Ο θεσμός του Φεστιβάλ Παιδικών Χορωδιών που καθιέρωσε η Περιφερειακή αρχή αποκτά “ευρωπαϊκό αέρα” και εντάσσεται στο Interreg για τα επόμενα 4 χρόνια

Εγκρίθηκαν 700.000 ευρώ για το πολιτιστικό πρόγραμμα της ΠΙΝ

Το Σύμφωνο Εταιρικής Συνεργασίας (Partnership Agreement) του έργου “Holistic networking of creative industries via hubs” υπέγραψε σήμερα ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος, σε συνέχεια της υποβολής πρότασης που είχε πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του Στρατηγικού Προγράμματος Interreg “Ελλάδα – Ιταλία 2014 -2020”, τον Ιανουάριο του 2019.

Το εταιρικό σχήμα αποτελείται από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, την Περιφέρεια Ηπείρου και την Περιφέρεια Απουλίας Ιταλίας.

Μέσω αυτών των δράσεων η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

– Θεσμοθετεί το Φεστιβάλ Παιδικών Χορωδιών και το χρηματοδοτεί για τα επόμενα 4 έτη

– Αξιοποιεί και ενθαρρύνει τους νέους καλλιτέχνες

– Δημιουργεί νέες πολιτιστικές δομές προσβάσιμες στην κοινωνία.

Συγκεκριμένα:

Ο Περιφερειάρχης Θεόδωρος Γαλιατσάτος υλοποιώντας τις δεσμεύσεις του για καθιέρωση και διασφάλιση του θεσμού του “Φεστιβάλ Παιδικών Χορωδιών”, ενέταξε σε πρόγραμμα Interreg τη δράση και εξασφάλισε τη χρηματοδότηση για την επόμενη τετραετία, με προϋπολογισμό 700.000,00€.

Ήδη το Φεστιβάλ Παιδικών Χορωδιών για τρεις συνεχείς χρονιές με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή στην Κέρκυρα, τη Ζάκυνθο και τη Λευκάδα.

Επιπλέον, στο ίδιο πρόγραμμα και με σκοπό την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, ιδίως νέων καλλιτεχνών και δημιουργών, εντάσσεται η δημιουργία Studio ηχογράφησης σε εγκαταστάσεις της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.