Το ραντεβού με την εμπειρία του καλύτερου δρομικού ηλιοβασιλέματος κλείστηκε για το Σάββατο 4/5/2019 στην Λευκάδα και η Μαρίνα Λευκάδας θα είναι εκεί για πρώτη φορά ως μέγας αποκλειστικός χορηγός της διοργάνωσης.

Ο λόγος φυσικά για τον 9ο Πράσινο Ημιμαραθώνιο Αγώνα Δρόμου που αποτελεί ίσως την σημαντικότερη αθλητική διοργάνωση στα Ιόνια Νησιά με μεγάλη απήχηση σε Ελλάδα και εξωτερικό κάτι που επιβεβαιώνεται και από τον τετραψήφιο αριθμό των φετινών συμμετεχόντων που θα τρέξουν στα 17 από τα 21χλμ λωρίδας γης ανάμεσα σε θάλασσα και λιμνοθάλασσα.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης η D-Marin και η μαρίνα Λευκάδας θα προσφέρει δωρεάν στους αθλητές το pasta party, που θα πραγματοποιηθεί στον υπαίθριο χώρο της μαρίνας την ημέρα του αγώνα 04/05/2019 και ώρα 12:00 με 14:00.

Η επίσημα πιστοποιημένη διαδρομή από την AIMS-IAAF, η ηλεκτρονική χρονομέτρηση, ο ειδικός χώρος παθητικής αποθεραπείας στους τερματίσαντες, η τροφοδοσία ανά 2,5 χλμ είναι μερικά μόνο από τα χαρακτηριστικά που κατάφεραν να ανεβάσουν το κύρος του αγώνα και την εκτίμηση από τους αθλητές τα τελευταία χρόνια και έτσι η D-Marin με την Μαρίνα Λευκάδας δεν θα μπορούσαν να λείπουν από την ομάδα υποστηρικτών της διοργάνωσης.

Ψυχή της διοργάνωσης ο Αθλητικός Συλλόγος Λευκάδας «Φίλανδρος» σε συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ Ηπείρου, τον Δήμο Λευκάδας και την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων δίνουν εκπαιδευμένους εθελοντές, οι οποίοι συντονισμένα θα προσπαθούν τα μέγιστα για να καλύψουν τις ανάγκες των αθλητών.

Οι διαδρομές στις οποίες μπορεί κανείς να συμμετάσχει είναι  τέσσερις: 1χλμ (για παιδιά), 5χλμ, 10χλμ και 21 χλμ.

Ο αγώνας τελεί υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ και της ΕΟΣΛΜΑ-Υ και οι εγγραφές συνεχίζονται έως και 26 Απριλίου στο επίσημο site της διοργάνωσης https://www.greenhalfmarathon.gr/

Λίγα λόγια για την DMarin

Από το 2012 η Μαρίνας της Λευκάδας, που βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του νησιού κυριολεκτικά αγκαλιασμένη από την πρωτεύουσά του, είναι μέρος του ομίλου D- Marin μαζί με άλλες 10 μαρίνες στο Ιόνιο, το Αιγαίο και την Αδριατική.

Η D-Marin έχοντας δημιουργήσει μία από τις μεγαλύτερες διεθνείς αλυσίδες μαρίνων στην Ανατολική Μεσόγειο, παρέχει θαλάσσια υποδομή που επιτρέπει στα σκάφη αναψυχής την πρόσβαση στις φυσικές πλωτές οδούς και προορισμούς. Με αυτό το τρόπο αναπτύσσει  βιώσιμες επιχειρήσεις που ενθαρρύνουν την τοπική απασχόληση και ανάπτυξη.  http://www.d-marin.com

Λίγα λόγια για τον Πράσινο Ημιμαραθώνιο

Ο 1ος Πράσινος Ημιμαραθώνιος δρόμος που πραγματοποιήθηκε το 2011, ήταν αφιερωμένος στον Λευκάδιο Χέρν και για το λόγο αυτό την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα, το νησί επισκέφτηκε αντιπροσωπεία της Ιαπωνικής Πρεσβείας της Ελλάδας η οποία συμμετείχε και στον αγώνα. Έκτοτε η διοργάνωση τελεί και υπό την παρουσία της Ιαπωνικής Πρεσβείας. Η φετινή αποτελεί την 9η κατά σειρά διοργάνωση.