε αυτό που είμαι….

ΑΥΤΟ είναι το χρέος μου. Να γυρίσω και εγώ κάτι πίσω στο νησί μου!…

Αυτό είναι το χρέος μου στους γιούς μου.

Αυτό είναι το χρέος μου σε όλα τα παιδιά της Λευκάδας.

Να τους εγγυηθώ πως την ίδια ευκαιρία που είχα εγώ, πρέπει να την έχουν κι αυτά.

Και δεν θα με σταματήσει τίποτε να το πετύχω!

ΑΥΤΟ είναι για μένα  το καθήκον του βουλευτή.

Να μην σταματάει την προσπάθεια αν δεν πετύχει τον στόχο για τον τόπο του.

Να επιμένει να ανοίξει πόρτες, να ξεκλειδώσει προγράμματα και πόρους, να αξιοποιήσει για τον τόπο του νέα εργαλεία και νέες πολιτικές ανάπτυξης.

Να βρίσκεται τη μια μέρα στην Λευκάδα, την επομένη στην Αθήνα και την μεθεπόμενη στις Βρυξέλλες αν χρειαστεί, … για να δώσει μια ουσιαστική λύση.

Διότι στο τέλος της μέρας τα προβλήματα πρέπει να βρίσκουν λύσεις και ο βουλευτής πρέπει να είναι ενεργός παράγοντας στη διαμόρφωση της καθημερινότητας των πολιτών που εκπροσωπεί.

Να  μπορεί να κινηθεί αποτελεσματικά για τη διασφάλιση των πόρων τόσο μέσα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και το ΕΣΠΑ, αλλά και από άλλες πηγές, όπως η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Να έχει τεκμηριωμένες  προτάσεις για να αξιοποιήσει και η Λευκάδα τα εργαλεία των Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, τα ΣΔΙΤ, ώστε να βγούμε μπροστά!  ….

 

Φίλες και Φίλοι,

Γνωριζόμαστε, συναντιόμαστε, περπατάμε πλάι πλάι, έχουμε τις ίδιες αγωνίες,… τα ίδια θέλω!

Γνωρίζετε ότι προσπαθώ,  ακριβώς γιατί  πονάω τον τόπο μου  και μοχθώ για να γίνει καλύτερη η ζωή όλων μας.

Αυτό κάνω και ως επιχειρηματίας και ως ενεργός πολίτης.   

ΑΥΤΟ ακριβώς δεσμεύομαι να κάνω και τώρα.

Με τη δική σας εντολή. Με τη δική σας αγάπη. Για όλο το νομό.

Να δώσουμε τις λύσεις.

Να ανοίξουμε νέους ορίζοντες για το νησί μας.

Ναι, Ενωμένοι Μπορούμε!…..!!!!!!!!

Αυτό είναι το μήνυμα της Νέας Δημοκρατίας.

Μαζί με την ανάταξη της οικονομίας, η ΝΔ καλείται από την ιστορία της και για την ανάταξη της αυτοπεποίθησής μας.

Η ΝΔ μπορεί να ξανακάνει περήφανους τους Έλληνες.!!!

Η παράταξη του αείμνηστου Εθνάρχη μας, Κωνσταντίνου Καραμανλή!

Η παράταξη του ιστορικού βέτο στο Βουκουρέστι, της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή, και όσο λάσπη κι αν ρίξουν αυτές τις μέρες,  δεν πρόκειται να πιάσει.

Η παράταξη των μεγάλων εθνικών επιλογών, που αναλαμβάνει τις τύχες της χώρας για να επαναφέρει την κανονικότητα ενός σύγχρονου ευνομούμενου ευρωπαϊκού κράτους…..

Η παράταξη που ενώνει.

Γιατί ενωμένοι μπορούμε τα πάντα!  

Όχι αυτή δεν είναι πολιτικάντικη υπόσχεση. Είναι λόγος τιμής!

Περήφανοι για τον τόπο μας, περήφανοι για την ιστορία μας, περήφανοι για την παράταξή μας!

Πάμε δυνατά για τη Νίκη!!!!!!

Μπροστά Μαζί!

Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου…

Είμαι μία από εσάς!

Η δική σας Αργυρή!

Καλό μας αγώνα μέχρι να κλείσουν οι κάλπες την Κυριακή! πρέπει όλοι να πάμε να ψηφίσουμε. Δεν περισσεύει κανείς!

Καλή δύναμη σε όλους!

Η Νίκη είναι κοντά!   Το βλέπω στα μάτια σας!

Για το καλό του τόπου μας.

Για το καλό της Ελλάδας.