Κατάμεστη αίθουσα και κλίμα νίκης στον απολογισμό έργου και την παρουσίαση υποψηφίων της ΑΝΑΣΑ για τη Ζάκυνθο

Θερμά λόγια Υπ. Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση για τον Περιφερειάρχη Θεόδωρο Γαλιατσάτο: Κρίσιμο στοίχημα για όλους η νίκη Γαλιατσάτου

Σε μια κατάμεστη αίθουσα παρουσιάστηκε χθες βράδυ ο απολογισμός έργου της ΠΕ Ζακύνθου και η παρουσίαση του ψηφοδελτίου της Ανεξάρτητης Αυτοδιοικητικής Συνεργασίας Αρχών του Θεόδωρου Γαλιατσάτου, παρόντος του Υπουργού Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση.

Ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ζακύνθου και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο της ΑΝ.Α.Σ.Α. Ελευθέριος Νιοτόπουλος αρχικά παρουσίασε το έργο που έχει συντελεστεί από την περιφερειακή αρχή της ΑΝ.Α.Σ.Α. στη Ζάκυνθο. Αναφερόμενος ανά τομέα στα έργα ο κ. Νιοτόπουλος ενημέρωσε κατά σειρά για: τις ασφαλτοστρώσεις και επιδιορθώσειςτου οδικού δικτύου, την προκαταρκτική μελέτη του οδικού άξονα Βορρά – Νότου, τα έργα οδικής ασφάλειας, αντιμετώπισης κατολισθητικών φαινομένων, αντιμετώπισης του σεισμού της 26ης/10/2018, τα έργα υποδομής με κορυφαία το λιμάνι του Αγ. Νικολάου Βολιμών  και τα άκρως απαραίτητα για το νησί αντιμπλημμυρικά.  Ο κ. Νιοτόπουλος αναφέρθηκε επίσης στα έργα και δράσεις για την Πολιτική Προστασία, τους χώρους πολιτισμού (ενδεικτικά το Καστρομονάστηρo Στροφάδων, την αποκατάσταση του Μεταβυζαντινού Μουσείου Ζακύνθου και τη χρηματοδότηση διοργανώσεων πολιτικών σωματείων καθώς και την αποκατάσταση Ιερών Ναών και εκκλησιών), τον πρωτογενή τομέα (ενδεικτικά τη χρηματοδότηση Δήμου για επισκευή των Δημοτικών Σφαγείων, συμμετοχή σε εκθέσεις τοπικών προϊόντων και πρόγραμμα δακοκτονίας), τον τουρισμό με την αλματώδη αύξηση των αφίξεων την τελευταία 4ετία και τέλος την Κοινωνική Πολιτική με τη λειτουργία και χρηματοδότηση δομών και δράσεων.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο πρ. Υπουργός και βουλευτής Ζακύνθου Σταύρος Κοντονής, o οποίος δήλωσε ότι η περιφερειακή αρχή τίμησε την λαϊκή εντολή και ζήτησε την υπερψήφιση της ΑΝΑΣΑ και εν συνεχεία το λόγο πήρε ο Υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης, ο οποίος αναφέρθηκε με θερμά λόγια για τον Θεόδωρο Γαλιατσάτο: «Μας συνδέει φιλία 10ετιών και είχα την τιμή και ευτυχία να συνεργαστώ μαζί του. Από τις θεσμικές μας θέσεις κάναμε πολλά πράγματα για τα Ιόνια νησιά και ο Θόδωρος ήταν πάντα εκεί όταν τον χρειάστηκα να βοηθήσει με τις ιδέες του και την εμπειρία του», είπε χαρακτηριστικά. Ο ΥπΕΣ υπογράμμισε ότι οι εκλογές του Μαΐου συντελούνται σε μια κρίσιμη συγκυρία, όπου καλούμαστε να απαντήσουμε αν η πορεία προς την ανάπτυξη θα συνεχιστεί ή αν θα επιστρέψουμε στα παλιά, κι αυτό είναι κάτι που απασχολεί και την Αυτοδιοίκηση- εκπρόσωπο  των τοπικών κοινωνιών-, η οποία δεν μπορεί να έχει ρόλο κομπάρσου.

Ο κ. Χαρίτσης αναφέρθηκε στα μέτρα που έχουν ληφθεί για τα νησιά του Ιονίου επισημαίνοντας ότι «ακόμη και προχθές στα μέτρα που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός υπήρχαν μέτρα για τα νησιά μας». Αναφερόμενος δε, στις προσλήψεις που έχουν αποφασιστεί για την Τοπική Αυτοδιοίκηση τόνισε ότι είναι απαραίτητες για να λειτουργήσουν και αναγκαίες για να εξυπηρετήσουν τους πολίτες και δήλωσε ότι πρέπει να τοποθετηθούν ευθαρσώς οι δυνάμεις στην Αυτοδιοίκηση και όλοι οι υποψήφιο να απαντήσουν αν επιθυμούν τις προσλήψεις ή όχι.

