Ηχηρό παρόν στον «Περίπατο κατά των Διακρίσεων 2019» έδωσε χθες με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού η  Equal  Society στο κέντρο της Αθήνας. Για 5η συνεχόμενη χρονιά το Ελληνικό φόρουμ Μεταναστών κάλεσε τους εκπροσώπους από τις ομάδες που αντιμετωπίζουν διακρίσεις στη χώρα μας να  βαδίσουν  όλοι μαζί για έναν καλύτερο κόσμο.

Κρατώντας πλακάτ  με συνθήματα όπως ΟΧΙ στον ρατσισμό, ΝΑΙ στην ισότητα, εργαζόμενοι και εθελοντές της Equal Society περπάτησαν με εκατοντάδες άλλους Αθηναίους  διαδηλώνοντας κατά  του  ρατσισμού και κάθε είδους φυλετικής διάκρισης. Μεγάλο ήταν και το ενδιαφέρον από τα ειδησεογραφικά έντυπα και ηλεκτρονικά  μέσα  της χώρας που κάλυψαν  τον Περίπατο και την παρουσία της Equal Society.

Δυστυχώς, όμως στην Ελλάδα του σήμερα «εξακολουθούμε να γινόμαστε μάρτυρες ρατσιστικών επιθέσεων είτε με αφορμή την φυλετική καταγωγή είτε το σεξουαλικό προσανατολισμό.  Ο ρατσισμός είναι το δηλητήριο της Δημοκρατίας και της κοινωνικής συνοχής. Αποτελεί ένα ακόμα μέσο περιθωριοποίησης ευάλωτων συμπολιτών μας»,  δήλωσε ο πρόεδρος του Οργανισμού κ. Σπύρος Φρεμεντίτης , και προσέθεσε ότι «στόχος μας πρέπει να είναι όχι μόνο η ευαισθητοποίηση αλλά και η δημιουργία κανονιστικού πλαισίου που να προστατεύει αυτές τις πληθυσμιακές ομάδες».

Φορείς, οργανώσεις, συλλογικότητες και πολίτες καθώς και εκπρόσωποι από τις  ευρύτερες ομάδες που πλήττονται από τις διακρίσεις και τον ρατσισμό περπάτησαν από την πλατεία Συντάγματος προς τα Προπύλαια με συνθήματα υπέρ του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της διαφορετικότητας.

Η πορεία ολοκληρώθηκε με την απονομή του βραβείου «ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΜΟΣ – Τζανέτος Αντύπας 2019»  στο Golden Dawn Watch για την προσφορά του υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.