Με αγωνία περίμεναν όλοι να δουν σε ποιους πολιτικούς συνοδοιπόρους για τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές κατέληξε ο νυν αλλά και υποψήφιος Δήμαρχος Λευκάδας κος Δρακονταειδής και το αποτέλεσμα παρουσιάστηκε την Κυριακή, 14 Απριλίου 2019 στο Φουαγιέ του Πνευματικού Κέντρου Λευκάδας.

Ο κόσμος που ήρθε ήταν αρκετός, επί το πλείστον βέβαια ήταν οι υποψήφιοι και οι δικοί τους άνθρωποι, αλλά δεν παύει και αυτό να έχει μια δυναμική. Είναι βέβαια ακόμα νωρίς να προβλέψει κανείς από την προσέλευση την δυναμικότητα που μπορεί να έχει ένας υποψήφιος, αλλά αποτελεί ένα στοιχείο το οποίο μπορεί να αξιολογηθεί.

«Εμείς κάναμε την επιλογή να δώσουμε την μάχη των υποδομών.»  

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Λευκάδας κος Δρακονταειδής μίλησε με άνεση αλλά και αυτοπεποίθηση για τα πεπραγμένα της δικής του θητείας. Η παρουσίαση ξεκίνησε με ένα βίντεο πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής. Όπως έχουμε πει και για τις άλλες παρουσιάσεις πλέον το επίπεδο έχει αλλάξει και εμφανισιακά και τεχνολογικά. Ο χώρος όμορφα στολισμένος με το βίντεο και την τεχνολογία (μετάδοση της εκδήλωσης μέσω live-streaming) να κάνουν τα δικά τους εφέ. Στην συνέχεια ο Δήμαρχος Λευκάδας εστίασε σε αυτά που πιστεύει πως αξίζουν να αναφερθούν και να διασαφηνιστούν στους πολίτες σχετικά με τις επιλογές που έκαναν ως Δημοτική Αρχή. Ζήτησε από τον κόσμο «Να μας κρίνετε αυστηρά, αλλά δίκαια.» Συνοπτικά αυξήθηκαν τα έσοδα του Δήμου παρά τις συνθήκες μνημονίου, έγινε ένα γενικό νοικοκύρεμα στο Δήμο και σε αντίθεση με άλλους που επέλεγαν να φτιάχνουν πλατείες, αφού είναι πιασάρικο, όχι όμως αποτελεσματικό «εμείς κάναμε την επιλογή να δώσουμε την μάχη των υποδομών.»

Κλίκες που δεν βολεύτηκαν – «Το σύστημα έχει πολλούς που δεν θέλουν να αλλάξουν τα πράγματα.»

Ο κος Δρακονταειδής έχει τον δικό του τρόπο να παρουσιάζει και να ξεκαθαρίζει τα πράγματα. Με την τακτική του μαστίγιου και του καρότου δεν παρέλειψε από την μια να αναφέρει πως «Όλα αυτά που πραγματοποιήθηκαν έγιναν παρά την συνεχή προσπάθεια παραπληροφόρησης μέχρι επιπέδου κατασυκοφάντησης από ορισμένες κλίκες που δεν βολεύτηκαν. Το σύστημα έχει πολλούς που δεν θέλουν να αλλάξουν τα πράγματα.» Από την άλλη όμως ευχαρίστησε όσους βοήθησαν να πραγματοποιηθούν όλα αυτά τα έργα κάνοντας σαφές πως γνωρίζει και ποιοι τον έχουν βοηθήσει και ποιοι του βάζουν εμπόδια….

