Κέρκυρα, 15 Μαΐου 2019

Προς: Επικεφαλής παρατάξεων, υποψηφίων  για τις εκλογές στην Περιφέρεια Ι. Νήσων

 Κοιν.: ΜΜΕ Ιονίων Νήσων

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΤΕΛΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Προκειμένου να ολοκληρωθεί ο κύκλος της συζήτησης που ξεκίνησε μεταξύ των παρατάξεων που λαμβάνουν μέρος στις εκλογές της 26ης Μαΐου 2019 για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και επειδή θέλουμε να είμαστε εντελώς ξεκάθαροι απέναντι σε όλους, και κυρίως απέναντι στους πολίτες στα Ιόνια Νησιά, και προς άρση κάθε παρεξήγησης δηλώνουμε τα εξής:

Η συζήτηση αυτή περί πραγματοποίησης δημοσίου διαλόγου – debate μεταξύ των επικεφαλής όλων των παρατάξεων, πλην Χρυσής Αυγής, αποτελεί απλά μια πρωτοβουλία δική μας χωρίς καμία προσπάθεια ηγεμόνευσης ή άλλης “σκοτεινής” πρόθεσης. Οι όροι και κανόνες που πιστεύουμε ότι όλοι επιθυμούν είναι εκείνοι της ισομερούς κατανομής χρόνου σε όλους, της παρουσίασης όλων των θέσεων και της ευκαιρίας να απαντήσουμε όλοι ξεκάθαρα για τα ζέοντα προβλήματα του τόπου μας.

Φυσικά και στη συνέχεια τον λόγο έχουν οι δημοσιογράφοι και τα ΜΜΕ για να ανταποκριθούν στο κάλεσμά μας και να βοηθήσουν στην ενημέρωση του κοινού. Σε αυτή τη βάση ζητήσαμε να βρεθούμε όλοι μαζί και να συνομολογήσουμε την αναγκαιότητα διεξαγωγής αυτής της συζήτησης, από ένα ή περισσότερα τοπικά ΜΜΕ.

Δυστυχώς στη σημερινή συνάντηση δεν υπήρξε ικανή συμμετοχή και επειδή θεωρούμε ότι ενδεχομένως το διάστημα δεν ήταν αρκετό για την ανταπόκριση όλων, παρά την αρχική εκδηλωθείσα επιθυμία μέσω ανακοινώσεων, ανανεώνουμε την πρόσκλησή μας και καλούμε τους εκπροσώπους των παρατάξεων σε συνάντηση την Παρασκευή 17 Μαΐου 2019 και ώρα 14.00 στην αίθουσα συνεδριάσεων της ΠΕ Κέρκυρας (παλαιά Νομαρχία).

Πιστεύουμε ότι με την συμβολή όλων μας μπορεί να διεξαχθεί μια πολιτική συζήτηση με όρους διαφάνειας και ισονομίας και γι’ αυτό κρίνουμε ότι η συμμετοχή όλων των παρατάξεων (επαναλαμβάνουμε πλην Χρυσής Αυγής) είναι αναγκαία.

Ανεξάρτητη Αυτοδιοικητική Συνεργασία Αρχών – ΑΝ.Α.Σ.Α για τα Ιόνια Νησιά