3η Επερώτηση

Σε πρόσφατες βροχές το νέο κτίριο της Π.Υ. Λευκάδας έσταζε σε αρκετά σημεία. Από ότι ενημερωθήκαμε, σε πρόσφατη επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΚΚΕ στην Π.Υ. Λευκάδας, η ζημιά αποκαταστάθηκε από την κατασκευάστρια εταιρεία. Όμως έχουν παρουσιαστεί ξανά προβλήματα στεγανότητας είχε παρέμβει η εταιρεία, αλλά οι ζημιές τελικά δεν αποκαταστάθηκαν.

Να σημειωθεί ότι το κτήριο της Π.Υ. είναι νέο κτήριο. Παραδόθηκε πριν 6 χρόνια. Κατασκευάστηκε με ΣΔΙΤ. Άρα κόστισε αρκετά παραπάνω στο Ελληνικό Δημόσιο. Το πρόβλημα που αναδεικνύεται είναι πως υπάρχουν κακοτεχνίες σε ένα νέο κτήριο. Αποδεικνύεται ότι οι κατασκευές με ΣΔΙΤ εκτός από το μεγάλο κόστος που το πληρώνει ο ελληνικός λαός δεν εκπληρώνουν στοιχειώδεις προϋποθέσεις.

Επερωτάσθε αν έχετε ενημερωθεί για το πρόβλημα και σε τί ενέργειες έχει προβεί η πολιτική και φυσική ηγεσία του Π.Σ.;

Κέρκυρα 21/3/19

Θ. Γουλής

Γ. Κορφιάτης

 

Σε προηγούμενη πρόσφατη συνεδρίαση του Π.Σ.Ι.Ν. με αφορμή την επερώτηση της ΛΑ.ΣΥ. για τις μεγάλες εκκρεμότητες με τα σεισμόπληκτα σχολεία της Κεφαλονιάς ο Περιφερειάρχης μεταξύ των άλλων δικαιολογιών είπε ότι υπάρχουν δυνατότητες για χρηματοδότηση και άλλων σχολείων. Είναι γνωστό ότι στην Κέρκυρα υπάρχουν μεγάλες ανάγκες για την επισκευή ή κατασκευή αρκετών σχολικών κτηρίων.

Επερωτάσθε αν υπάρχουν μελέτες και αν θα υπάρξει χρηματοδότηση για τα παρακάτω σχολεία:

  • Σχολικό Κέντρο Βραγκανιωτίκων
  • 4ο Λύκειο Παγκρατέικα
  • ΕΠΑΛ Μαντουκιού
  • Δημοτικό και Νηπιαγωγείο στο Κοντόκαλι – Γουβιά
  • Γυμνάσιο Λευκίμμης
  • Την ανακατασκευή του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου Άνω Κορακιάνας

Κέρκυρα 21/3/19

Θ. Γουλής

Γ. Κορφιάτης