Πρώτοι είχαμε αποκαλύψει την επιθυμία του νυν Δημάρχου να είναι υποψήφιος βουλευτής  με τον ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες εθνικές εκλογές. Στην συνέχεια επιβεβαιωθήκαμε και επίσημα, δεν είναι όμως  αυτή η είδηση που συγκεντρώνει το ουσιαστικό ενδιαφέρον, αλλά  οι διαδικασίες που οδήγησαν στην σύσταση του ψηφοδελτίου.

Είναι λογικό μετά την ήττα στις Δημοτικές εκλογές ο νυν Δήμαρχος να παλεύει για την πολιτική του επιβίωση. Όπως ήταν επίσης αναμενόμενο κρίνοντας από την μέχρι τώρα πορεία του να μην θέλει ή να μην μπορεί να δει, αφού άλλα περίμενε και αλλιώς του βγήκαν, τα πραγματικά αίτια που οδήγησαν στην εκλογική ήττα. Δεν θα πούμε ήττα του συνδυασμού διότι δεν φέρουν όλοι τις ίδιες ευθύνες. Στο ψηφοδέλτιο του ήταν αρκετά άτομα τα οποία ως νέα και άφθαρτα έσωσαν την κατάσταση όσο μπορούσαν. Δεν μπορεί όμως κανείς να μην αναγνωρίσει ότι η ήττα έχει ονοματεπώνυμα.

Η νίκη έχει εκατό πατέρες, ενώ η ήττα είναι ορφανή.

Δεν μπορεί να μην θέλει να δει όχι ο ίδιος αλλά και του συνδυασμού του τα πρωτοκλασάτα στελέχη ότι η αποτυχία στις εκλογές είναι άμεσα συνδεμένη με τις πράξεις τους ως Δημοτική Αρχή. Περίμεναν την κοινωνία να τους επιβραβεύσει για τους κόπους τους, περίμεναν την κοινωνία να μιλήσει και να αποστομώσει όσους ασκούσαν έστω και την παραμικρή κριτική. Βέβαια έχοντας πάντα δίπλα τους ΜΜΕ που τους λιβανίζουν, λογικό να θεωρούν ότι μέρος της ευθύνης φέρουν και κάποια ΜΜΕ που τους πολεμούσαν κατά την άποψή τους. Όταν εκλαμβάνεις την κριτική ως πόλεμο όλα τα υπόλοιπα περισσεύουν… Όχι πως είναι οι πρώτοι βέβαια, αυτό το έχουν όλες οι εξουσίες από κοινού…

Φταίνε πάντα οι άλλοι!

Μετά την ήττα πάντα φταίνε οι άλλοι και ποτέ εμείς οι ίδιοι. Υπάρχει και είναι ανθρώπινο και απολύτως κατανοητό μια πικρία. Όλα αυτά που λες όταν νιώθεις αδικημένος, οι πολίτες παραπλανήθηκαν, δεν κατάλαβαν, είναι αχάριστοι και δεν εκτίμησαν κλπ. Πρόσωπα που συμμετείχαν σε άλλα ψηφοδέλτια, εσωτερικές διαμάχες που οδήγησαν στην απώλεια ψήφων, όλα αυτά μπορεί να έπαιξαν τον ρόλο τους. Μπορεί να έπαιξε και τον ρόλο του ότι κάποιοι  στήριξαν το ψηφοδέλτιο με την προϋπόθεση να μην συμμετέχουν κάποια βαρίδια και ξαφνικά την βραδιά της παρουσίασης του ψηφοδελτίου εμφανίστηκαν ως υποψήφιοι και καταχειροκροτούμενοι, κάτι που ενδέχεται να μην άρεσε και να πάγωσε κάποιους νέους και φιλόδοξους υποψηφίους….

Καλό είναι όλα αυτά να τελειώσουν εδώ,  όσοι έχουν την ικανότητα να κάνουν την αυτοκριτική τους και να προχωρήσουν όλοι μαζί γιατί ανεξαρτήτως αποτελέσματος όλοι μπορούν να προσφέρουν, πόσο μάλλον αυτοί που 5 χρόνια ασκούσαν διοίκηση και είδαν εκ των έσω τα προβλήματα. Εφόσον είναι σε θέση, να αναγνωρίσουν τα λάθη τους, να μάθουν από αυτά και να συμμετέχουν ανανεωμένοι στην νέα Δημοτική Αρχή, πιο έμπειροι και πιο δυνατοί από την θέση που τους υπέδειξαν οι πολίτες.

Προμελετημένη η βουλευτική παλέτα του Δημάρχου για τις εκλογές

Πίσω στα βουλευτικά του ΣΥΡΙΖΑ στην Λευκάδα όπου σύμφωνα με πληροφορίες εμφανίστηκε ο Δήμαρχος με έτοιμη την βουλευτική παλέτα της αρεσκείας του στην συνεδρίαση της Νομαρχιακής. Και ενώ το θέμα ήταν να κατατεθούν οι προτάσεις για τις υποψηφιότητες για τις βουλευτικές εκλογές, ο Δήμαρχος σχολαστικός όπως τον ξέρουμε δεν αφήνει τίποτα στην τύχη. Πόσο μάλλον τώρα… Δεδομένου λοιπόν ότι παλεύει για την πολιτική του επιβίωση προτείνει  πρόσωπα  τα οποία μπορεί κανείς να θεωρήσει ακίνδυνα για την υποψηφιότητά του. Με έτοιμα τα βιογραφικά και κατατεθειμένα ο Δήμαρχος έκανε την πρόταση του στην Νομαρχιακή. Πρόκειται για πρόσωπα τα οποία ήταν υποψήφια με τη δημοτική παράταξή του, ο Χρηστός Γληγόρης από το Πινακοχώρι και η Ιωάννα Λιβιτσάνου. Υπήρξε και το φαινόμενο όπου αυτοπροτάθηκε μέλος της Νομαρχιακής αν δεν συμπληρωθεί η τριπλέτα! Τελικά δεν χρειάστηκε. Τα συγκεκριμένα πρόσωπα θα λειτουργήσουν βέβαια υποστηριχτικά και όχι ανταγωνίστηκα, όπως οι άλλες  υποψηφιότητες που κατατέθηκαν και που μπορεί να του επιφέρουν άλλη μια εκλογική απογοήτευση….

Έτσι στο τραπέζι των προτάσεων κατατέθηκαν επίσης η υποψηφιότητα του Ζωή Μικρώνη ο οποίος και την αποδέχτηκε, προτάθηκε η υποψηφιότητα του πρόεδρου του δικηγορικού Συλλόγου κου Γεράσιμου Γαντζία ο οποίος όμως δεν την αποδέχτηκε. Κατατέθηκε και πρόταση για τον πρώην πρόεδρο και  παραιτηθείς από το Δημοτικό Συμβούλιο κο Γιώργο Γεωργάκη την οποία επίσης αποδέχτηκε.

Οι υποψηφιότητες έχουν μεταβιβαστεί στην κεντρική εκλογική επιτροπή του κόμματος. Αναμένουμε σε ποια πρόσωπα θα καταλήξουν, είναι όμως βέβαιο, όποιο και να είναι το αποτέλεσμα, πως η ουσιαστική μάχη που θα δοθεί από τα πρόσωπα που θα επιλεγούν, θα είναι περισσότερο τοπικά για την εσωτερική ενότητα, παρά για την νίκη στην κάλπη.