Δυναμικό «παρών» δίνουν οι κάτοικοι των χωριών της Λευκάδας στις συγκεντρώσεις της «Σύγχρονης Λευκάδας». Η ανάγκη των κατοίκων να μοιραστούν τα προβλήματα που τους απασχολούν είναι μεγάλη, γεγονός που αποδεικνύει την απόσταση που χωρίζει την νυν δημοτική αρχή από την καθημερινότητα των δημοτών. Οι ομιλίες του επικεφαλής της «Σύγχρονης Λευκάδας», εστιάζονται στην ουσιαστική επίλυση των σοβαρών και χρόνιων προβλημάτων των χωριών και όχι στη φθηνή και ανέξοδη κριτική.

Οι πολίτες βλέπουν στο πρόσωπο του Χαράλαμπου Καλού έναν άνθρωπο που αξίζει να εμπιστευτούν για τη σοβαρότητα, τη γνώση και την υπευθυνότητα που τον διακρίνει. Χαρακτηριστικά που αποτυπώνονται και στις προτάσεις της «Σύγχρονης Λευκάδας», που αποτελούν προϊόν πολύμηνης εργασίας.

Ο κ. Καλός και οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι της «Σύγχρονης Λευκάδας» έχουν περιοδεύσει στα περισσότερα χωριά της Λευκάδας, καθώς και σε Κάλαμο, Καστό. Μετά την κυριακάτικη προεκλογική ομιλία στην Αθήνα για τους ετεροδημότες, ο κ. Καλός θα επισκεφθεί και τα υπόλοιπα χωριά του νησιού και θα μιλήσει σε όλες τις έδρες των πρώην δήμων της Λευκάδας.