Την Κυριακή 12 Μαΐου  ο πρωθυπουργός Α.Τσίπρας εγκαινίασε προεκλογικά το νέο νοσοκομείο της Λευκάδας.

Μαζί με εκατοντάδες μεταφερόμενους οπαδούς από γειτονικούς νομούς για τα εγκαίνια μεταφέρθηκαν στη Λευκάδα και μεγάλες αστυνομικές δυνάμεις.

Ο ρόλος τους: Να μην αφήσουν να χαλάσει η ειδυλλιακή εικόνα των εγκαινίων που θα παρουσίαζε η τηλεόραση δύο βδομάδες πριν τις εκλογές.

 Το σωματείο των εργαζομένων του νοσοκομείου της Λευκάδας είχε καλέσει τους πολίτες σε ειρηνική διαμαρτυρία για τις μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό του νοσοκομείου, προσωπικού που θα λειτουργήσει και το νέο νοσοκομείο.

Η συγκέντρωση που έγινε και κατόπιν η πορεία των εργαζομένων και των πολιτών προς το νέο νοσοκομείο αντιμετωπίστηκε με αστυνομικούς φραγμούς από μεγάλη αστυνομική δύναμη και έμεινε μακριά από το νέο νοσοκομείο.

Η αστυνομική βία κλιμακώθηκε  με την προσαγωγή πολιτών στο τμήμα για εξακρίβωση στοιχείων ώστε να απομακρυνθούν και όσοι ανεπιθύμητοι πλησίαζαν το χώρο των εγκαινίων.

Συνεχίστηκε δε με την βίαιη απομάκρυνση πολιτών από όλους τους χώρους που προσέγγιζε ο πρωθυπουργός στην περιοδεία του στη πόλη και από το χώρο που θα έτρωγε το μεσημέρι.

Το Αγωνιστικό Μέτωπο Λευκάδας καταγγέλλει όλο αυτό το κλίμα της βίας που ασκήθηκε σε ειρηνικούς διαδηλωτές και πολίτες που εμποδίστηκαν να διαδηλώσουν ειρηνικά  , για τις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού στο νέο νοσοκομείο και για την ανάθεση, με μνημονιακούς νόμους, σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους της εκμετάλλευσης των υδρογονανθράκων στο Ιόνιο ,την Ήπειρο και σε όλη τη χώρα.

Καλούμε τους πολίτες  να καταδικάσουν και έμπρακτα με την ψήφο τους αυτή τη κυβερνητική πολιτική εκλογή στις κάλπες την 26η Μαΐου.