Πολύ μικρή ήταν τελικά η αίθουσα για τον κόσμο που ήρθε στην παρουσίαση του συνδυασμού «Δίαυλος» με υποψήφιο Δήμαρχο τον Κωνσταντίνο Γληγόρη.

Και σε αυτήν την προεκλογική παρουσίαση το “Ionion Star” πλημμύρησε με κόσμο, αυτή τη φορά όμως με Λευκαδίτες που δεν τους συναντάς συχνά σε προεκλογικές εκδηλώσεις.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος κατάφερε να κινητοποιήσει νέους ανθρώπους στην Λευκάδα, ανθρώπους που δεν συμμετέχουν στα πολιτικά δρώμενα όπως τα έχουμε συνηθίσει μέχρι τώρα. Ήταν εμφανής η συγκίνηση αλλά και η αγωνία που επικρατούσε αφού ξαφνικά είχαν τα φώτα της δημοσιότητας στραμμένα πάνω τους. Και τα πήγαν μια χαρά. Γενικώς επικρατούσε μια ωραία ατμόσφαιρα. Οι υποψήφιοι μεταξύ τους χαλαροί, χωρίς τον κατεστημένο πολίτικο κορσέ να τους «πνίγει».

Από την μια οι νέοι και από την άλλη οι έμπειροι της αυτοδιοίκησης, κάποιοι σύμβουλοι που έχουν υπηρετήσει από θέσεις ευθύνης, η πρώην Δήμαρχος Καρυάς Σεβαστή Κωνσταντινίδη – Ρεκατσίνα και ο πρώην Δήμαρχος Απολλωνίων Μάκης Μελάς οι οποίοι με την σειρά τους αφήνουν την δική τους σφραγίδα στο προεκλογικό γίγνεσθαι.

Την εκδήλωση προλόγισε ο πολιτικός μηχανικός Σπύρος Αργύρης. Μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον υποψήφιο Δήμαρχο ο οποίος στην συνέχεια ανέβηκε στο βήμα.

Αυτό που ακολούθησε σίγουρα κανείς δεν το περίμενε, ούτε οι δικοί του όπως μας αποκάλυψαν μετά την παρουσίαση. Ο μέχρι τώρα χαμηλών τόνων Κωνσταντίνος Γληγόρης άστραψε και βρόντηξε. Λες και τα φύλαγε χρόνια μέσα του και έφτασε η ώρα και τα είπε… Και τα είπε έξω από τα δόντια!

Άρνηση, λάσπη και συκοφαντία στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος ξεκίνησε την ομιλία του με μια σύντομη αναδρομή στο ξεκίνημα του «Διαύλου» και αναφέρθηκε στις αναρίθμητες προτάσεις του στο Δημοτικό Συμβούλιο κατά την διάρκεια της πρόσφατης 5ετίας: «Στις συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων δώσαμε επαρκή στοιχεία συνέπειας και αξιοπιστίας λόγων και έργων. Όχι μόνο για την ανάδειξη των ζητημάτων και την κακή διαχείριση από τη Δημοτική Αρχή. Αλλά και με τις αναρίθμητες προτάσεις που υποβάλλαμε, ΟΧΙ ΣΕ ΜΟΡΦΗ ΚΟΝΣΕΡΒΑΣ, ΟΧΙ ΕΠΙΔΕΙΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ, ΟΧΙ ΤΩΡΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ,  ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΞΕΝΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ. Σε όλα αυτά μας ανταπέδωσαν άρνηση, λάσπη και συκοφαντία.»

«Τους πιέσαμε, τους στριμώξαμε με τις προτάσεις μας και αποκάλυψαν το πραγματικό πρόσωπό τους.»

Ο υποψήφιος Δήμαρχος αναφέρθηκε και στον τρόπο με τον οποίο τον αντιμετώπισαν τα τελευταία χρόνια στα Δημοτικά Συμβούλια. Ενώ ο Δήμαρχος Λευκάδας παρουσιάζει τον εαυτό του ως υπέρμαχο συναινέσεων και συνεργασιών ο κος Γληγόρης βίωσε μέσα στα Δημοτικά Συμβούλια αγένεια, επικοινωνιακά τεχνάσματα, έλλειψη δημοκρατικότητας,  μικροπολιτική. «ΔΕΝ πτοηθήκαμε όταν μας έκλειναν τα μικρόφωνα, όλα αυτά μας έκαναν πιο δυνατούς και πιο αποφασισμένους να συγκρουστούμε με κατεστημένα και νοοτροπίες του χθες.»

