ΕΝΤΑΞΗ – ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΕΡΓΟΥ 297.600 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ              ΤΡΙΣΔΙΑΣΤΑΤΟΥ ΟΔΗΓΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ                   ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ.

Μετά την υποβολή ολοκληρωμένης και τεκμηριωμένης πρότασης, ακόμη μια μεγάλη εκκρεμότητα στο Δήμο μας τακτοποιείται στη θητεία αυτής της Δημοτικής Αρχής.

Με την υπ’ αρ. 1467/11.2.2019 Απόφαση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ιόνια Νησιά 2014-2020», η Πράξη «Τρισδιάστατος Τουριστικός Οδηγός Προβολής και Ανάπτυξης της Πολιτιστικής και Φυσικής Κληρονομιάς του Δήμου Λευκάδας». Το συνολικό κόστος ανέρχεται στα 297.600,00 ευρώ, ποσό που ήδη εντάχθηκε στον προϋπολογισμό του Δήμου.

Η πράξη αφορά την δημιουργία και ανάπτυξη ψηφιακής πλατφόρμας και εφαρμογής Τρισδιάστατου Τουριστικού Οδηγού για την προβολή και ανάδειξη της Πολιτιστικής και Φυσικής Κληρονομιάς του Δήμου Λευκάδας, ο οποίος θα απεικονίζει με εικονική επίγεια και εναέρια τρισδιάστατη περιήγηση τα ομορφότερα και σημαντικότερα σημεία του Δήμου μας (μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, εκκλησίες, παραλίες, αξιοθέατα και άλλα σημεία πολιτιστικού, περιβαλλοντικού και τουριστικού ενδιαφέροντος). Το προτεινόμενο έργο παρέχει στο δυνητικό επισκέπτη την δυνατότητα να γνωρίσει τα σημεία πολιτιστικού και τουριστικού ενδιαφέροντος του Δήμου μας απομακρυσμένα και επιτόπια, χρησιμοποιώντας εικονικές περιηγήσεις μέσω 360° βίντεο περιήγησης και εφαρμογών εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας. Επιπλέον θα δίνει τη δυνατότητα πρόσβασης σε διαδραστικά ντοκιμαντέρ, που θα περιλαμβάνουν αφηγήσεις, κείμενα, φωτογραφικό υλικό, βίντεο, μουσική και κάθε διαθέσιμο αρχειακό υλικό σε ψηφιακή μορφή.

Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό εργαλείο το οποίο με την ανάπτυξη και χρήση σύγχρονων τεχνολογιών, θα συμβάλει καθοριστικά και στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του τουριστικού προϊόντος των νησιών μας.

Από τον Δήμο Λευκάδας