Στη συνάντηση των εκλεγμένων Περιφερειαρχών με τον Πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη, η Ρόδη Κράτσα- Τσαγκαροπούλου

Με τον Πρόεδρο της Ν.Δ., Κυριάκο Μητσοτάκη, συναντήθηκε σήμερα, Τετάρτη, η νεοεκλεγείσα Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα- Τσαγκαροπούλου στο πλαίσιο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε με τους νεοεκλεγέντες Περιφερειάρχες της χώρας, η οποία πραγματοποιήθηκε, το μεσημέρι, στα κεντρικά γραφεία του κόμματος.

Στην εισαγωγική τοποθέτηση του, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, ο κ. Μητσοτάκης, υπογράμμισε «την υπερκομματική αντιμετώπιση που θα έχει για όλους τους Περιφερειάρχες με δίκαιο και ισορροπημένο τρόπο για όλες τις Περιφέρειες», ενώ έδωσε ιδιαίτερη έμφαση «στον αναπτυξιακό ρόλο που διαδραματίζουν οι Περιφέρειες και στη στενή συνεργασία που θα πρέπει να έχουν με την κυβέρνηση προκειμένου να υλοποιηθούν κρίσιμα έργα υποδομής και εκσυγχρονισμού των διοικητικών δομών».

Ο Αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε ακόμη στις προκλήσεις που έχουν να αντιμετωπίσουν οι Περιφέρειες, με πρώτη και πιο σοβαρή τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Προς μεγάλη ικανοποίηση των νεοεκλεγέντων Περιφερειαρχών ο Πρόεδρος της Ν.Δ. εξήγγειλε την ίδρυση “Συμβουλίου Περιφερειαρχών” που θα θεσμοθετήσει με την εκλογή της η ΝΔ και θα συνεδριάζει κάθε δύο μήνες, υπό τον Πρωθυπουργό, στο Μέγαρο Μαξίμου, με συγκεκριμένη ατζέντα θεμάτων που θα αφορούν, είτε θεσμικά ζητήματα, είτε προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν οι Περιφέρειες και απαιτούνται άμεσες λύσεις.

Την ίδια ώρα, ο Πρόεδρος της Ν.Δ., επεσήμανε ότι « η Κυβέρνηση της ΝΔ θα πάρει άμεσα πρωτοβουλίες για τη διευκόλυνση του έργου των Περιφερειαρχών, αντιμετωπίζοντας γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και επικαλύψεις αρμοδιοτήτων μεταξύ Α’ και Β’ βαθμού αυτοδιοίκησης και αποκεντρωμένης διοίκησης, ενώ όπως ανέφερε «η ΝΔ θα παρουσιάσει ολοκληρωμένο σχέδιο ανασυγκρότησης της λειτουργίας του κράτους και των σχέσεων με τις Περιφέρειες».

Στην ανταλλαγή απόψεων που ακολούθησε, η νεοεκλεγείς, μοναδική στην ελληνική επικράτεια, γυναίκα Περιφερειάρχης, Ρόδη Κράτσα- Τσαγκαροπούλου, παρουσίασε στον Πρόεδρο της ΝΔ και στους εκλεγέντες Περιφερειάρχες, τις προκλήσεις για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, τις προτεραιότητες των αναπτυξιακών της σχεδίων, τη συνεργασία με τις Δημοτικές Αρχές, αλλά και τις σχέσεις με την Κυβέρνηση και τα ευρωπαϊκά όργανα.