Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την ανακοίνωση των ψηφοδελτίων των κομμάτων με τους υποψηφίους να έχουν στη διάθεσή τους  λιγότερο από ένα μήνα για την μάχη του σταυρού.

Και ενώ στην Πειραιώς σε αντίθεση με την Κουμουνδούρου, είναι σχεδόν έτοιμα τα ψηφοδέλτια και το μόνο που απομένει είναι εκείνο του Επικρατείας το οποίο χειρίζεται αποκλειστικά ο Πρόεδρος της ΝΔ δεν ανακοινώνεται επίσημα το τρίτο πρόσωπο για το ψηφοδέλτιο στην Λευκάδα. Φημολογείται να είναι ο πρώην βουλευτής Ξ. Βεργίνης ο οποίος σύμφωνα με το ρεπορτάζ έχει εκφράσει επανειλημμένα την επιθυμία του να συμπεριλήφθει στο ψηφοδέλτιο, δεν αποκλείεται όμως να είναι το τρίτο πρόσωπο και μια γυναίκα, η Αργυρή Κατωπόδη. Ο Βασίλης Μελάς που συμμετείχε στο ψηφοδέλτιο του 2015 και αυτός ενδέχεται να είναι το τρίτο πρόσωπο αλλά επίσημα δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα κάτι…. Μέχρι τέλος της εβδομάδας θα γνωρίζουμε, άλλωστε μέχρι πότε να το κρατάνε  “κρυφό”…

Την Δευτέρα ο Πρόεδρος της  Ν.Δ θα βρίσκεται στη Λευκάδα για να παραστεί στις λατρευτικές εκδηλώσεις του Αγίου Πνεύματος στο Μοναστήρι της Φανερωμένης και εφόσον θα έχει προηγηθεί η επίσημη ανακοίνωση του ψηφοδελτίου ξεκίνα και επίσημα ο προεκλογικός αγώνας για μια θέση στην βουλή.

Όσο για τον ΣΥΡΙΖΑ στις 12 το μεσημέρι αναμένεται να συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία προκειμένου να επικυρωθούν τα ονόματα που θα διεκδικήσουν έδρα στην επόμενη βουλή. Ο προβληματισμός είναι έντονος καθώς σε περίπτωση ήττας στις εκλογές τότε τουλάχιστον οι μισοί θα μείνουν εκτός κοινοβουλίου. Ο Αλέξης Τσίπρας θέλοντας να διευρύνει την εκλογική του βάση θα συμπεριλάβει στα ψηφοδέλτια πρόσωπα που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, τη ΔΗΜΑΡ, το Ποτάμι αλλά και από τους ΑΝΕΛ. Με την κίνηση αυτή η οποία θεωρείται ειλημμένη αναμένεται να υπάρξει μεγάλος ανταγωνισμός μεταξύ των υποψηφίων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και εκείνων που θα προέρχονται από άλλους πολιτικούς χώρους.