Ο υποψήφιος Δήμαρχος δεν κούρασε κατά την τοποθέτηση του, ήταν σχετικά σύντομος, μίλησε για το νέο εκλογικό σύστημα, το οποίο βασίζεται στην συνεννόηση και πιστεύει πως η δική του Αρχή έχει αποδείξει πως μπορεί να συνεννοηθεί και να συνθέτει απόψεις. Ευχαρίστησε δημόσια τους υπάλληλους στο Δήμο, ευχαρίστησε τους συνεργάτες του, αλλά και τους συναδέλφους της αντιπολίτευσης, οι οποίοι παρά τις όποιες πολιτικές διαφορές στήριξαν αποφάσεις της Δημοτικής Αρχής. Συνοπτικά αναφέρθηκε στο όραμα της παράταξής του για τον Δήμο τα επόμενα χρόνια, όπου θα εστιάσουν εφόσον εκλεγούν στην ανάπτυξη, αλλά και στον πολιτισμό.

«Η παρουσία μας έχει επηρεάσει θετικά αυτόν το τόπο.»

Ο κος Δρακονταειδής πιστεύει πως ως Δημοτική Αρχή “διαχειριστήκαμε την εντολή που μας δώσατε το 2014 όπως σας είχαμε υποσχεθεί. Η παρουσία μας έχει επηρεάσει θετικά αυτόν το τόπο. Προφανώς ούτε αλάνθαστοι είμαστε, ούτε τα κάναμε όλα. Άλλωστε δεν είχαμε υποσχεθεί κάτι τέτοιο. Ένα πράγμα είχαμε υποσχεθεί. Ότι θα δώσουμε μάχη να κάνουμε την Λευκάδα λίγο καλύτερη και υλοποιήσαμε πολλά έργα υποδομών.” Αναφέρθηκε στα δυο καίρια ζητήματα που αφορούν την Λευκάδα, στο πρόβλημα των απορριμμάτων και στην ύδρευση η οποία δεν είναι σε καθόλου καλή κατάσταση όπως γνωρίζουμε όλοι. «Δώσαμε μια μάχη και έχει φέρει πρώτα αποτελέσματα» πιστεύει ο κος Δρακονταειδής. Έχουν δαπανηθεί περίπου 8 εκ. Ευρώ σε υποδομές ύδρευσης. Ήταν συνειδητή η απόφαση είπε να επενδυθούν όλα αυτά τα χρήματα στις υποδομές  και όχι να τα κάνει φρου-φρου και αρώματα όπως θα μπορούσε για να είναι αρεστός….

«Τα πράγματα δεν αλλάζουν πατώντας κουμπιά όπως μερικοί υπόσχονται»

Με τις υπάρχουσες συνθήκες σε ύδρευση, αποχέτευση και σκουπίδια, αν δεν αλλάξει κάτι θα είμαστε τελειωμένοι και στο κομμάτι της ανταγωνιστικότητας και του τουρισμού ανέφερε ο υποψήφιος Δήμαρχος. Πιστεύει όμως πως ο τόπος έχει μπεί σε πορεία ανάπτυξης και βελτίωσης…. «Βήμα-βήμα, δάκρυ, δάκρυ γιατί αυτά δεν αλλάζουν πατώντας κουμπιά όπως μερικοί υπόσχονται.»

Έφτασε και η ώρα της σύντομης αυτοκριτικής, όπου παραδέχτηκε πως «Και παραλείψεις και λάθη κάναμε, αλλά έχει πολύ μεγάλη σημασία τα λάθη και οι παραλήψεις σου να μην κρύβουν καμία σκοπιμότητα και καμία υποψία ιδίου οφέλους.»

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση του ψηφοδελτίου όπου ο υποψήφιος Δήμαρχος δεν έχασε την ευκαιρία να αφήσει αιχμές και υπονοούμενα για τους τάχα μου ανεξάρτητους υποψήφιους Δημάρχους, αφού βέβαια πρώτα αναλύσει το δικό του σκεπτικό περί ανεξαρτησίας:

«Αυτό το παραμύθι με τους ανεξάρτητους πρέπει να τελειώνει.»

