Αυξημένη συμμετοχή στις προεκλογικές εκδηλώσεις παρατηρούμε τελευταία και στην Λευκάδα. Εκεί που οι υποψήφιοι μιλούσαν σε σχεδόν άδειες αίθουσες πλέον αυτό το φαινόμενο δείχνει να ξεπερνιέται….

Έτσι και την Κυριακή, 24 Μαρτίου 2019 στην παρουσίαση των υποψηφίων Περιφερειακών Συμβούλων στην Λευκάδα με επικεφαλής τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Αλέξανδρο Αλεξάκη η αίθουσα στο Πνευματικό Κέντρο γέμισε με κόσμο.

Ναι μεν γνωστά όλα τα πρόσωπα, αλλά κάποια είχαν όντως χρόνια να εμφανιστούν… Κρίνοντας πάντως από τα πρόσωπα που είδαμε να εμφανίζονται, όλα έχουν την σημασία τους για τις επερχόμενες εκλογές… ….. Έδωσαν το παρόν τα παραδοσιακά αυτοδιοικητικά στελέχη του Κινήματος αλλά και κάποιοι υποψήφιοι Δήμαρχοι…. Τώρα όλοι μαζί εμφανίζονται και πάλι δυνατοί, συσπειρωμένοι και αισιόδοξοι. Θέλουν να πιστεύουν σε ένα καλό αποτέλεσμα στις επερχόμενες εκλογές με τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Αλέξανδρο Αλεξάκη.

Νέο ξεκίνημα με νέους ανθρώπους αυτό είναι το ζητούμενο για όλους. Και όντως βλέπουμε και στην Λευκάδα κάποια παραδοσιακά στελέχη να έχουν αρχίσει να το εμπεδώνουν και να στηρίζουν πέρα από τα δικά τους και νέα πρόσωπα τα οποία επιχειρούν να μπουν στην πολιτική.

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης του Συνδυασμού “Επτανησιακή Πρωτοβουλία” με την στήριξη του ΚΙΝΑΛ δείχνει να απολαμβάνει την εμπιστοσύνη όλων.  Στην παρουσίαση παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης ο οποίος μίλησε με τα καλυτέρα λόγια για τον υποψήφιο, όπως τόνισε την ανάγκη οι παλιότεροι να στηρίζουν τους νέους που μπαίνουν στην πολιτική και η  υποψήφια Ευρωβουλευτής με το «Κίνημα Αλλαγής» κα Ισμήνη Μώρου.

Έχει πάντως την δική της πολιτική σημασία και λίγο ειρωνεία να ακούς από ανθρώπους του συγκεκριμένου πολιτικού χώρου να μιλούν για αξιολόγηση στο Δημόσιο και  ότι το πραγματικό πρόβλημα της χώρας δεν είναι όπως νομίζουμε η οικονομία, αλλά ο Δημόσιος τομέας… Έτσι ακούσαμε τον Δήμαρχο Αθηναίων να διαπιστώνει πως «Το μέλλον της χώρας ανήκει στην τοπική Αυτοδιοίκηση και ότι το πρόβλημα της χώρας δεν είναι η οικονομία, αλλά ο Δημόσιος τομέας της που είναι συγκεντρωτικός, υδροκέφαλος, αναποτελεσματικός και καμία φορά και διεφθαρμένος.»

Μια από τις πρώτες μεγάλες λύσεις για όλα αυτά πιστεύει ο Δήμαρχος Αθηναίων είναι η αποκέντρωση προς Περιφέρειες και Δήμους. Η δεύτερη λύση είναι να έχουμε πραγματικά καλές υπηρεσίες προς τον κόσμο, καλή εκπαίδευση και καλή υγεία. Ένα καλό κράτος πρέπει να προσφέρει υπηρεσίες και παντού να γίνεται αξιολόγηση στο δημόσιο, των ανθρώπων και των υπηρεσιών! Παραδέχτηκε ο Δήμαρχος Αθηναίων μάλιστα πως λεφτά υπήρχαν, αλλά τα σπαταλήσαμε μεταξύ άλλων γιατί δεν ήμασταν αυστηροί και με απαιτήσεις προς στις υπηρεσίες που προσέφεραν αυτές τις δομές στον κόσμο. Για να τα πετύχεις όλα αυτά πρέπει να έχεις άξιους ανθρώπους και ένας από αυτούς είναι και ο υποψήφιος  Αλέξανδρος Αλεξάκης υποστηρίζει ο κος Καμίνης.

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης στην σύντομη ομιλία του καλωσόρισε τον κόσμο, εξέφρασε την χαρά του για την μεγάλη προσέλευση, έδωσε το στίγμα του προγράμματος που θα ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα ως συνδυασμός και παρουσίασε τους συμβούλους για την Λευκάδα που θα απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο του. Πρόκειται για τους Βαγγέλη Θεριανό, Διαμαντή Ζαφειριάδη, Κατερίνα Λούβρου και τον Ευστάθιο Πολίτη από το Μεγανήσι.

Αρκετά ειλικρινής ο υποψήφιος Περιφερειάρχης είπε πως δεν ήρθε να κάνει υποσχέσεις και να ισχυριστεί ότι θα λύσει όλα τα προβλήματα. «Ήρθα όμως να δηλώσω το παθός μου να είμαι χρήσιμος στον τόπο μου. Να μπορέσω να παλέψω για ένα καλύτερο μέλλον για την γενιά μου και για τα παιδιά μας. Να συντονίσω τον μεγάλο αγώνα που δίνει η γενιά μου που ζουν την σκληρή πραγματικότητα της ανεργίας, την απαξίωση της εκπαίδευσης, της εκμετάλλευσης της δουλειάς τους, της φτώχειας, του αποκλεισμού και της περιθωριοποίησης… Και πιστεύω πως μπορούμε να τα καταφέρουμε!»