Εγκρίθηκε σήμερα 4/3/2019 , από το Δημοτικό Συμβούλιο Λευκάδας παράταση μέχρι 30 Ιουνίου 2019 για την αποκατάσταση και ανάπλαση του ΧΑΔΑ Μεγανησίου,  έπειτα από αίτημα της αναδόχου εταιρείας. Το θέμα τέθηκε και συζητήθηκε προ ημερήσιας διάταξης.

Όσες παρατάσεις και να ζητηθούν και να εγκριθούν, η ανικανότητα του δημάρχου για τη διαχείριση και λύση του συγκεκριμένου σοβαρότατου προβλήματος είναι πλέον επανειλημμένα πιστοποιημένη.

Ενώ η τελευταία σύμβαση με τον εργολάβο για την αποκομιδή των απορριμμάτων έληγε την 31/12/18, χρόνος κατά τον οποίο υποτίθεται ότι θα είχε απομακρυνθεί όλος ο όγκος των απορριμμάτων, ώστε να αρχίσουν οι εργασίες αποκατάστασης, ο δήμαρχος των ‘’πρωτιών’’ φρόντισε να μην ανανεώσει έγκαιρα και μέχρι σήμερα.  Έτσι δεν θα δημιουργούταν χρονικό κενό και θα υπήρχε συνέχεια στη ροή αποκομιδής. Αντ΄ αυτού….απραξία!

Από αρχές του έτους λοιπόν μέχρι σήμερα συσσωρεύονται συνεχώς και πάλι βουνά από σκουπίδια….και ακολουθεί αίτημα της αναδόχου για παράταση και στη συνέχεια έγκριση,  ενώ η κατάσταση στον ΧΑΔΑ Μεγανησίου επανήλθε και πάλι στο μηδέν. Και σε δυο μήνες ξεκινάει η σεζόν κύριοι!!!

Όλα αυτά καταγράφουν για άλλη μια φορά την εγκληματική αδιαφορία, αμέλεια και ανικανότητα του δημάρχου με άκρως επικίνδυνες συνέπειες στο περιβάλλον, στον τουρισμό, στην ποιότητα ζωής και την δυνατότητα ανάπτυξης του νησιού.

Δεν μπορείτε δήμαρχε να καυχιέστε για έργο και να κομπάζετε όταν το 2019 η μόνη ενέργειά σας  για τη λύση στο θέμα των σκουπιδιών, εκτός των επανειλημμένων παρατάσεων, είναι μια παραπεταμένη σε εξωτερικό χώρο μεμβράνη, πού προορίζεται για την αποκατάσταση, με όποιες φθορές της αυτό συνεπάγεται. Γιατί άραγε?????? Ας σκεφτούν οι πολίτες του Μεγανησιού.

Αν δεν όδευε στο τέλος η θητεία σας θα σας καλούσα να παραιτηθείτε, ως οφείλατε να είχατε κάνει, όντας εδώ και καιρό δήμαρχος της μειοψηφίας.

Έστω και τώρα όμως κάντε την αυτοκριτική σας δημόσια με ειλικρίνεια, με αλήθειες.

Όσον αφορά την παράταξή μας, εφόσον λάβουμε την εντολή από τους συμπολίτες μας, δεσμευόμαστε ότι το συγκεκριμένο όπως και άλλα σοβαρά θέματα που ταλανίζουν χρόνια το νησί και σκονίζονται στα συρτάρια σας θα τα λύσουμε και θα τα τρέξουμε άμεσα. Γιατί έχουμε γνώση, εμπειρία, πολιτική βούληση και επιλέγουμε καθαρές και ριζικές λύσεις.

Για ενημέρωση όλων παραθέτω φωτογραφικό υλικό με λήψεις της τελευταίας εβδομάδας, που απεικονίζουν την απαράδεκτη κατάσταση στον ΧΑΔΑ……πέντε χρόνια μετά! Επίσης τα προαναφερόμενα έγγραφα από το  δημοτικό συμβούλιο Λευκάδας της 4/3/2019.

Κατερίνα Σ. Καββαδά (Καρατσολάκη) υποψήφια δήμαρχος Μεγανησίου