Στην ζωή διαπιστώνει ο κος Δρακονταειδής, ότι δεν ανανεώσεις πεθαίνει. Χρειαζόμαστε ως κοινωνία ανανέωση, φρεσκάδα, ζωντάνια για αυτό τον λόγο αποφάσισε να κάνει εσωτερικές τομές όσον αφορά τον συνδυασμό του. «Έχουμε ένα ψηφοδέλτιο το οποίο έχει πολιτικά και ιδεολογικά την πλέον πλουραλιστική εκπροσώπηση από όσα ψηφοδέλτια έχουν ανακοινωθεί μέχρι τώρα. Και μιας και μιλάμε για πλουραλισμό να πω για τους ανεξάρτητους υποψήφιους ότι είμαστε μια μικρή κοινωνία και όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας. Αυτό το παραμύθι με τους ανεξάρτητους πρέπει να τελειώνει, διότι κατά την ταπεινή μου άποψη αυτό που έχει σημασία είναι πως βλέπεις ως παράταξη το Δήμο. Εμείς δεν τον βλέπουμε ως λάφυρο, σαν την κατάληψη των Βερσαλλιών. Όταν προσπαθείς να ενώσεις ανθρώπους με διαφορετικές πολιτικές καταβολές και προσπαθείς να αποκτήσουν ένα κοινό όραμα, τότε μπορείς να λες ότι κατάφερες να είσαι ανεξάρτητος. Στο ψηφοδέλτιο μας πάνω από τους μισούς ασχολούνται πρώτη φορά με την Αυτοδιοίκηση. Πάνω από το μισό ψηφοδέλτιο είναι ανανεωμένο με νέους ανθρώπους. Στο δικό μας ψηφοδέλτιο έχουμε μεγάλο ποσοστό γυναικών, 46% και αυτό από επιλογή και όχι για να καλύψουμε τα ποσοστά. Το 61 % των υποψήφιων απασχολούνται στον ιδιωτικό τομέα, το 20% στο Δημόσιο, το 18% είναι συνταξιούχοι, το 27% ασχολούνται με τον τουρισμό.» Αυτό είναι ένα ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο κατά τον κο Δραονταειδή.

“Μας έβαλαν πολλές τρικλοποδιές στην συγκρότηση των ψηφοδελτίων και συνεχίζουν να βάζουν”

Κλείνοντας ανέφερε πως «Μας έβαλαν πολλές τρικλοποδιές στην συγκρότηση των ψηφοδελτίων και συνεχίζουν να βάζουν. Αλλά την απάντηση δεν θα την δώσω εγώ, την δίνουν οι άνθρωποι που στρατεύονται σε αυτήν την προσπάθεια.» Ευχαρίστησε όλους όσους θα δώσουν μαζί του την μάχη για τον Δήμο και ελπίζει να φανεί άξιος της εμπιστοσύνης αυτών των ανθρώπων.