Οι αλεξιπτωτιστές της αυτοδιοίκησης, τα έξυπνα δέντρα και οι μαγικές συνταγές από Τσελεμεντέ για το Δήμο Λευκάδας.

Τα έψαλε για τα καλά σε κάποιους υποψήφιους Δημάρχους, τους οποίους θεώρει αλεξιπτωτιστές της αυτοδιοίκησης που μιλούν για έξυπνα δένδρα, έξυπνα παγκάκια και έξυπνα καθρεφτάκια για ιθαγενείς. Άλλοι πάλι προσκάλεσαν ειδικούς επιστήμονες, γνωστούς γυρολόγους εταιρειών «που όπως είναι φυσικό περισσότερο απ’ τη δική σας προεκλογική επιμόρφωση τους απασχολούν οι μετά τις εκλογές συμφωνίες με παχυλές αμοιβές». Πέταξε τα βέλη του και σε υποψήφιο Δήμαρχο ο οποίος «προσέγγισε κάποιον Δήμαρχο της ελληνικής επικράτειας, δίκην Τσελεμεντέ, προκειμένου να μας χορηγήσει τις μαγικές συνταγές της επιτυχίας του και να τις εφαρμόσουμε στο δικό μας μαγειρείο».

Οι ΚΡΥΜΜΕΝΟΙ πίσω από την υπέρμετρη φιλοδοξία τους που αναζητούν δαχτυλίδια.

Γενικά είχε να πει πράγματα και κατέληξε ότι «Εμείς, επιλέξαμε να κάνουμε κάτι πολύ διαφορετικό και πολύ πιο ωφέλιμο: Εργαστήκαμε με συνέπεια και ζυμωθήκαμε με τα προβλήματα του Δήμου από τη θέση της αντιπολίτευσης που εσείς μας τάξατε» και αναρωτήθηκε αναφερόμενος στους ανταγωνιστές του υποψηφίους Δημάρχους: “Αυτοί, που φιλοδοξούν σήμερα να ηγηθούν του Δήμου, που ήταν τότε; Θα σας πω εγώ που ήταν: ΚΡΥΜΜΕΝΟΙ πίσω από την υπέρμετρη φιλοδοξία τους αναζητώντας δαχτυλίδια.”

Η αποδόμηση του Δήμαρχου Λευκάδας. «Επί πέντε χρόνια λέει ψέματα εξυπηρετώντας ψηφοθηρικές σκοπιμότητες»

Στην συνέχεια αποδήμησε το προεκλογικό «εφημεριδάκι» του σημερινού Δημάρχου αλλά και τον ίδιο τον Δήμαρχο, αναφέροντας τα λάθη και τις αποτυχίες του: «Στο νέο πολυσέλιδο, ιλουστρασιόν, γραφικό πλέον προεκλογικό εφημεριδάκι του παραδέχεται ότι, προφανώς έκανε λάθη αλλά είχε και παραλήψεις οι οποίες όμως δεν έκρυβαν καμία σκοπιμότητα,  καμία υποψία ιδίου οφέλους! Όταν κάποιος επί πέντε χρόνια λέει ψέματα στους Δημότες γιατί να πει σήμερα, προεκλογικά μάλιστα την αλήθεια» καταλήγει ο κος Γληγόρης. Είναι πεπεισμένος ότι «Φυσικά και τα λάθη και οι παραλείψεις του έκρυβαν και σκοπιμότητες και ίδιο όφελος. Εξυπηρετώντας όλα αυτά τα χρόνια μικροπολιτικές αντιλήψεις και ψηφοθηρικές σκοπιμότητες. Κατασπαταλώντας τους πόρους του Δήμου. Με συνεχόμενες απευθείας αναθέσεις, επιλογή των εκλεκτών που θα εργασθούν και των μη αρεστών που έπρεπε να αποκλεισθούν.»

Επανειλημμένα καταχειροκροτήθηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος για τα όσα είπε, και εξέφρασε πολύ σοβαρές κατηγορίες για τον νυν Δήμαρχο ο οποίος είναι υπόλογος πλέον:

“Καμία αναφορά δεν κάνει στην ανικανότητά του επί πέντε ολόκληρα χρόνια να δημοπρατήσει το εργοστάσιο για την επεξεργασία των απορριμμάτων μας (ΜΟΠΑΚ) και την ατομική βόμβα που έχει «δεματοποιήσει» δίπλα στην πόλη και τα σχολεία μας.

