Ο Βασίλης Λυριτζής πέθανε τα ξημερώματα της Τρίτης (02/04/2019) μετά από ραγδαία επιδείνωση της υγείας του το τελευταίο διάστημα. Την είδηση ανακοίνωσε ο επί χρόνια συνοδοιπόρος του σε ραδιόφωνο και τηλεόραση, Δημήτρης Οικονόμου. Είπε: «Είναι σα να έχασα τον αδερφό μου. Είναι ένα βαρύ πλήγμα για μένα. Αυτό μόνο μπορώ να πω».

Ο Βασίλης Λυριτζής έφυγε πολύ νέος, σε ηλικία 61 ετών και ήταν ένας δημοσιογράφος με ψύχραιμη φωνή και ιδιαίτερο χιούμορ. Ταλαιπωρήθηκε πολύ τον τελευταίο χρόνο από την ραγδαία επιδείνωση που παρουσίασε η υγεία του. Άφησε την τελευταία του πνοή τα ξημερώματα της Τρίτης, νικημένος από τον καρκίνο.

Η επιδείνωση της υγείας του ήταν ραγδαία τον τελευταίο μήνα όπως αποκάλυψε ο Δημήτρης Οικονόμου, με τον οποίο υπήρξαν «δίδυμο» στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο μέχρι πριν από μερικούς μήνες. Ξεκίνησαν να συνεργάζονται το 1989 και η αυλαία της επαγγελματικής τους σχέσης έπεσε το περασμένο καλοκαίρι, όταν ο Βασίλης Λυριτζής αποφάσισε να φύγει από τον ΣΚΑΙ.

Με τον Δημήτρη Οικονόμου, εκτός από την επαγγελματική σχέση, τους ένωναν και οικογενειακοί δεσμοί, αφού είχαν γίνει κουμπάροι.

Δείτε τον συγκινητικό τρόπο με τον οποίο αποχαιρέτισε τον Βασίλη Λυριτζή ο Δημήτρης Οικονόμου…

Ο Βασίλης Λυριτζής γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης το 1957. Μεγάλωσε, όμως, στην Αθήνα με τους γονείς του και τον αδελφό του Μάνο. Σπούδασε στη Θεσσαλονίκη Ιταλική Φιλολογία. Εκεί έκανε τα πρώτα του δημοσιογραφικά βήματα, παράλληλα με την σημαντική  πολιτική του δράση στην ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος του ΚΚΕ Εσωτερικού. Ο Βασίλης Λυριτζής, εργάστηκε στην εφημερίδα Αυγή και λίγο αργότερα το 1990 στον νεοσύστατο τότε ραδιοφωνικό σταθμό Flash 9,61. Συντάκτης αρχικά, αρχισυντάκτης και παρουσιαστής αργότερα του βραδινού δελτίου, ενώ στην συνέχεια μαζί με τον Δ. Οικονόμου αναλαμβάνει το πρωινό μαγκαζίνο του σταθμού. Ο κύκλος του Flash έκλεισε για τον Βασίλη Λυριτζή έχοντας στήσει ένα από τα πρώτα ενημερωτικά site στην Ελλάδα το www.flash.gr.

Το 2002 το δίδυμο Λυριτζή – Οικονόμου, άρχισε να βγαίνει κάθε απόγευμα στον τηλεοπτικό αέρα «Εκτός Γραμμής» από την συχνότητα της Δημόσιας Τηλεόρασης. Λίγους μήνες μετά γίνονται πρωινοί στην ΕΡΤ με την εκπομπή «Πρώτη Γραμμή». Το 2010 η εκπομπή μετακομίζει στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ μέχρι το καλοκαίρι του 2017 όπου το τηλεοπτικό δίδυμο της «Πρώτης Γραμμής» βάζει τίτλους τέλους. Ο Βασίλης Λυριτζής συνέχισε την πρωινή ενημέρωση από το ραδιόφωνο του Real Fm, ενω αρθρογραφούσε και στο ΕΘΝΟΣ. Με τη σύζυγο του Ελένη Αντωνιάδη απέκτησαν δυο παιδιά. Τη Μαριλένα και τον Δημήτρη.

via newsit.gr