Ο συνδυασμός “Όλοι για την Λευκάδα” με υποψήφιο Δήμαρχο τον Κωνσταντίνο Δρακονταειδή.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ   ΔΗΜΑΡΧΟΣ
Δρακονταειδής Κωνσταντίνος του Χρήστου
ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ  ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ  ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
Δ.Ε.  ΑΠΟΛΛΩΝΙΩΝ
Ονοματεπώνυμο Επάγγελμα
Κατηφόρης Χρήστος του Φωτίου Πολιτικός μηχανικός – Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Απολλωνίων
Κατωπόδης Θεόδωρος του Βασιλείου Πρώην Διευθυντής Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης / Οικονομολόγος – Πρόεδρος Συλλόγου. Απανταχού Δραγανιτών
Μπελεγρίνος Αναστάσιος του Θεοδοσίου Αγρότης / Κτηνοτρόφος – Πρόεδρος Τ.Κ. Σύβρου
Πολίτη – Κροκίδη Αρσενία (Σένια) του Δημητρίου Αισθητικός / Στέλεχος Τουριστικής Επιχείρησης
Ραυτόπουλος Γεώργιος (Καπέλας) του Θεόδωρου Ελεύθερος επαγγελματίας – πρώην Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Απολλωνίων
Ψωμά Αντιγόνη του Διονυσίου Επιχειρηματίας τουρισμού – Πρώην Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Απολλωνίων
Δ.Ε.  ΕΛΛΟΜΕΝΟΥ
Βαγενάς Θεόδωρος του Ηλία Μηχανολόγος Μηχανικός – Ελεύθερος Επαγγελματίας / Επισκευές σκαφών
Βλασσοπούλου Μαρία του Πέτρου Ιδιωτική υπάλληλος στον Τουρισμό
Θερμός Ευάγγελος του Θεοδώρου Πρώην δημοτικός υπάλληλος – Εντεταλμένος σύμβουλος Δ.Ε. Ελλομένου
Κακλαμάνη Αναστασία του Αριστοτέλη Εκπαιδευτικός / Μαθηματικός – Δημοτική σύμβουλος
Καραλή – Γαζή Ευαγγελία σύζυγος Διονυσίου Κομμώτρια
Μήτσουρα Σταυρούλα του Διονυσίου Εργαζόμενη στην εστίαση
Σκλαβενίτης Ευάγγελος του Σπυρίδωνος Εκπαιδευτικός
Σολδάτου Μαρία του Ιωάννη Καθηγήτρια Αγγλικής Γλώσσας & Φιλολογίας (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης) – Αντιπρόεδρος Συλλόγου Δασκάλων / Νηπιαγωγών Λευκάδας
Δ.Ε.  ΚΑΛΑΜΟΥ 
Γιαννιώτης Οδυσσέας του Δημοσθένη Τεχνικός υπολογιστών & δικτύων – Αντιδήμαρχος Καλάμου
Δ.Ε.  ΚΑΡΥΑΣ  
Γλένης Γεώργιος του Ιωάννη Πολιτικός μηχανικός – Πρώην μέλος Δ.Σ. του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδας – Μέλος Δ.Σ. Ινστιτούτου ΕΚΕΜ του Τ.Ε.Ε.
Ζακυνθινού Βασιλική του Δημοσθένη Επαγγελματίας
Δ.Ε.  ΚΑΣΤΟΥ
Γιαννακοπούλου-Τριλίβα Αγγελική του Αθανασίου Νοσηλεύτρια / Εκπαιδεύτρια – Σύμβουλος Τ.Κ. Καστού
Τριλίβας Χρήστος του  Παναγιώτη Επαγγελματίας εστίασης – Αντιδήμαρχος Καστού
Δ.Ε.  ΛΕΥΚΑΔΑΣ
Αρβανίτης Σπυρίδων του Βασιλείου Συμβολαιογράφος / Αντιπρόεδρος Πνευματικού Κέντρου Λευκάδας / Δημοτικός Σύμβουλος
Βλάχος Κων/νος (Κουρατζάνης) του Πανταζή Πρώην Τελωνειακός – Δημοτικός σύμβουλος – πρώην πρόεδρος Λιμενικού Ταμείου Λευκάδας
Βλάχου Γεωργία (Μπαρμπούτα) του Σπυρίδωνα Συνταξιούχος δημοσίου
Γαντζίας Παναγιώτης (Άκης) του Άγγελου Επαγγελματίας – Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Λευκάδας
Δελαπόρτας Σταύρος του Ιωάννη Εκπαιδευτικός – Διευθυντής 3ου Δημοτικού Σχολείου
