Με κάθε λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε και φέτος ο εορτασμός στην Ιερά Μονή Φανερωμένης. Πλήθος κόσμου, πιστοί και λάτρεις της Φανερωμένης ήρθαν να προσκυνήσουν την Παναγία, την Κυρά και προστάτιδα της Λευκάδας.

Ο εορτασμός κορυφώθηκε σήμερα χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρου και συλλειτουργούντων των Ἱερισσοῦ, Ἁγ. Ὄρους καί Ἀρδαμερίου κ. Θεόκλητου και του Μητροπολίτη μας Λευκάδας και Ιθάκης κ. Θεοφίλου.

Στον εορτασμό παραβρέθηκε η στρατιωτική και πολιτική ηγεσία του τόπου μας, απερχόμενη και μελλοντική αλλά και πολιτικοί των γύρω περιοχών ήρθαν στην μεγάλη γιορτή της Παναγίας στην Λευκάδα. Κεντρική παρουσία σίγουρα αυτή του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος παραβρέθηκε στην Λευκάδα για τον εορτασμό και ανέγνωσε το «Σύμβολο της Πίστεως» και το «Πάτερ Ημών».

Οι λατρευτικές εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με την λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας συνοδεία της μπάντας της Φιλαρμονικής Εταιρείας Λευκάδας η οποία για άλλη μια χρονιά έδωσε την δική της ξεχωριστή νότα στον εορτασμό.