Ονομάζομαι  Ελεάννα Ματαράγκα,  είμαι 25 χρονών και είμαι η νεότερη γυναίκα υποψήφια δημοτική σύμβουλος με το συνδυασμό «δίαυλος», του Κώστα Γληγόρη.

Γεννήθηκα, μεγάλωσα, ζω, και εργάζομαι στην πόλη της Λευκάδας. Έλειψα από το νησί μας τα χρόνια που χρειάστηκε να ολοκληρώσω τις σπουδές μου στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και το μεταπτυχιακό μου στην Αγγλία.

Είχα την τύχη, να μεγαλώσω σε μια οικογένεια που «επένδυε» στη γνώση και  στους «ανοιχτούς ορίζοντες».  Από 10 χρονών θυμάμαι τον εαυτό να ταξιδεύουμε συχνά στο εξωτερικό.  Να γεμίζει το μυαλό μου εικόνες και παραστάσεις…

Όσο μεγάλωνα αυτές οι εικόνες γίνονταν εμπειρίες. Επέστρεψα στη Λευκάδα πριν από δυο χρόνια αποφασισμένη να ζήσω μόνιμα εδω. Αναπόφευκτα οι όμορφες νεανικές εικόνες των ταξιδιών και η παραμονή μου στο εξωτερικό έδωσαν τη θέση τους στην σύγκριση.

Η ζωή στην πόλη και στο νησί μας τα τελευταία δυο χρόνια με προβλημάτισε. Ζω σε μια πόλη χωρίς κανόνες. Χωρίς κοινό πρόγραμμα και στόχους.  Λυπάμαι βλέποντας  την πόλη μου να υποβαθμίζεται χρόνο με το χρόνο.  Ζούμε σε ένα νησί προικισμένο από την φύση, με πλούσια ιστορία, πολλοί θα το ζήλευαν. Κι όμως βαδίζει στον αυτόματο.

Σκέπτομαι, πως είναι μεγάλη αποτυχία για ένα δήμαρχο μετά από μια θητεία να μην έχει αφήσει στην πόλη μας ούτε ένα ποιοτικό αποτύπωμα. Να μην έχει καταφέρει να εμπνεύσει αισθήματα συνεργατικότητας στους πολίτες.

Όλοι αγαπάμε τον τόπο μας. Έχουμε όμως ανάγκη αυτόν που θα μπει μπροστά και θα βγάλει στην επιφάνεια όλα τα θετικά χαρακτηριστικά  μας.

Ο υποψήφιος δήμαρχος  Κώστας Γληγόρης έχει το όραμα και τη δύναμη να εμπνεύσει και να ενεργοποιήσει όλες τις δημιουργικές δυνάμεις της Λευκάδας.

Αυτό το κίνητρο οδήγησε όλους εμάς τους νέους υποψηφίους να συμπορευτούμε με εκείνους που ξεκίνησαν  το 2014, μαζί με τον Κώστα Γληγόρη, για μια εναλλακτική πρόταση  στη διοίκηση του Δήμου.

Γνωρίζω πως υπάρχουν πολλοί που έχουν τις ίδιες σκέψεις και αγωνίες με μας. Έχουν όμως οδηγηθεί στην αδιαφορία και την απάθεια. Στενοχωριέμαι όταν βλέπω γύρω μου ανθρώπους αμέτοχους γιατί κανένας δεν είχε τη δύναμη να τους εμπνεύσει και να τους κινητοποιήσει για το «γενικό καλό».

Στο «δίαυλο» πιστεύουμε πως οι ενεργοί πολίτες είναι υπεύθυνοι πολίτες. Πιστεύουμε στη συμμετοχικότητα.  Πιστεύουμε στον άνθρωπο. Θέλουμε την κινητοποίηση ολόκληρης της κοινωνίας. Θέλουμε ενεργή παρουσία, λόγο και δράση στα τεκταινόμενα και στις αποφάσεις.

«Είμαστε εδώ, όλοι μαζί, για να φτιάξουμε την πόλη μας καλύτερη, να φέρουμε το πολίτη στο Δήμο και να πάμε το Δήμο στο πολίτη. Πρωταγωνιστής για μας είναι ο άνθρωπος.»

Ελεάννα Ματαράγκα

Υποψήφια δημοτική σύμβουλος