Και φέτος το Δημοτικό Σχολείο Βασιλικής πραγματοποίησε τη διήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στην Αθήνα στις 14 και 15 Μαρτίου 2019 στα πλαίσια του προγράμματος επισκέψεων στη Βουλή των Ελλήνων με ευθύνη του Διευθυντή του Σχολείου κου Πάνου Γαζή και της δασκάλας κας Αιμιλίας Τήκα. Ήταν ένα διήμερο γεμάτο εμπειρίες και καινούριες εικόνες.

Την Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2019 στις 15:30μ.μ, η ξεναγός κα Κορίνα μάς ξενάγησε στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και στις 17:30μ.μ επισκεφθήκαμε το Παναθηναϊκό Στάδιο και το μουσείο του. Τελευταίος μας σταθμός την 1η ημέρα ήταν το Πλανητάριο – Ευγενίδειο Ίδρυμα για να παρακολουθήσουμε την προβολή « Το κέντρο του κόσμου… από το Γεωκεντρικό Σύστημα στην διαστολή του Σύμπαντος» όπου η παράσταση αυτή εξιστορούσε την συναρπαστική εξέλιξη των ιδεών μας για τη θέση της Γης και κατά συνέπεια του ανθρώπου στο Σύμπαν. Εκεί είχαμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε και το μουσείο του Πλανητάριου με θέμα « Μνήμες Γαίας: Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO Ελλάδας – Κύπρου». Εικόνες μοναδικών γεωλογικών και φυσικών μνημείων, εντυπωσιακών τοπίων, απολιθωμένων δασών, φαραγγιών, καταρρακτών, σπηλαίων, ακτών, κοιλάδων, μαζί με εντυπωσιακά απολιθώματα σπονδυλωτών (όπως δόντια και οστά προγονικών ελεφάντων) και θαλάσσιων οργανισμών (όπως όστρακα και κοράλλια), εντυπωσιακά πετρώματα που «γεννήθηκαν» στα βάθη του Ωκεανού της Τιθύος εκατομμύρια χρόνια πριν, και βέβαια ο μήκους 7,5 μέτρων απολιθωμένος κορμός μίας προγονικής λεύκας από την Λέσβο μετέτρεψαν την επίσκεψή μας στην έκθεση σε ένα εντυπωσιακό εικονικό «ταξίδι» στον χώρο και στον χρόνο.

Την Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2019 στις 10:00 π.μ, επισκεφθήκαμε τη Βουλή των Ελλήνων. Εκεί είχαμε την ευκαιρία να ξεναγηθούμε στους χώρους του Μεγάρου, να γνωρίσουμε την ιστορία του κτιρίου, να παρακολουθήσουμε σχετικά βίντεο στην αίθουσα «Ελευθέριος Βενιζέλος» για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας και να παρακολουθήσουμε από τα θεωρεία της Βουλής συζήτηση στην Ολομέλεια κατά τη διάρκεια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, όπου Υπουργός της Κυβέρνησης απαντούσε σε ερωτήσεις βουλευτών της αντιπολίτευσης με θέμα το μεταναστευτικό.
Η εκπαιδευτική μας εκδρομή στην Αθήνα ολοκληρώθηκε με την επίσκεψή μας  στο Μουσείο της Ακροπόλεως και την ξενάγησή μας σε αυτό από την κα Κορίνα.

Οι μαθητές της Στ τάξης του Σχολείου μας ήταν άψογοι σε όλη τη διάρκεια της εκδρομής και απέσπασαν τους επαίνους των υπευθύνων των χώρων που επισκέφθηκαν. Το πρακτορείο ταξιδίων « KINISSIS» που ανέλαβε τη μεταφορά του Σχολείου μας ήταν επίσης άψογο και πλήρως επαγγελματικό, όπως επίσης και ο οδηγός του λεωφορείου κος Μάκης Σκλαβενίτης. Τα ραντεβού στους χώρους επίσκεψης έγιναν με ακρίβεια και ήταν ένας επιπλέον λόγος της επιτυχίας της εκπαιδευτικής μας επίσκεψης. Μας χαροποίησε και η συνεργασία μας με το Δημοτικό Σχολείο Σφακιωτών και ευχαριστούμε τον Διευθυντή του Σχολείου κ. Θωμά Κακλαμάνη και τους συνοδούς εκπαιδευτικούς για την άριστη συνεργασία που είχαμε.

Μπράβο στους μαθητές και στις μαθήτριές μας για τη σωστή τους συμπεριφορά σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους γονείς – συνοδούς που βοήθησαν στο έργο των δασκάλων και στο Συλλόγο Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Βασιλικής που ανέλαβε τα έξοδα της ξεναγού και του Πλανητάριου.