Στο πλευρό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κέρκυρας και της Αστυνομικής Διεύθυνσης του νησιού, η υποψήφια Περιφερειάρχης Ιονίων νήσων,  Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου

Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου: «Πρώτο μέλημα μας η στελέχωση όλων των αστυνομικών τμημάτων και των πυροσβεστικών κλιμακίων του νησιού καθώς και η εφαρμογή συντονισμένων επιχειρησιακού σχεδίου για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστάσεων».

 Αλλεπάλληλες είναι οι επισκέψεις που πραγματοποιεί στην Κέρκυρα, η επικεφαλής του Συνδυασμού «ΙΟΝΙΟ ΔΥΝΑΤΑ! Κάθε νησί ψηλά» Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, συνοδευόμενη από υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους του συνδυασμού.

Η κα Κράτσα επισκέφθηκε την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κέρκυρας, όπου είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από τον Πύραρχο, της ΔΙ. Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέα Ρίζο για το επιχειρησιακό σχέδιο της πυροσβεστικής υπηρεσίας, εν’ όψη της θερινής περιόδου, αλλά και την επιτακτική ανάγκη της στελέχωσης του αεροδρομίου Κέρκυρας με προσωπικό της Π.Υ.

Την ίδια ώρα, η υποψήφια Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, ενημερώθηκε από τον κο Ρίζο για την πιθανότητα αύξησης των πυρκαγιών εν’ όψει των αυτοδιοκητικών εκλογών και των ευρωεκλογών, (όπως συμβαίνει διαχρονικά) την αύξηση των πυρκαγιών κατά την περσινή αντιπυρική περίοδο, εξαιτίας του προβλήματος της μη αποκομιδής των απορριμμάτων του νησιού, καθώς και την ανάγκη συντονισμού του επιχειρησιακού σχεδιασμού από πλευράς των δυνάμεων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, του νησιού αλλά και της Περιφέρειας .

Παράλληλα η επικεφαλής του Συνδυασμού «ΙΟΝΙΟ ΔΥΝΑΤΑ! Κάθε νησί ψηλά», επισκέφθηκε και την Αστυνομική Διεύθυνση Κέρκυρας, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή της Περιφέρειας Ιονίων, Ταξίαρχο Κωνσταντίνο Παπανικολάου, τον Αστυνομικό Διευθυντή Κέρκυρα, Σπύρο Αλαμάνο και τον Αστυνομικό Διευθυντή, στη Διοίκηση της Διεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας, Ματθαίο Γιαννούλη. Βασικό θέμα της συζήτησης που αναπτύχτηκε ήταν οι ελλείψεις υλικοτεχνικών υποδομών, αλλά κυρίως ανθρωπίνου δυναμικού, στις Αστυνομικές Διευθύνσεις του Ιονίου, με το πρόβλημα να εστιάζεται στην Κέρκυρα, ιδιαίτερα στο Νότο και στην περιοχή του Κάβου, που «πλημμυρίζει» το καλοκαίρι από χιλιάδες τουρίστες και έχει ιδιαίτερη ανάγκη αστυνόμευσης, αλλά και στην επιτακτική επάνδρωση του αεροδρομίου Κέρκυρας, λόγω της ραγδαίας αύξησης του τουρισμού και την επακόλουθη αύξηση των ελέγχων διαβατηρίων τουριστών από την Μ. Βρετανία.

 «Οι δυνάμεις, του Πυροσβεστικού Σώματο ς καθώς και της Αστυνομικής Διεύθυνσης  στην Κέρκυρα, υπολείπονται όλα αυτά τα χρόνια, κατά ένα βασικό ποσοστό των προβλεπόμενων θέσεων, λόγω της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ με αποτέλεσμα να υπάρχουν αδιανόητα κενά οργανικών θέσεων, στην υποχρεωτική στελέχωση του αερολιμένα Κέρκυρας, ενώ λαμβάνοντας υπόψη και την ιδιαιτερότητα του νησιού ως προορισμός χιλιάδων τουριστών, η Π.Υ. και η Α.Δ. αντιμετωπίζουν σοβαρότατα προβλήματα και στο Βορρά, αλλά και στο Νότο, με τις ενισχυτικές δυνάμεις των Υπηρεσιών από το κέντρο να είναι ανεπαρκείς για την προστασία και την ασφάλεια των πολιτών και των επισκεπτών του νησιού» ανέφερε η κα Κράτσα, προσθέτοντας ότι «πρώτο μέλημα της νέας Περιφερειάρχης Αρχής θα είναι η διεκδίκηση από τη νέα κυβέρνηση, της Νέας Δημοκρατίας, της άμεσης ενίσχυσης σε αστυνομικές δυνάμεις όλων των αστυνομικών τμημάτων και των πυροσβεστικών κλιμακίων του νησιού».