ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ  ΜΕΤΩΠΟ  ΛΕΥΚΑΔΑΣ (Α.ΜΕ.Λ)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΟΡΥΞΕΙΣ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ

ΟΛΟΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ  ΤΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ ΤΟΥ ΙΟΝΙΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΠΛΗΝ «ΛΑΚΕΔΑΙΜΟΝΙΩΝ».

Μετά την ανάπτυξη  μαζικών κινημάτων στα Ιόνια, ενάντια στην εκμετάλλευση των  υδρογονανθράκων του Ιονίου από τις πολυεθνικές της ενέργειας, η  Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ιονίων Νήσων (Π.Ε.Δ.Ι.Ν.) με πρόσφατη απόφασή της τάχτηκε με συντριπτική πλειοψηφία ενάντια σε αυτές τις εξορύξεις.

Ψήφισαν όλοι;

Όλοι εκτός από τη Δημοτική αρχή της Λευκάδας που, συνεχίζοντας το θλιβερό της ρόλο του εξαρτήματος της κυβερνητικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ ,καταψήφισε την απόφαση. Τάχτηκε για άλλη μια φορά με την κυβερνητική πολιτική μένοντας εντελώς έκθετη απέναντι στους πολίτες  της Λευκάδας.

Εμείς θεωρούμε ότι ο τεμαχισμός του Ιονίου σε θαλάσσια οικόπεδα και η εκχώρηση τους με μνημονιακούς νόμους, (δυστυχώς και με τη συμφωνία της δημοτικής αρχής) , χωρίς καμιά μέριμνα για το περιβάλλον, σε πολυεθνικές για εκμετάλλευση των ενεργειακών πόρων και μάλιστα στην πιο σεισμογενή περιοχή της χώρας και με βασική οικονομική δραστηριότητα τον τουρισμό θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στην οικονομία της περιοχής και στο περιβάλλον. Ταυτόχρονα η ένταξη της  χώρας μας στους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων αυξάνει τους κίνδυνους  πολεμικής εμπλοκής.

  • Πρέπει να καταργηθούν όλες οι μνημονιακές συμβάσεις έρευνας και εξορύξεων υδρογονανθράκων της κυβέρνησης ,με τους μονοπωλιακούς ομίλους και τις πολυεθνικές της ενέργειας στην Ιόνιο.
  • Να σταματήσουν άμεσα η έρευνα και οι εξορύξεις και στο Ιόνιο.

Στηρίζουμε τα κινήματα που αναπτύσσονται στα Ιόνια, την ¨Ήπειρο και σε όλη την Ελλάδα ενάντια στην κυβερνητική πολιτική και τις πολυεθνικές της ενέργειας.

Χαιρετίζουμε τις αποφάσεις μαζικών φορέων, ενάντια στις πολυεθνικές της ενέργειας, όπως της Ε.Λ.Μ.Ε. Λευκάδας

Η δημοτική αρχή λοιπόν τοποθετήθηκε ταυτισμένη πλήρως με την κυβέρνηση στο σοβαρό αυτό ζήτημα.

Περιμένουμε να τοποθετηθούν άμεσα και όλοι οι άλλοι υποψήφιοι Δήμαρχοι της Λευκάδας που θα πάρουν μέρος στις Δημοτικές εκλογές της 26ης Μαΐου.

Οφείλουν να τοποθετηθούν όλοι διότι τυχόν σιωπή τους σημαίνει ότι καλύπτουν και τελικά συμφωνούν σιωπηρά με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Το γραφείο τύπου                           Λευκάδα 7 Μαΐου 2019