Τέλος προσωπικά μιλώντας στον Θεόδωρο Γαλιατσάτο είπε: «Το στοίχημα στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων είναι μεγάλο και δύσκολο γι’ αυτό λυσσαλέες επιθέσεις εξαπολύονται στο πρόσωπο του Θόδωρου. Γιατί πολλοί έχουν ανησυχήσει για την επερχόμενη επιτυχία του στις εκλογές. Το στοίχημα είναι δύσκολο και κρίσιμο όχι μόνο για εμάς, όχι μόνο για τα Ιόνια Νησιά, αλλά για όλη την Ελλάδα. Γι’ αυτό σας καλώ σε αυτές τις εκλογές να δώσουμε τη μάχη με την ΑΝΑΣΑ, τη μάχη με τον Θόδωρο Γαλιατσάτο».

Ολοκληρώνοντας την εκδήλωση ο Περιφερειάρχης και επικεφαλής της ΑΝΑΣΑ Θεόδωρος Γαλιατσάτος ευχαρίστησε τον Αλέξη Χαρίτση για τη βοήθειά του από τη θέση του Υπ. Εσωτερικών και τα θερμά του λόγια και εξήγησε ότι η ΑΝΑΣΑ κατέρχεται για τρίτη φορά στον εκλογικό στίβο, έχει πολύτιμη εμπειρία στην Αυτοδιοίκηση και δεν αποτελεί μια ευκαιριακή παράταξη. «Όταν η παρούσα περιφερειακή αρχή ανέλαβε την ΠΙΝ, μεσούσης της κρίσης, αλλάξαμε τα δεδομένα. Η ΠΙΝ ήταν σε δεινή θέση, απαξιωμένη και αναξιόπιστη στα διεθνή φόρα, σε σημείο που οι εταίροι μας το έλεγαν. Αναστυλώσαμε την εικόνα της, κάναμε αποφασιστικά βήματα και σήμερα βρισκόμαστε στα κέντρα λήψης αποφάσεων ισότιμα με όλους, στην 3-4η θέση από πλευράς απορρόφησης πόρων μεταξύ των Περιφερειών της χώρας, με εξορθολογισμένη διαχείριση και προσφορά στους πολίτες», είπε.

Ο Θ. Γαλιατσάτος δήλωσε ότι στο εντυπωσιακό έργο που έχει συντελεστεί στην ΠΕ Ζακύνθου προστίθεται και το Ειδικό Σχολείο, που θα παραδοθεί στα παιδιά με αποκλειστική χρηματοδότηση από την ΠΙΝ. Συμπλήρωσε δε ότι αναφορικά με την μελλοντική πορεία του νησιού «καλούμαστε να κάνουμε δύο πράγματα: να διευρύνουμε τη βάση της χρονικής τουριστικής περιόδου και να διορθώσουμε τις υποδομές όπου είναι δική μας ευθύνη. Κι αυτό γιατί καταφέραμε να διατηρήσουμε μια εντυπωσιακή αυξητική πορεία στον τουρισμό που μας καλεί να πάρουμε αποφάσεις για το μέλλον μας. Και το δεύτερο να θωρακίσουμε ακόμη περισσότερο τα νησιά μας για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών, με ενίσχυση τη Πολιτικής Προστασίας, συνεπή συνεργασία με τις συναρμόδιες υπηρεσίες –εμείς είμαστε εκείνοι που ενίσχυσαν την Πυροσβεστική με 5εκ. ευρώ για όχημα άμεσης αντιμετώπισης και επέμβασης», κατέληξε.

Τέλος ο Θεόδωρος Γαλιατσάτος παρουσίασε και επισήμως, μετά την κατάθεση του συνδυασμού στο Πρωτοδικείο για συμμετοχή στις εκλογές της 26ης Μαΐου, τους υποψηφίους για την Ζάκυνθο και οι οποίοι είναι:

►Καραΐσκος Αθανάσιος του Κωνσταντίνου
►Κλαυδιανός Αναστάσιος του Ιωάννη
►Κουρουμπλή–Φλεμοτόμου Παρθένα (Νένα) του Κωνσταντίνου
►Μαρούδα Αναστασία του Διονυσίου
►Μουζάκη Χρυσή του Ιωάννη
►Μπάστας Διονύσιος του Παύλου
►Νιοτόπουλος Ελευθέριος του Δημητρίου
►Παντής Σταύρος του Ιωάννη
►Πομόνης Τζανέτος του Θεοδώρου
►Ποταμίτης Διονύσιος του Κωνσταντίνου
►Σπίνου Ρόζα–Δημητρία του Αντωνίου
►Τσουκαλά Φωτεινή του Διονυσίου

Ανεξάρτητη Αυτοδιοικητική Συνεργασία Αρχών  – ΑΝ.Α.Σ.Α για τα Ιόνια Νησιά