Νέους υποψηφίους στην Κεφαλονιά παρουσίασε ο Θεόδωρος Γαλιατσάτος: Ψηφοδέλτιο νίκης και ΑΝΑΣΑ για τα Ιόνια νησιά”

Νέους υποψήφιους στην Κεφαλονιά παρουσίασε σήμερα ο επικεφαλής της ΑΝΑΣΑ και Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος.

Οι υποψήφιοι που θα δώσουν τον αγώνα στο ψηφοδέλτιο της ΑΝ.Α.Σ.Α. και έχουν ανακοινωθεί μέχρι στιγμής είναι (με αλφαβητική σειρά):

  • Ατσάρος Άγγελος, βιοτέχνης και επιχειρηματίας
  • Βασιλάτος Τάκης, εκπαιδευτικός
  • Γαλιατσάτος Σπύρος, Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Νησιωτικής Πολιτικής, ξενοδόχος
  • Δρακουλόγκωνας Παναγής, Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης, δικηγόρος
  • Νεόφυτος Παναγής, συνταξιούχος ναυτικός
  • Παπαχρήστου – Ματιάτου Αικατερίνη (Κάκια), συνταξιούχος εφοριακός
  • Πεφάνη Σουζάνα, περιφερειακή σύμβουλος, Τεχνολόγος Ιατρικών Εργαστηρίων, εργαζόμενη στο Γενικό Νοσοκομείο Αργοστολίου
  • Ποταμιάνος – Παγώνης Σπύρος, εκπαιδευτικός
  • Σταμούλης Κυριάκος, επιχειρηματίας

Ο Θεόδωρος Γαλιατσάτος έκανε μικρό απολογισμό του έργου της περιφερειακής αρχής και ανέλυσε τους στόχους της ΑΝΑΣΑ για την επόμενη αυτοδιοικητική περίοδο. Σημείωσε ότι η ΑΝΑΣΑ είναι ανοικτή σε ανθρώπους της προσφοράς, της εργασίας, του πολιτισμού και της κοινωνικής ζωής από όλους τους κομματικούς χώρους, εκτός φυσικά της Χρυσής Αυγής και υπενθύμισε ότι ως παράταξη δραστηριοποιείται από το 2010 με ανανεωμένη, ανοδική εμπιστοσύνη κάθε φορά από τους πολίτες στα Ιόνια νησιά.

Ως σημαντικά στοιχεία των όσων κατάφερε η περιφερειακή αρχή στην παρούσα θητεία της, ο Θ. Γαλιατσάτος ανέφερε την συμβολή στην ανοδική πορεία του τουρισμού σε όλα τα Ιόνια νησιά και τις συνακόλουθες επενδύσεις στους τομείς του τουρισμού, της τυποποίησης και της αγροτικής οικονομίας.

Τα οικονομικά στοιχεία που επισήμως έχουν παρουσιαστεί δείχνουν επίσης ότι η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων από την 12η θέση που ευρισκόταν ως προς την απορρόφηση πόρων το 2014, βρίσκεται στην 3η θέση σήμερα: “Η εικόνα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στα διεθνή φόρα ήταν προβληματική γιατί δεν είχε ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της και δεν είχε δοθεί η σημασία που επιβάλλεται. Σήμερα έχει αποκτήσει κύρος, έχουμε εκπροσώπηση παντού, συμμετέχουμε στη λήψη αποφάσεων, ακούγεται η γνώμη μας και η παρουσία μας είναι αυτή που αρμόζει στα Ιόνια νησιά”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Γαλιατσάτος αναφέρθηκε επίσης στις προσπάθειες που γίνονται στον πρωτογενή τομέα, με στήριξη των παραγωγών, με προβολή σε εκθέσεις όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια, κατεύθυνση στην οποία έχει συσταθεί και λειτουργεί η Αγροδιατροφική.

Ειδικά για την Κεφαλονιά ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε στα έργα και τους τομείς με τους οποίους κυρίως ασχολήθηκε και αυτοί είναι:

-Η χρηματοδότηση και ολοκλήρωση έργων υποδομής όπως η Γέφυρα του Χάρακα που καρκινοβατούσε επί χρόνια, τα δύο σύγχρονα Λύκεια στο Αργοστόλι, η στήριξη του Γηροκομείου, έργο που είχε πεταχθεί στον κάλαθο των αχρήστων και σήμερα βρίσκεται στο στάδιο της παράδοσης και τα έργα πυροπροστασίας που είναι εξαιρετικής σημασίας για την ασφάλεια των κατοίκων.

