Την Τετάρτη 3 Ιουλίου 2019 στα γραφεία της Ι. Μητροπόλεως Λευκάδος & Ιθάκης, συναντήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδος κ. Θεόδωρος Χαλικιάς, με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεόφιλο, Πρόεδρο του Οίκου Προνοίας Λευκάδος (Γηροκομείου). Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης παρέδωσε στον Σεβασμιώτατο, παρουσία του Δ/ντή του Ιδρύματος π. Παναγιώτη Ζαβιτσάνου την Απόφαση Ένταξης του Ιδρύματος στο ΕΣΠΑ, με την οποία εγκρίνεται ποσό 2.500.000,00 € για την επέκταση και ανακαίνισή του.

Το Δ.Σ. εκφράζει τις θερμότατες ευχαριστίες του στον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Θεόδωρο Γαλιατσάτο και στον Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδος κ. Θεόδωρο Χαλικιά, για την αμέριστη συμβολή τους στην προετοιμασία και στην ολοκλήρωση της διαδικασίας ένταξης του μεγάλου αυτού έργου, το οποίο αποτελούσε αίτημα ετών. Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων αποδεχόμενη το αίτημα και αναγνωρίζοντας την κοινωνική του διάσταση το έφερε εις πέρας. Το νέο κτίριο του Γηροκομείου θα προσφέρει υψηλές υπηρεσίες φροντίδας στους ηλικιωμένους με ευρωπαϊκές προδιαγραφές και δυνατότητα περισσοτέρων κλινών.

Το Δ.Σ. ευχαριστεί επίσης τα μέλη του Δ.Σ. του Γενικού Νοσοκομείου Λευκάδος, ιδιαιτέρως δε τον Διοικητή κ. Βησσαρίωνα Μίχα, που με ενδιαφέρον και ευαισθησία  έκαναν δεκτό το δίκαιο αίτημά μας, για προσωρινή μετεγκατάσταση του Γηροκομείου μας σε χώρους του παλαιού Νοσοκομείου, ώστε να συνεχίσει να προσφέρει  τις κοινωνικές του υπηρεσίες για το διάστημα που θα εκτελούνται οι εργασίες ανακαίνισης.

Γίνεται γνωστό στους κατοίκους των νησιωτικών περιοχών της Μητροπολιτικής μας Περιφερείας (Λευκάδος, Ιθάκης, Μεγανησίου, Καλάμου και Καστού), ότι για δύο περίπου χρόνια μέχρι και την έκβαση των εργασιών ανακαίνισης, το Γηροκομείο μας θα συνεχίσει να λειτουργεί προσωρινά και με τις όποιες δυσκολίες, σε χώρους του παλαιού Νοσοκομείου, σύμφωνα και με την υπ’ αριθμ. 11/27-09-2018 (θέμα11) απόφαση του Δ.Σ του Νοσοκομείου.

Γι’ αυτό ζητάμε την κατανόηση και την στήριξη όλων των υπηρεσιών, φορέων και του καθενός ξεχωριστά, ώστε το Γηροκομείο μας να συνεχίσει τη λειτουργία του και για το διάστημα αυτό.

Τέλος παρακαλούμε τη νέα Περιφερειακή Διοίκηση, στην οποία εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας, τόσο για το ενδιαφέρον να ενημερωθεί, όσο και για την πρόθεση άμεσης διεκπεραίωσης του έργου,  να προχωρήσει χωρίς καθυστέρηση στη δημοπράτηση και την εκτέλεση του έργου, ώστε η Τρίτη ηλικία να εγκατασταθεί το συντομότερο, με ασφάλεια,  στο νέο κτίριο, για μια άνετη και αξιοπρεπή διαβίωση, όπως της αρμόζει.

 

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΟΙΚΟΥ ΠΡΟΝΟΙΑΣ (ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟΥ)