Το Σάββατο 25 Μαΐου 2019 στο Δημοτικό Στάδιο Λευκάδας «Πλάτωνας Γρηγόρης» και ώρα 14:30 θα διεξαχθούν οι 9οι Ιόνιοι Αγώνες Στίβου με μεγάλη γκάμα αγωνισμάτων, για κατηγορίες από Κ14 μέχρι Ανδρών/Γυναικών.

Οι αγώνες πραγματοποιούνται στα πλαίσια του εορτασμού της Ένωσης της Ελλάδας με τα Επτάνησα και έχουν ως σκοπό τη συμμετοχή όλων των στιβικών σωματείων των Ιόνιων Νησιών με τις αγωνιστικές τους ομάδες σε μια γιορτή του κλασικού αθλητισμού, αλλά και μια καλή προπονητική ευκαιρία δοκιμών , αξιολόγησης και επίτευξης ορίων.

Προσκεκλημένοι μας, όλα τα σωματεία από την υπόλοιπη Ελλάδα, που μας τιμούν κάθε χρόνο με τους καλύτερους αθλητές τους. Ο Γυμναστικός Σύλλογος Λευκάδας, βασισμένος στην εμπειρία των οκτώ προηγούμενων διοργανώσεων και συνεπικουρούμενος από την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ηπείρου, το Δήμο Λευκάδας και την Π.Ι.Ν. Π.Ε. Λευκάδας, προετοιμάζεται ώστε να καταφέρει μια άριστη διοργάνωση, αλλά και να προσφέρει μια γενναία δόση επτανησιακής φιλοξενίας.

Στα συν των φετινών αγώνων περιλαμβάνονται το αγώνισμα του άλματος επί κοντώ το οποίο, ελλείψει στρώματος, δεν πραγματοποιούταν, η προμήθεια καινούργιου, μεγαλύτερου στρώματος άλματος εις ύψος, που δίνει πλέον τη δυνατότητα συμμετοχής σε μεγαλύτερης κατηγορίας αθλητές αλλά και υψηλότερου επιπέδου και το δεύτερο σκάμμα άλματος εις μήκος, που θα βοηθήσει στην ομαλότερη διεξαγωγή του αγωνίσματος.

Παράλληλα θα διεξαχθεί και το αγώνισμα της σφαιροβολίας SPECIAL OLYMPICS, ώστε να δώσουμε τη δυνατότητα στα παιδιά του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ του Δήμου Λευκάδας να χαρούν και να επωφεληθούν από τη συμμετοχή τους στους αγώνες.

Πανέτοιμοι λοιπόν και γεμάτοι ενέργεια και αισιοδοξία, περιμένουμε το φίλαθλο κοινό της Λευκάδας και των γύρω περιοχών, να παρακολουθήσει συναρπαστικούς αγώνες και να χειροκροτήσει τις προσπάθειες των αθλητών και αθλητριών από όλη την Ελλάδα.

Για το ΔΣ του Γ. Σ. Λευκάδας

Ο πρόεδρος

Σ. Μεσσήνης

3. ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 9ων-ΙΟΝΙΩΝ ΣΤΙΒΟΥ