-Η στήριξη και χρηματοδότηση της παιδείας και της έρευνας του Ιονίου Πανεπιστημίου και του πρ. ΤΕΙ Ιονίων Νήσων. Σπουδαίο έργο η συγγραφή του “Εγχειριδίου Ιστορίας των Ιονίων Νήσων”, η παρουσίαση του οποίου έγινε στην Κέρκυρα, θα ακολουθήσει και η Κεφαλονιά και το οποίο σε συνεργασία με το Υπ. Παιδείας θα διδάσκεται στα σχολεία.

-Η στήριξη και χρηματοδότηση των κοινωνικών δομών και η δημιουργία νέων όπως της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης που θα ιδρυθεί το αμέσως επόμενο διάστημα και θα λειτουργεί με ωφελούμενους ανθρώπους μεγάλης ηλικίας.

– Η στήριξη και χρηματοδότηση για την πολιτική προστασία, με ενίσχυση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σε ειδικά οχήματα άμεσης επέμβασης σε περιπτώσεις κρίσης, για ερευνητικές δραστηριότητες και προγράμματα για κατολισθήσεις, διαβρώσεις ακτών, πυρκαγιές, σεισμική δραστηριότητα κλπ. καθώς και χρηματοδοτήσεις των Δήμων για δικές τους δράσεις

-Η στήριξη και χρηματοδότηση για έργα πολιτισμού, ύψους 5εκ. ευρώ για την Κεφαλονιά καθώς και η στήριξη της ερασιτεχνικής δημιουργίας και των τεχνών.

-Η ΟΧΕ (Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση) Παλικής, με χρηματοδότηση 47εκ. ευρώ, για την στήριξη των επαγγελματιών, την αποκατάσταση και ανάδειξη της περιοχής, ένα εργαλείο στη διάθεση του νέου Δήμου Ληξουρίου, όπλο για την επόμενη αυτοδιοικητική περίοδο που θα χρηματοδοτεί έργα για τα οποία θα υπάρχουν ώριμες μελέτες.

-Η συνδεσιμότητα των νησιών με την συνεχή προσπάθεια, παρά τις αντιξοότητες και τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις των λιμενικών ταμείων με τα οποία συνεργαζόμαστε, για τη δημιουργία υδατοδρομίων ώστε να δρομολογηθούν υδροπλάνα στα Ιόνια νησιά. Και επίσης σε αυτή την κατεύθυνση η δρομολόγηση του πλοίου που συνδέει όλα τα νησιά μας και από φέτος προστίθεται στο δρομολόγιο και το Μεγανήσι καθώς και η σύνδεση Σάμης με Πάτρα.

-Τέλος , το μεγαλεπήβολο σχέδιό μας για τον άξονα Βορρά – Νότου του Ιονίου, για το οποίο έχουμε τη συμπαράσταση της κυβέρνησης και στοχεύει στη σύνδεση των νησιών και με το οδικό στοιχείο και μέσω των λιμένων. Ήδη έχουμε τις πρώτες μελέτες για κομμάτια αυτού του άξονα και έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ ο οδικός άξονας Αεροδρόμιο – Κρανιά. Η εφαρμογή αυτού του σχεδίου σημαίνει πόρους για τα λιμάνια μας και τα νησιά μας και αξιοποιούμε στο έπακρο όσες χρηματοδοτήσεις μπορούμε από πρόσφορες πηγές.

Ο επικεφαλής της ΑΝΑΣΑ Θ. Γαλιατσάτος, πλαισιωμένος από τους υποψηφίους του ψηφοδελτίου της Κεφαλονιάς, ευχαρίστησε όλους όσοι δίνουν την μάχη με την ΑΝΑΣΑ, εκείνους που βρίσκονται στα ψηφοδέλτιά της αλλά κι όσους στηρίζουν το πρόγραμμα της Ανεξάρτητης Αυτοδιοικητικής Συνεργασίας Αρχών και ολοκλήρωσε την παρουσίασή του απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων των τοπικών ΜΜΕ.

Ανεξάρτητη Αυτοδιοικητική Συνεργασία Αρχών – ΑΝ.Α.Σ.Α για τα Ιόνια Νησιά