ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ  ΜΕΤΩΠΟ  ΛΕΥΚΑΔΑΣ (Α.ΜΕ.Λ) – Ανακοίνωση για τις διακοπές νερού

Δεν πάει άλλο.

Οι συνεχείς διακοπές νερού στο δήμο μας έχουν φέρει σε απόγνωση το σύνολο του πληθυσμού.

Σήμερα 19 Ιουνίου στην ένταση της τουριστικής περιόδου είχαμε διακοπή στην ύδρευση στις 5:00 πμ για 11 ώρες συνεχίζεται και ποιος ξέρει για πόσο ακόμη.

Το φαινόμενο είναι τόσο συχνό που τείνουμε να το αποδεχθούμε αδιαμαρτύρητα, να πειστούμε και εμείς ότι δεν υπάρχει λύση και πρέπει να αποδεχθούμε αυτή την κατάσταση.

Οι τουριστικές επιχειρήσεις δεν μπορούν να λειτουργήσουν, έχουν συνεχείς απώλειες εσόδων, οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να δουλέψουν και οι μόνιμοι κάτοικοι κυριολεκτικά βασανίζονται.

Οι ευθύνες όλων των δημοτικών αρχών είναι τεράστιες όπως επίσης και οι ευθύνες όλων των κυβερνήσεων.

Παρόμοια προβλήματα αντιμετωπίζει όλη η Ελλάδα και δεν ακούστηκε η παραμικρή αναφορά σε αυτά κατά την προεκλογική περίοδο ενώ ουδόλως απασχολεί τις κυβερνήσεις η λύση αυτών των προβλημάτων.

Κατά τα άλλα τα σχέδια για ανάπτυξη, για υποδομές τέτοιες ώστε η Λευκάδα να γίνει διακριτή παγκοσμίως όσον αφορά την ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού, για κατασκευή υποθαλάσσιας ζεύξης επιταχύνονται.

Είναι δυνατή η ανάπτυξη του τουρισμού και γενικότερα και η βελτίωση της ζωής του πληθυσμού χωρίς καμία από τις βασικές υποδομές να μη μπορεί να ανταποκριθεί και συνεχώς να υποβαθμίζονται;

Ύδρευση, αποχέτευση, καθαριότητα, χώροι στάθμευσης, αντιμετώπιση της διάβρωσης των ακτών, υπεράσπιση του φυσικού περιβάλλοντος, είναι ατελείωτος ο κατάλογος αυτών των προβλημάτων.

Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί ούτε μία μέρα παραπάνω.

Ο λαός της Λευκάδας πρέπει να διεκδικήσει την αντιμετώπιση όλων αυτών των προβλημάτων άμεσα και ολοκληρωτικά.

Η νέα δημοτική αρχή και συνολικά οι δημοτικές παρατάξεις και οι λαϊκοί φορείς ακριβώς εκεί θα κριθούν.

Η πάνδημη κινητοποίηση της Λευκάδας μπορεί να δώσει τη λύση.

Αυτή είναι η πρόταση του Αγωνιστικού Μετώπου, θα την καταθέσει ευθύς ως η νέα δημοτική αρχή αναλάβει τα καθήκοντά της και ο καθένας ας πάρει τις ευθύνες του.

ΛΕΥΚΑΔΑ