ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ Ν. ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Τιμάμε την 1η Μάη με αγώνες

¨ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ¨

¨ΜΕ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΕΡΓΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ¨

Συνάδελφε-Συναδέλφισσα:

Η Πρωτομαγιά είναι η μέρα που με αγώνα τιμάμε τους νεκρούς της τάξης μας, συνεχίζουμε στον δρόμο της πάλης μέχρι την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Το χρωστάμε στους νεκρούς εργάτες του Σικάγο, στους εργάτες της ματωμένης πρωτομαγιάς στην Ελλάδα του ΄24, στον ηρωικό Μάη του ΄36 στη Θεσσαλονίκη, στους 200 εκτελεσμένους κομμουνιστές από τους Γερμανούς κατακτητές την 1η Μάη του ΄44 στην Καισαριανή, σε όλους εκείνους που πάλεψαν πριν από εμάς και με την θυσία τους μας δίδαξαν ότι τίποτα δεν σου χαρίζεται, όλα κατακτιούνται μέσα από τους αγώνες.                                                                                                         Συνάδελφε, έλα μαζί μας στους ταξικούς αγώνες γιατί εμείς δεν υποτασσόμαστε στους καπιταλιστές, δε δίνουμε συγχωροχάρτι στους ιμπεριαλιστές, δε συμβιβαζόμαστε με την καπιταλιστική βαρβαρότητα.                                                                                                                        Συνάδελφε, η Κυβέρνηση και τα κόμματα που στηρίζουν το καπιταλιστικό σύστημα της εκμετάλλευσης, μπροστά στις επερχόμενες εκλογές, θα προσπαθήσουν να σε παγιδεύσουν με τα μεγάλα ψέματα και τις απάτες τους. Θα σου τάξουν μια «δίκαιη» και «βιώσιμη» ανάπτυξη, θα σε βάλουν στο δίλημμα του “μικρότερου κακού”, θα σου υποσχεθούν ψίχουλα-μέτρα για την προστασία των αδυνάτων και άλλα τέτοια, στόχο τους είναι γι’ άλλη μια φορά να σου αρπάξουν την ψήφο. Μην τσιμπήσεις στους εκβιασμούς τους, αυτό που πραγματικά στηρίζουν είναι τα κέρδη των Μονοπωλίων, την ανεργία και τη φτώχεια της ΕΕ και το ΝΑΤΟ των ιμπεριαλιστικών πολέμων.

Κοντά στα αφεντικά και το πολιτικό προσωπικό τους, βρίσκεται οργανωμένα, ένας καλοταϊσμένος συνδικαλιστικός μηχανισμός, μια εργατική ελίτ η λεγόμενη συνδικαλιστική μαφία (δες ΓΣΕΕ) που προσπαθούν να επιβάλουν μέσα στο εργατικό-συνδικαλιστικό κίνημα, μετόχους επιχειρηματικών ομίλων,  μεγαλοδιευθυντές και golden boys, νόθους, με φυσική την παρουσία της εργοδοσία.     Οι εργαζόμενοι δεν ξεχνάνε πως τα μνημόνια και όλα τα αντεργατικά μέτρα ιδιαίτερα των τελευταίων ετών, έχουν και τη δική τους υπογραφή. Είναι οι ίδιοι που λένε πως η απεργία έφαγε τα ψωμιά της, αυτοί που βρίσκονταν μαζί στις πλατείες των αγανακτισμένων και έβαζαν τους “Κολλάδες” και άλλους «πρόθυμους συνδικαλιστές» να ανακηρύττουν “το τέλος των συνδικάτων”. Είναι αυτοί που έκλεισαν τα μάτια όταν μπήκε στο γύψο το απεργιακό δικαίωμα, που κάλεσαν τους εργαζόμενους να απεμπολήσουν δικαιώματα στο μισθό και την κοινωνική ασφάλιση, να διαδηλώσουν με τα αιτήματα των επιχειρηματικών ομίλων και της κυβέρνησης. Συνάδελφε δεν έχουν τελειώσει ακόμα την αποστολή τους! Θέλουν τα συνδικάτα μηχανισμούς που θα προωθούν τα συμφέροντα των μονοπωλίων, θα υπηρετούν την ανταγωνιστικότητα, θα συναινούν στη μείωση του μισθολογικού κόστους και τέλος όλοι οι εργαζόμενοι να υπηρετούν αυτούς τους στόχους χωρίς αντιδράσεις και διαμαρτυρίες, να υπάρχει σιγή νεκροταφείου.. η απάντηση μας σε όλους αυτούς είναι τα ταξικά συνδικάτα ο ταξικός αγώνας.

Συνάδελφε, σε καλούμε να τους προσπεράσεις, να τους γυρίσεις την πλάτη, να κάνεις το αποφασιστικό βήμα μαζί με χιλιάδες άλλους εργαζόμενους  να πάρεις ενεργό μέρος στις εκδηλώσεις για την εργατική πρωτομαγιά που διοργανώνουν τα ταξικά συνδικάτα. Σε καλούμε να συμμετέχεις με το σωματείο σου στους καθημερινούς λαϊκούς αγώνες, γιατί το σύστημα της εκμετάλλευσης δε μπορεί να γίνει ανθρώπινο, δίκαιο, δεν μπορεί να ικανοποιήσει τις δικές μας σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.

Η 1η Μάη πρέπει να εκφραστεί ενωτικά – μαχητικά  στους χώρους δουλειάς, με τη συμμετοχή όλων των συναδέλφων που αντιδρούν σε αυτά τα φαινόμενα εκφυλισμού, που λένε ότι “κάτι πρέπει να γίνει” σε μία μαζική, μαχητική, ενωτική συγκέντρωση στον Αη Μηνά.

Υπάρχει διέξοδος! Με την εργατική τάξη με τους μικρό-αγρότες, με όλα τα λαϊκά στρώματα προχωράμε μπροστά για το μέλλον που μας ανήκει. Βαδίζουμε στο δικό μας δρόμο ανάπτυξης, που θα έχει ως μοναδικό κίνητρο την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.                                 Αυτό είναι το ιστορικό μήνυμα της Πρωτομαγιάς, που όσο κι αν προσπαθήσουν, αφεντικά, κυβερνήσεις και συνδικαλιστική μαφία, δεν θα επιτρέψουμε να παραχαραχτεί.                           Δυναμώνουμε το σωματείο μας, την ταξική ενότητα, την εργατική αλληλεγγύη! Ενάντια στην καπιταλιστική εκμετάλλευση και στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Με σωματεία εργατών, όχι των κυβερνήσεων και των εργοδοτών.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ ΣΤΙΣ 10.30 ΠΜ

ΣΤΟΝ ΑΗ ΜΗΝΑ

 Το ΔΣ