«Δεν είναι ούτε εγκαίνια, ούτε αγιασμός γραφείων, αλλά αγιασμός της προσπάθειας που κάνουμε» είπε ο υποψήφιος Δήμαρχος Λευκάδας κος Θ. Σολδάτος την Κυριακή πρωί στην εκδήλωση «μικρής κλίμακας» όπως την χαρακτήρισε που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του συνδυασμού ως επακόλουθη της κατάθεσης υποψηφιότητας του συνδυασμού “ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ”, στο Πρωτοδικείο Λευκάδας.

Και ενώ επρόκειτο για μια μικρή εκδήλωση, ο χώρος πλημμύρησε και εδώ από κόσμο που ήρθε να συγχαρεί και να ευχηθεί στον υποψήφιο Δήμαρχο και στον συνδυασμό του καλή επιτυχία για τις επερχόμενες εκλογές.

Δεν ήρθαν όμως μόνο οι φίλοι και υποστηρικτές του συνδυασμού αλλά και όλα τα στελέχη της τοπικής ΝΔ τα οποία παρά τις εσωτερικές διαφορές που μπορεί να υπάρχουν, θέλουν να δείχνουν ενωμένα και αποφασισμένα να στηρίξουν τον συγκεκριμένο συνδυασμό.

Αφού τελέστηκε ο αγιασμός ο υποψήφιος Δήμαρχος ευχαρίστησε για την παρουσία τους τον βουλευτή Λευκάδας Θ. Καββαδά, τον πρώην βουλευτή Ξ. Βεργίνη, τον πρόεδρο Επιμελητηρίου Σ. Σκιαδαρέση, τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Γ. Μπουρδάρα και τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους όλων των συνδυασμών. Ευχαρίστησε τα τοπικά ΜΜΕ και στη συνέχεια μοιράστηκε με τους παρευρισκόμενους κάποιες σκέψεις που έχουν να κάνουν με τις εκλογές και τον αγώνα που δίνουν ως συνδυασμός.

«Χρειάζεται ένα νοικοκύρεμα, να κάνουμε την ζωή μας εδώ πιο ανθρώπινη»

Ο κος Σολδάτος καταγράφει στα θετικά αυτής της προεκλογικής περιόδου ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές 2019 δεν έχουν ταυτιστεί με τις Εθνικές εκλογές. Δεν θα καλυφθούν οι απόψεις που αφορούν στα τοπικά ζητήματα από αυτά που απασχολούν σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο. «Τα σημαντικά θέματα που αφορούν τον τόπο μας έχουν να κάνουν κατά κύριο λόγο με το νοικοκύρεμα και με την προοπτική που έχουμε ως Δήμος. Εμείς θέλουμε να μαζέψουμε τα σκουπίδια, θέλουμε να βελτιώσουμε τους χώρους πρασίνου, να φωτίσουμε τις σκοτεινές γωνίες της πόλης, θέλουμε να μαζέψουμε και να φροντίσουμε τα αδέσποτα, με άλλα λόγια να κάνουμε την ζωή μας εδώ πιο ανθρώπινη.»

Για τους συνεργάτες του:

“Οι συνεργάτες που είναι μαζί μου είναι άνθρωποι που έχουν ξεχωρίσει στην τοπική κοινωνία και με το επαγγελματικό τους εκτοπίσματα και με την επιστημονική τους υπόσταση. Είναι μια πολύ καλή ομάδα.» Ο κος Σολδάτος ζήτησε όμως και συγγνώμη σε όσους δεν μπόρεσε να συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιο, τους ευχαρίστησε για την κατανόηση και είναι ευγνώμων που συμπαραστέκονται.”

«Οι λακκούβες στους δρόμους δεν είναι ούτε αριστερές, ούτε δεξιές.»

Είναι γεγονός και λόγω εμπειρίας πως ο υποψήφιος Δήμαρχος συνεχίζει να διέπεται από μια ηρεμία όσον αφορά τον προεκλογικό αγώνα. Έχει μια άνεση και αισιοδοξία. Προφανώς για αυτό δεν εστιάζει καθόλου στον αντιπολιτευτικό λόγο, αντιθέτως δηλώνει πρόθυμος να συνεργαστεί με όλους, όποιο και να είναι το αποτέλεσμα. «Τα δεδομένα του εκλογικού νόμου επιβάλλουν την συνεργασία, δεδομένου ότι το 51 % δεν θα το πιάσει κανένας μας με την πρώτη Κυριακή απαιτούνται συνεργασίες. Σε ότι μας αφορά θέλουμε να συνεργαστούμε με όσους έχουν διάθεση να συνεργαστούν. Οι λακκούβες στους δρόμους δεν είναι ούτε αριστερές, ούτε δεξιές, τα πεζοδρομία που θέλουν διόρθωση ή και εμπλουτισμό δεν είναι ούτε πράσινα, ούτε κόκκινα ούτε μπλε. Θέλουμε να κάνουμε μια αυτοδιοίκηση που θα είναι ζηλευτή και να διακατέχεται από ένα πνεύμα συνεργασίας μεταξύ των παρατάξεων που συμμετέχουν.»

Τα καλυτέρα και για τους συνυποψήφιους Δημάρχους

«Τιμώ τους επικεφαλής των παρατάξεων που σήμερα είναι μαζί μου συνυποψήφιοι σε μια κοινή προσπάθεια. Θεωρώ ότι είναι εκλεκτοί συμπολίτες μας, άτομα που έχουν ξεχωρίσει επαγγελματικά, και όλοι τους μπορούν να συνεισφέρουν σε μια κοινή επιδίωξη. Δεσμεύομαι ότι σε όλους θα απευθυνθώ, είτε είμαι πρώτος την πρώτη Κυριακή, είτε δεν είμαι, ώστε όλοι μαζί να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για το νησί μας.»

Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί σταδιακά και αναλυτικότερα το πρόγραμμα του συνδυασμού. Η κεντρική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 23 Μαΐου 2019 στην Κεντρική Πλατεία της Λευκάδας.