Ο Φίλανδρος τρέχει την Ιστορία μας / Run for History.

Πριν από έναν χρόνο πραγματοποιήθηκε τιμητική εκδήλωση στο Μουσείο της Ακρόπολης για τον μεγάλο φιλέλληνα αρχαιολόγο η οποία άφησε μεγάλη συγκίνηση και ενθουσιασμό στους Λευκαδίτες. Με αφορμή αυτό ο Φίλανδρος προτείνει στον Σύλλογο Νταίρπφελντ την σύσταση αγώνα δρόμου, κατά την οποία οι αθλητές θα περνούν από τους πιο σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους που εντόπισε ο Β. Νταίρπφελντ όπου σύμφωνα με την θεωρία του αποδεικνύουν ότι η Λευκάδα ήταν η Ομηρική Ιθάκη.

Η αφετηρία θα είναι ο Ναός του Απόλλωνα στον ακρωτήριο του Δουκάτου και τερματισμός ο χώρος της Αρχαίας Νήρικος.

Σε κάθε αρχαιολογικό τόπο–στάση, θα απαγγέλλονται οι αντίστοιχοι στίχοι της Οδύσσειας.
Πυρήνας της συγκεκριμένης αυτής πρότασης είναι το Μνημείο Νόστος / Β. Νταίρπφελντ, το αριστουργηματικό γλυπτό που εμπνεύστηκε και θα υλοποιήσει ο Σύλλογος Νταίρπφελντ στο Νυδρί. Την χρονιά των επισήμων εγκαινίων του μνημείου θα πραγματοποιηθεί και ο επίσημος αγώνας.

Η πρώτη αυτή δοκιμαστική διαδρομή – Test Εvent θα λάβει σάρκα και οστά από εθελοντές δρομείς που ο καθένας θα κάνει ένα μικρό κομμάτι της διαδρομής παράλληλα με άλλους οι οποίοι θα επιχειρήσουν το σύνολο της διαδρομής, 62χλμ.

Αυτό θα αποτελέσει και την έναρξη ενός καθοριστικού θεσμού για την ιστορία και τον πολιτισμό του νησιού μας, αλλά και της χώρας μας, γιατί ο Νταίρπφελντ υπήρξε κεντρικό πρόσωπο του πολιτισμού της Ελλάδας. Πρέπει να σημειωθεί, ότι τέτοιου είδους αγώνες με ιστορικό – πολιτιστικό περιεχόμενο είναι ελάχιστοι και η Λευκάδα θα αποτελέσει μέλος των εκλεκτών αυτών δράσεων και συμβάντων σε πανελλήνια κλίμακα.

Αυτό που είναι πάντα ο στόχος μας είναι η μετάδοση του μηνύματος και η ιστορία του νησιού μας!

Ραντεβού την Κυριακή 17/03/2019 και ώρα 09:00πμ, παίρνοντας έναρξη από το Ακρωτήριο Δουκάτο.

Με τιμή

ΔΣ ΑΣΛ Φιλανδρος