Με μεγάλη επιτυχία υλοποιήθηκε από το Επιμελητήριο Λευκάδας σε συνεργασία με εκπαιδευτές του ΙΕΚ ΣΒΙΕ και τον πρόεδρο της λέσχης αρχιμαγείρων Ακρόπολις, το πρώτο σχολείο επιμόρφωσης επαγγελματιών για το τουρισμό και τον επισιτισμό 22 & 23 Μαρτίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Λευκάδας.

Όλοι καταξιωμένοι επαγγελματίες στον χώρο τους, μετέδωσαν τις γνώσεις τους στους πάνω από 200 συμμετέχοντες, σε μια σειρά από σύγχρονα θέματα που αφορούν στο χώρο του Τουρισμού και όχι μόνο.

Την Παρασκευή 22/3 ο κος Λαλούμης Αθανάσιος μας μύησε στις  “Βασικές αρχές Διοίκησης  & διαχείριση παραπόνων”  καθώς  και στην “Εξυπηρέτηση πελατών στο εστιατόριο και ανάπτυξη πωλήσεων”. Ενώ την ίδια μέρα η κα Πούτα Ουρανία ανέπτυξε ένα από τα βασικότερα θέματα που αφορούν τα καταλύματα, “Πωλήσεις τιμολόγηση και διαχείριση εσόδων” (Sales pricing and revenue management).

Το Σάββατο 23/3 το πρωί  το πρόγραμμα ξεκίνησε με δύο παρουσιάσεις,              “Τμηματοποίηση και ανάλυση του  front office ” με τη κα Πούτα ενώ παράλληλα ο κος Μουζάκης Κωνσταντίνος ανέπτυξε τις “Νέες τάσεις στη γαστρονομία” Ακολούθησαν οι παρουσιάσεις του κ. Λαλούμη για τους Εσωτερικούς ελέγχους –διαχείριση πόρων-κοστολόγηση αλλά και η “Σύνθεση και έλεγχος λειτουργίας εδεσματολόγιου” (Menu planning and engineering) αναλύοντας τον αριθμό επιλογών στο μενού και πως αυτές περιγράφονται, οι τιμές και το πώς αναπτύσσονται σωστά στον κατάλογο  αλλά και το πως μεγιστοποιούμε τα οφέλη της τοπικότητας ήταν τα θέματα που ανέπτυξε.

Το Σάββατο 23 Μαρτίου πραγματοποιήθηκαν στο χώρο του ΙΟΝΙΟΝ ΣΤΑΡ 3 workshop “Οροφοκομία” από τον κο Καλογερόπουλο Γιώργο, “Οργάνωση και λειτουργία του bar και του εστιατορίου”  από τον κο Λαλούμη και  “Παρουσίαση πρωινού με ή χωρίς κουζίνα” από τον κο Μουζάκη που παρακολούθησαν συνολικά 80 επαγγελματίες.

Οι παραπάνω ομιλίες κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού μέχρι το τέλος, καθώς ο σύγχρονος τρόπος παρουσίασης αλλά και η διάδραση που χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στο νησί μας σε τέτοια εκδήλωση, έδινε την δυνατότητα στο κοινό να θέτει ερωτήσεις στους εισηγητές.

Την επιτυχία της εκδήλωσης φανερώνει η μεγάλη προσέλευση καθώς και η επιθυμία των παρευρισκομένων να  επαναληφθεί.

Το  Επιμελητήριο Λευκάδας θα ήθελε να ευχαριστήσει τους εκπαιδευτές της ΣΒΙΕ και τον πρόεδρο της λέσχης αρχιμαγείρων Ακρόπολις για την βοήθεια τους στην υλοποίηση του 1ο Σχολείου Επιμόρφωσης επαγγελματιών για το τουρισμό και τον επισιτισμό. Το Ionion Star για την ευγενική παραχώρηση των χώρων του και των υλικών που χρειάστηκαν, το Πνευματικό κέντρο για τις αυξημένες ανάγκες που υπήρχαν σε καρέκλες, τις επιχειρήσεις επίπλων ΓΕΩΡΓΑΚΗΣ και ESTIA και τέλος το LEFKADIO SUITES για την δωρεάν φιλοξενία  των εκπαιδευτών.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Σκιαδαρέσης Σωτήρης