Δουβίτσας Νικόλαος του Όθωνα Τουριστικές επιχειρήσεις – Προπονητής μπάσκετ “ΝΙΚΗ” Λευκάδας
Καζιάνη – Σιώζου Θεοδώρα (Δώρα) Χριστίνα του Ιωάννη Ιατρός – Ακτινοδιαγνώστης Γενικού Νοσοκομείου Λευκάδας
Κατωπόδης Βασίλειος του Ξενοφώντα Επιχειρηματίας – Πτυχιούχος International Marketing Pen Foster College USA – Πρώην Πρόεδρος Τηλυκράτη
Καψοκώστα Γεωργία του Κωνσταντίνου Ιδιωτική υπάλληλος στο θαλάσσιο τουρισμό
Κεφαλά – Λάζαρη Δήμητρα σύζυγος Ιωάννη Εκπαιδευτικός – Διευθύντρια Δημοτικού σχολείου Λυγιάς
Κονδυλάτου Νικολέττα του Ιωάννη Γυμνάστρια – Αντιπρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου “Σκάρων” Νικιάνας
Κουκουμπρής Σταύρος του Λάμπρου Επιχειρηματίας – πρώην Πρόεδρος ΄΄ΔΟΞΑΣ΄΄ Λευκάδας
Λιβιτσάνου Ιωάννα του Μαρίνου Συντονίστρια ευρωπαϊκών προγραμμάτων Νεολαίας – Πτυχιούχος Πολ. επιστημών Δημόσιας Διοίκησης / Ιταλικής φιλολογίας
Λιβιτσάνου Κων/να (Ντίνα) του Γερασίμου Αρχιτέκτονας / Μηχανικός
Μάλλιου Βαρβάρα του Αθανασίου Δημόσιος υπάλληλος
Ματαράγκα – Σταύρακα Ελένη του Ανδρέα Πρώην εργαζόμενη ΔΕΗ
Μωραίτης Γεώργιος του Ιωάννη Ιδιωτικός υπάλληλος
Νικητάκης Μάρκος του Βασιλείου Μαθηματικός – πρώην εφοριακός – Αντιδήμαρχος
Περδικάρης Αθανάσιος του Πάνου πρώην Διευθυντής Ταχυδρομείου Λευκάδας – Αντιδήμαρχος – Πρόεδρος ΔΕΠΟΚΑΛ
Πολίτης Σπυρίδων του Βασιλείου Καθηγητής Φυσικής Αγωγής– Προπονητής Ποδοσφαίρου – Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας & Αθλητισμού
Σέρβος Κων/νος του Αποστόλου Φυσικός – Αντιδήμαρχος
Σκλαβενίτη Ελένη του Χρήστου Υπάλληλος Υπουργείου Τουρισμού
Σουρτζής Τιμολέων (Τίμος) του Ηλία Μουσικός επιμελητής / Ηχολήπτης
Φωτεινού Γεωργία του Δημητρίου Πτυχιούχος Πανεπιστημίου Οξφόρδης σε θέματα Ευρωπαϊκής Πολιτικής & Διεθνών Σχέσεων & Πανεπιστημίου Πατρών σε θέματα Διοίκησης Επιχειρήσεων & Πληροφορικής – Ιδιοκτήτρια του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης “Easy Learning”
Χαλικιάς Ευάγγελος (Λάκης) του Σπυρίδωνος Λογιστής – Πρόεδρος Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λευκάδας – Δημοτικός Σύμβουλος
Χατζηπαπά – Παπουτσοπούλου Δήμητρα του Πασχάλη Πτυχιούχος Εφαρμογών Πληροφορικής στην Οικονομία & Διοίκηση – Μουσικός
  Δ.Ε.  ΣΦΑΚΙΩΤΩΝ
Γληγόρης Χρήστος του Χρυσοστόμου Απόστρατος Ενόπλων Δυνάμεων
Λάζαρη Παναγιώτα του Αντωνίου Βοηθός Βρεφονηπιοκόμου – Εργαζόμενη στον τουρισμό
Παπαδόπουλος Ανδρέας του Ιωάννη Εκπαιδευτικός – Δημοτικός Σύμβουλος – Πρόεδρος Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας – πρώην Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Σφακιωτών «ΦΩΤΕΙΝΟΣ»

 

Φωτογραφίες των υποψηφίων μπορείτε να δείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://www.oloigiatilefkada.gr/%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%88%CE%B7%CF%86%CE%B9%CE%BF%CE%B9/

Δείτε την παρουσίαση του ψηφοδελτίου της Δημοτικής Κίνησης ” Όλοι για την Λευκάδα” εδώ