Το 2019 ψηφίζουμε σε 5 εκλογικές αναμετρήσεις για όλα τα αιρετά αξιώματα της χώρας, εκτός του Προέδρου της Δημοκρατίας! Με σιέλ ψηφοδέλτια στις ευρωεκλογές, με κίτρινα στις εκλογές. Προς διπλασιασμό των εκλογικών τμημάτων, των καλπών και των παραβάν.

Σε 10.941 υπολογίζονται οι υποψήφιοι στις 5 εκλογικές αναμετρήσεις (ευρωεκλογές-εθνικές-δημοτικές-περιφερειακές-κοινοτικές) που θα διεξαχθούν στην χώρα εντός του 2019.

Είναι χαρακτηριστικό ότι φέτος θα ψηφίσουμε για όλα τα αιρετά αξιώματα και …μόνο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα εκλεγεί (από τη Βουλή) το 2020!

Ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης απέστειλε ήδη επιστολές στα κόμματα για τη συγκρότηση και λειτουργία Διακομματικής Επιτροπής ενόψει των ευρωεκλογών και των εκλογών για την Αυτοδιοίκηση που έχουν οριστεί για τις 26 Μαΐου. Η Διακομματική Επιτροπή αναμένεται να συνεδριάσει το αργότερο αρχές Απριλίου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες τα εκλογικά τμήματα θα διπλασιαστούν, καθώς οι ψηφοφόροι από 500 έως 600 ανά τμήμα θα μειωθούν σε 250 έως 300. Έτσι τα περίπου 20.000 εκλογικά τμήματα θα αυξηθούν από 35.000 έως και 40.000, ενώ συνολικά αναμένεται να αγοραστούν πάνω από 87.000 νέα παραβάν και έως 100.000 νέες κάλπες.

Τα ψηφοδέλτια για τις ευρωεκλογές θα είναι σιέλ, ενώ για τις αυτοδιοικητικές εκλογές λευκά, με τους φακέλους να αναγράφουν «Π», «Δ», «Κ», δηλαδή Περιφερειακές, Δημοτικές και Κοινοτικές. Εφόσον διεξαχθούν ταυτόχρονα και οι εθνικές εκλογές τα ψηφοδέλτια για αυτές θα είναι κίτρινα.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και ο αριθμός των δικαστικών αντιπροσώπων, ο οποίος επίσης αναμένεται να διπλασιαστεί, αναλόγως και του αριθμού των εκλογικών τμημάτων που θα συγκροτηθούν. Πρόθεση μάλιστα είναι να αυξηθεί και η ημερήσια αποζημίωσή τους, με αποτέλεσμα να αναζητηθεί και το αντίστοιχο κονδύλι που θα απαιτηθεί.

via news247.gr