Καταδικαστέα χαρακτηρίζεται η αποτρόπαια πράξη της αφαίρεσης της χάλκινης προτομής του ευπατρίδη πολιτικού της χώρας μας, Γεωργίου Ράλλη, από την καρδιά της πόλης της Κέρκυρας.

Ο Γεώργιος Ράλλης αποτέλεσε μία κορυφαία πολιτική προσωπικότητα που ξεχώρισε για το ήθος και τη προσφορά του στην Ελλάδα, αλλά και στο Ιόνιο.

Απόγονος της πολιτικής κερκυραϊκής οικογένειας Θεοτόκη, ως γνήσιος δημοκράτης, επιδίωκε πάντα στον πολιτικό του βίο το διάλογο και τη συνεννόηση.

Δυστυχώς το πρόβλημα με τις κλοπές προτομών, αλλά και τους βανδαλισμούς αγαλμάτων, τοίχων και δημόσιων χώρων, λαμβάνει τα τελευταία χρόνια τεράστιες διαστάσεις.

Συνεπώς πρέπει να τεθεί ένα σχέδιο προστασίας σε όλα τα δημόσια μνημεία, ακόμη και να τοποθετηθούν συστήματα φωτοκύτταρων στα μνημεία προκειμένου να φωτίζονται και να αποτρέπεται η κλοπή ή ο βανδαλισμός τους .

Περιμένουμε από την Αστυνομική Διεύθυνση Κέρκυρας, να προβεί άμεσα στη διαλεύκανση της συγκεκριμένης υπόθεσης, βάζοντας τέλος σε όλα τα ερωτηματικά που γεννήθηκαν από τη δόλια και ανήθικη αυτή πράξη.