Συνεχίζει να μας απασχολεί το Νοσοκομείο Λευκάδας είτε γιατί αναμένουμε την ημερομηνία όπου θα ανακοινωθεί η μεγάλη μεταφορά στο νέο νοσοκομείο, είτε γιατί κάποια πρόσωπα και καταστάσεις δεν λένε να το αφήσουν να ηρεμήσει. Να μπει σε νέα τροχιά, να καθαρίσει από τα βαρίδια του παρελθόντος. Δυστυχώς συνεχίζουν κάποιοι όπου βρεθούν και όπου σταθούν να το δυσφημίζουν και με διάφορα τέχνασμα να το κρατούν όμηρο και να το χρησιμοποιούν για τις προσωπικές τους ορέξεις….

Νέες πειθαρχικές περιπέτειες…

Σίγουρα δεν μπορεί κανείς να πει ότι δεν χρειάζεται ακόμα πολύ δουλειά,  αλλά αυτό αφορά γενικότερα το ΕΣΥ. Το Νοσοκομείο Λευκάδας βρίσκεται σε καλύτερο δρόμο από ότι όλα τα υπόλοιπα χρόνια γιατί η πραγματικότητα ήρθε να αποκαλύψει και να διαψεύσει όσους λειτουργούσαν χρόνια εις βάρος του. Χρησιμοποιούσαν αυτό τον ευαίσθητο χώρο αλλά και τους ανθρώπους που τον διέπουν προκειμένου να εξυπηρετούν τα δικά τους και μόνο συμφέροντα! Τώρα μια νέα υπόθεση έρχεται να ταράξει τα ήδη ταραγμένα νερά γιατρού, ο οποίος σύμφωνα με το ρεπορτάζ μπαίνει σε νέες πειθαρχικές περιπέτειες. Μετά το φαινόμενο της εμπλοκής του σε πανελλαδικό σκάνδαλο, φαίνεται πως θα διωχθεί εκ νέου πειθαρχικά για άλλες υποθέσεις. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ μπορεί να είναι και πιο βαριές…. Βέβαια κατά πόσο όντως θα καταλήξουν κάπου όλες αυτές οι υποθέσεις είναι ένα ζήτημα. Μην ξεχνάμε εκλογές προ των πυλών και εκεί βασίζουν πολλοί κατηγορούμενοι τις ελπίδες τους για επιστροφή και ξαφνική «δικαίωση»! Φάκελοι χάνονται, υποθέσεις σβήνονται…. Θα μάθουμε εν καιρώ….

Βλέπουν φαντάσματα!

Και εκεί που προσπαθεί το Νοσοκομείο Λευκάδας να φέρει εις πέρας τις διάφορες υποθέσεις εμφανίζεται και ένα «φάντασμα» στους διαδρόμους του Νοσοκομείου να βγάλει τα δικά του απωθημένα…

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ένας γιατρός, ο οποίος πρόσφατα συνταξιοδοτήθηκε κυκλοφορεί τις απογευματινές ώρες στους διαδρόμους του Νοσοκομείου και προσπαθεί να πείσει τους ασθενείς να μην εμπιστεύονται τους γιατρούς και το νοσοκομείο. Το συγκεκριμένο τρωκτικό όπως περιγράφεται σε ανάρτηση που είδαμε και στο διαδίκτυο δυσφημίζει το έργο του νοσοκομείου και των μέχρι πρόσφατα συνεργατών γιατρών.
Στην ανάρτηση αναφέρεται: Οι γιατροί που υπηρετούν δίνουν την ψυχή τους για να μπορούν να φέρουν σε πέρας το δύσκολο αντικειμενικά έργο τους, δεν είναι δυνατόν ο εν λόγω κύριος για πολιτικούς και μόνο λόγους να χτυπά τους γιατρούς οι οποίοι δεν έχουν δηλώσει και ούτε είναι ΣΥΡΙΖΑ στην πλειοψηφία τους. Είναι άνανδρο και ελεεινό αυτό που κάνει όπως επίσης είναι και ήταν και το ότι ζητούσε φακελάκια όταν ήταν εν ενεργεία για να λειτουργήσει.
Ελπίζω ότι η υπηρεσία φύλαξης του νοσοκομείου που ξεκινά εντός των ημερών τις εργασίες της να τον πετάξει έξω. Δεν φταίει ο Έλληνας φορολογούμενος να πληρώνει για αλλαγές κλειδαριών σε δημόσιο χώρο επειδή κάποιο τρωκτικό όπως είπαμε δεν έχει παραδώσει τα κλειδιά για να μπαίνει όποτε θέλει στον χώρο όπου υπηρετούσε μέχρι πριν λίγο καιρό.
Καλώ τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό πέρα από τη διοίκηση του νοσοκομείου να τον πετάξουν έξω, διασύρει αυτούς και το έργο τους. Αυτοί είναι το νοσοκομείο Λευκάδας και όχι οι τοίχοι του.»

Δυστυχώς κάποιοι λειτουργούν χωρίς “αναισθητικό”! Βγάζουν τα απωθημένα τους ενώ είναι γνωστοί στην κοινωνία της Λευκάδας για τις ιατρικές υπηρεσίες που παρείχαν με όρους και ανταλλάγματα….

Υπάρχει ελπίδα

Παρ’ όλ’ αυτά θέλουμε να πιστεύουμε πως υπάρχει ελπίδα για το Νοσοκομείο Λευκάδας.  Να φύγουν τα παλιά βαρίδια, είτε γιατί βγαίνουν σε σύνταξη, είτε γιατί θα τους απομακρύνει κάποια στιγμή το ίδιο το σύστημα. Να δοθεί η ευκαιρία στην νέα γένια γιατρών που έρχονται στο Νοσοκομείο να δουλέψουν χωρίς εμπόδια και παρασκήνια… Όπως στην πολιτική έτσι και στο χώρο της Υγείας χρειάζεται να κάνει στην άκρη το παλιό κατεστημένο το οποίο οδήγησε το ΕΣΥ στην κατάντια του σήμερα. Αυτοί που ευθύνονται έχουν ονοματεπώνυμο και θα αναγνωριστούν. Και ας κρύβονται κάποιοι πίσω από σωματεία και τίτλους για να ρίχνουν στάχτη στα μάτια του κόσμου. Ο κόσμος καταλαβαίνει και ενώ ξέρει σε κάποιες περιπτώσεις συνειδητά επιλεγεί να κάνει τα στραβά μάτια…. Γιατί το κάνει αυτό, ας το απαντήσουν αυτοί που τα κάνουν…. Σημεία και φαντάσματα των καιρών…

Με τις υγείες μας… Έπεται συνεχεία

Υ.Γ. Με πρόσφατες αποφάσεις του Υποδιοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας ενισχύεται το ιατρικό δυναμικό του Γενικού Νοσοκομείου Λευκάδας, με την πρόσληψη δυο ακόμη επικουρικών γιατρών τριετούς θητείας, ενός ορθοπεδικού και ενός γαστρεντερολόγου.

Οι δυο παραπάνω γιατροί θα αναλάβουν υπηρεσία εντός των επόμενων ημερών.