Καμία αναφορά για το εγχείρημά του να κατασκευάσει ΧΥΤΥ στην ορεινή Λευκάδα πάνω στους κεντρικούς υδροφορείς του νησιού σε θέση που ο ίδιος προσωπικά επέλεξε.

Καμία αναφορά στο Τουριστικό Περίπτερο στο Κάστρο που το 2014 δεσμεύθηκε στο δημοτικό συμβούλιο ότι θα το έχει αποκαταστήσει μέσα σε ένα χρόνο !

Κουβέντα για το δρόμο της Λαγκάδας στο Φρυά που τον κρατά από, το 2015 μετά το σεισμό, κλειστό αποκλείοντας την πρόσβαση των ορεινών χωριών μας προς τις δυτικές παραλίες.

Καμία αναφορά για την εγκατάλειψη της αγροτικής οδοποιίας.

Καμία αναφορά για την απόλυτη αναρχία, το κυκλοφοριακό κομφούζιο και την υποβάθμιση του ιστορικού κέντρου της Πόλης αλλά και του Δήμου γενικότερα.

Καμία αναφορά για το πρόβλημα των ανεπιτήρητων παραγωγικών ζώων που ρημάζουν τις περιουσίες και τη ζωή των κατοίκων της ενδοχώρας.

Καμία αναφορά για τους χαμένους ευρωπαϊκούς πόρους.

Η κληρονομιά που αφήνει στον τόπο και στην επόμενη δημοτική αρχή σε επίπεδο μελετών και ωριμότητας έργων είναι ένας άδειος φάκελος.

Παραδίδει το Δήμο λοιπόν σχεδόν σε όλους τους τομείς κατά πολύ χειρότερο απ’ ότι τον παρέλαβε.

Πέρα απ’ τις αποτυχίες της όμως, η σημερινή δημοτική Αρχή είναι υπόλογος και θα καταγραφεί στην ιστορία γιατί,   όχι μόνο δεν προχώρησε τίποτε, αλλά τορπίλισε και μεγάλα αναπτυξιακά έργα τα οποία σήμερα σπεύδει να τα προκρίνει.

Αλλά η μεγαλύτερη αποτυχία είναι ότι, δεν άκουσε ποτέ τις προτάσεις της μειοψηφίας και σήμερα έρχεται ως υπέρμαχος συναινέσεων και συνεργασιών.”

Και αφού δεν άφησε τίποτα όρθιο κατέληξε:

«Σήμερα σας κοιτάμε στα μάτια και σας καλούμε να ανανεώσουμε τη συμφωνία μας». Ο υποψήφιος Δήμαρχος Λευκάδας Κωνσταντίνος Γληγόρης ζήτησε από τους πολίτες την εντολή «να υπηρετήσουν τα συμφέροντα του τόπου και «να κλείσουμε οριστικά τον κύκλο των χαμένων ευκαιριών για τον Δήμο Λευκάδας».

Το ψηφοδέλτιο:“Είναι καθαρά αυτοδιοικητικό μακριά από πολιτικές σκοπιμότητες και εξαρτήσεις.”

Δήλωσε ότι το ψηφοδέλτιο του Διαύλου “είναι καθαρά αυτοδιοικητικό μακριά από πολιτικές σκοπιμότητες και εξαρτήσεις. Αποτελείται από νέους με γνώσεις και επαγγελματική καταξίωση. Μαζί μας συμπορεύονται δοκιμασμένα στελέχη της αυτοδιοίκησης με προσφορά στο τόπο μας και έργο. Είμαστε εδώ ΟΛΟΙ μαζί για να φτιάξουμε την πόλη μας καλύτερη να φέρουμε το πολίτη στο Δήμο και να πάμε το Δήμο στο πολίτη. Πρωταγωνιστής για μας είναι ο δημότης του Καστού, του Καλάμου και της Λευκάδας. Αγαπάμε το τόπο μας, επιλέξαμε να ζήσουμε εδώ και είμαστε αποφασισμένοι να βάλουμε τέλος στο τέλμα που έχουν οδηγήσει τον τόπο μας.

Ακολούθησε η παρουσίαση των υποψηφίων συμβούλων με παρουσιαστή τον Σπύρο Αργύρη.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος στην συνέχεια χαιρέτησε τον κόσμο, αφού βέβαια πρώτα ευχαρίστησε την σύζυγο του η οποία συγκινήθηκε βαθιά παρακολουθώντας την ομιλία του και είναι ειδικά τώρα ένα σπουδαίο στήριγμα.