Θερμή υποδοχή επεφύλαξαν οι συμπατριώτες μας της Αθήνας στους υποψήφιους της ΝΔ με το ψηφοδέλτιο της Λευκάδας. Η Αργυρή Κατωπόδη ξεκίνησε την ομιλία της λέγοντας: «Είναι για μένα προνόμιο και τιμή να είμαι μέρος αυτής της προσπάθειας, εκπροσωπώντας την αλλαγή στη Λευκάδα.

Είναι καιρός να ανοίξουμε νέους ορίζοντες για το νησί μας.  Με νέα αντίληψη για την πολιτική, με νέα νοοτροπία για την καθημερινή διαχείριση, με νέα πρόσωπα, νέες ιδέες ,με αξίες όπως η ενότητα, η συνεργασία, η αριστεία, η εξωστρέφεια,  που πρέπει όλοι να υπηρετήσουμε. Η πολιτική δεν είναι για μένα αυτοσκοπός. Είναι το μέσο για να αλλάξουν τα πράγματα στον τόπο μας και να γίνουν καλύτερα.» Η κ. Κατωπόδη αναφέρθηκε στο προγραμματικό πλαίσιο βάσει του οποίου συζητά καθημερινά με τους πολίτες της Λευκάδας: “Συζητώ για την ανάγκη ενός  φιλικού περιβάλλοντος  για τις επενδύσεις και την επιχειρηματικότητα. Με χαμηλότερους φορολογικούς συντελεστές που θα ενθαρρύνουν και δεν θα τιμωρούν τον επαγγελματία, τον έμπορο,  τον μικρομεσαίο επιχειρηματία, τον επιστήμονα, το νέο αγρότη.

Συζητώ για την ποιοτική αναβάθμιση του τουρισμού μας. Όταν ο τουριστικός κλάδος μπορεί να προσελκύσει επενδύσεις άνω των 20 δισεκατομμυρίων ευρώ την επόμενη πενταετία, αυτό μεταφράζεται  σε περισσότερες θέσεις εργασίας, καλύτερους μισθούς, ενισχυμένα οικογενειακά  εισοδήματα,  μεγαλύτερους  τζίρους για προμηθευτές, για επαγγελματίες και επιχειρήσεις σχετιζόμενων  κλάδων. 

Ο τουρισμός είναι υπόθεση όλων, ειδικά σε μια τοπική οικονομία όπως αυτή της Λευκάδας.  Κι επειδή κάτι γνωρίζω από τουρισμό μπορώ να σας διαβεβαιώσω πως με τη συνεργασία όλων είναι στο χέρι μας  να αναδείξουμε τον τόπο μας σε έναν φιλόξενο, πολυθεματικό προορισμό, που συνδέει την καθημερινότητα, την ιστορία, τον πολιτισμό, τις φυσικές ομορφιές  και τα τοπικά προϊόντα.

Συζητώ ακόμη για τους στόχους που πρέπει να βάλουμε και να πετύχουμε για να δημιουργήσουμε νέες ευκαιρίες και δυνατότητες για τις νέες γενιές της Λευκάδας,  ώστε να μπορέσουν να μείνουν στον τόπο μας και να κάνουν πραγματικότητα τα όνειρά τους.  

Συζητώ για την ποιότητα της καθημερινότητάς μας. Όλοι πρέπει να βάλουμε πλάτη. Να διασφαλίσουμε πόρους, να αξιοποιήσουμε χρηματοδοτικά εργαλεία και να συνεργαστούμε για να είναι το νησί μας ένας καθαρός, λειτουργικός και όμορφος τόπος για όλους. Για κατοίκους και επισκέπτες.

Μέσα από αυτό τον ανοιχτό και καθαρό διάλογο,  ιεραρχώ  τις προτεραιότητες για τις οποίες θα αναλώσω όλες τις δυνάμεις μου για να φέρω αποτελέσματα.

Ποιότητα ζωής, προστασία του περιβάλλοντος, εκπαίδευση, προσέλκυση επενδύσεων, κατάρτιση του ανθρώπινου δυναμικού, ενίσχυση της απασχόλησης, νέες αγορές για την παραγωγή μας,  στήριξη της οικογένειας, στήριξη στους νέους, πολιτισμός, μέριμνα για την Τρίτη ηλικία, καλύτερες και αποδοτικότερες υπηρεσίες Υγείας ώστε όλοι να αισθάνονται σιγουριά,  εγγύηση της ασφάλειας όλων στην καθημερινότητά τους.”.  

Μία από τις πιο ανθρώπινες και συγκινησιακά φορτισμένες στιγμές ήταν η αναφορά της στους ανθρώπους της ΝΔ που έχουν δώσει μάχες για την παράταξη: « θα ήθελα να αναφερθώ στον κ. Ξενοφώντα Βεργίνη που βρίσκεται σήμερα μαζί μας, στον κ. Παναγιώτη Καββαδά, στον κ. Θοδωρή Σολδάτο σημαντικές προσωπικότητες της πολιτικής σκηνής του τόπου μας με τεράστια προσφορά στην παράταξη και στο νησί! Θέλω να τους ευχαριστήσω και να τους υποσχεθώ όπως και σε όλους εσάς ότι θα κάνω τα πάντα ώστε η Λευκάδα να παραμείνει μπλε!»

Μίλησε επίσης για την ενότητα του ψηφοδελτίου της ΝΔ και κλείνοντας έκανε έκκληση για μαζική συμμετοχή στις κάλπες: “Σας καλώ λοιπόν, να γίνουμε όλοι ένα σε αυτόν τον καλό αγώνα.  Σε κάθε περιοχή, σε κάθε γειτονιά. Πόρτα-πόρτα. Σπίτι-σπίτι. Μεθοδικά και οργανωμένα, να μεταφέρουμε παντού  μήνυμα ανανέωσης, αυτοπεποίθησης, αισιοδοξίας, πραγματικής ελπίδας.

Γιατί στην κάλπη δεν παίζουμε! Δεν παίζουμε με τις τύχες του σήμερα και των  επόμενων γενιών. Θέλω με κάθε ειλικρίνεια να σας πω ότι δεν ζητάω μόνο μια ψήφο, ένα σταυρό.

Πάνω απ’ όλα σας ζητάω  να ενώσουμε τα χέρια και  να δώσουμε όλοι μαζί τη μάχη για την ανάπτυξη του τόπου μας  και να την κερδίσουμε. Ισχυρή εντολή λοιπόν στον πρωθυπουργό μας Κυριάκο Μητσοτάκη!

Ενωμένοι μπορούμε τα πάντα! Η Νέα Δημοκρατία εχεί ισχυρό παρελθόν, δυνατό παρών και λαμπρό μέλλον. Και νιώθω τιμή που ανήκω και εγώ σε αυτή την μεγάλη παράταξη!

Στείλτε το μήνυμά μας παντού.

Όλες παρούσες. Όλοι παρόντες.

Καμία ψήφος χαμένη. Καμιά ψήφος χαρισμένη. 

Για να πάμε τη Λευκάδα μπροστά! Όλοι μαζί!»