Την πρωτοχρονιάτικη πίτας της έκοψε την περασμένη Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2019 στο ξενοδοχείο MARGARONA ROYAL HOTEL η ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας. Μια πραγματικά πολύ ωραία εκδήλωση με την Λευκάδα να πρωταγωνιστεί για άλλη μια φορά στα αθλητικά δρώμενα αφού απέσπασε πολλές βραβεύσεις για τις επιδόσεις της στο ποδόσφαιρο, στο μπάσκετ στο στίβο αλλά και στον πολιτισμό!!

Τιμητικά βραβεία δόθηκαν στα δυο ιστορικά σωματεία της Λευκάδας «Ορφέα» και «Φιλαρμονική» για την διαχρονική τους συμβολή και προσφορά στα πολιτιστικά δρώμενα εντός και εκτός Λευκάδας. Τα βραβεία παρέλαβαν οι πρόεδροι των σωματείων κ.κ. Αποστόλης Καραβίας και Παναγιώτης Κάλλιας. Ευχαρίστησαν τόσο την ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας όσο και τον αντιπρόεδρο της ΕΠΣ και βουλευτή Λευκάδας κο Καββαδά ο οποίος με την σειρά του στηρίζει τα σωματεία της Λευκάδας και το έργο τους. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για αυτή την πρωτοβουλία να βραβευτούν και πολιτιστικά σωματεία τονίζοντας έτσι ακόμα περισσότερο ότι ο αθλητισμός και ο πολιτισμός μαζί θωρακίζουν τα παιδιά με τις βασικές αξίες για μια υγιή σταδιοδρομία στην ζωή τους!

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι Αρχές του τόπου, ποδοσφαιριστές, παλαίμαχοι παίχτες, φίλοι και πρόσωπα από το χώρο της πολιτικής όπως ο Υφυπουργός Εργασίας κ. Κώστας Μπάρκας, ο Βουλευτής Πρέβεζας κ. Στέργιος Γιαννάκης, ο Βουλευτής Λευκάδας και Αντιπρόεδρος της ΕΠΣ κ.
Αθανάσιος Καββαδάς ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Χρήστος Μπαίλης, ο Δήμαρχος Ζηρού κ. Νικόλαος Καλαντζής, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Π-Λ κ. Θωμάς Κάρτσακλας, ο εντεταλμένος σύμβουλος Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου Λευκάδας κ. Σπύρος Πολίτης, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος σε θέματα επικοινωνίας, δημοσίων σχέσεων και εκδηλώσεων κ. Περικλής Βασιλάκης, πρόεδροι και εκπρόσωποι σωματείων αλλά και οι διαιτητές της ΕΠΣ Π-Λ.

Πραγματικά εντυπωσιακό ήταν το παρόν που έδωσαν οι αθλητές της Λευκάδας και όχι μόνο, αφού στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και οι υποψήφιοι Δήμαρχοι Λευκάδας κος Καλός και κος Λιβιτσάνος. Όχι όμως με την ιδιότητά τους στην πολιτική, αλλά ο μεν κος Καλός ήρθε να καμαρώσει την κόρη του η οποία βραβεύτηκε και ο δε κος Λιβιτσάνος ως πρόεδρος της «Δόξας» για  να παραλάβει την τιμητική πλακέτα για το σωματείο.

Περήφανος πολύ και ο διεθνής εκπαιδευτής Καββαδίας Ευστάθιος ο οποίος ευχαρίστησε την ΕΠΣ για την τιμή που κάνανε στο σύλλογο του να βραβεύσουν  3 αθλητές για τις διακρίσεις τους αλλά και τις μαθητικές τους επιδόσεις.  Συγκεκριμένα βραβεύτηκαν ο Θειακός Σωκράτης, η Παναγιώτα Καλού και η Βησσαρία Δάγλα.

Δικαίως περήφανος μπορεί να είναι και ο πατέρας της Κορίνας Πολίτη, κος Σπύρος Πολίτης, ο οποίος παρέλαβε την τιμητική πλακέτα για την κόρη του. Εξαιρετική αθλήτρια, η οποία έχει κάνει όλη την Λευκάδα πολύ περήφανη με τις διακρίσεις της στον κλασικό αθλητισμό!

Από την Λευκάδα βραβεύτηκαν επίσης η Γυναικεία Ομάδα Ποδοσφαίρου της Ένωσης «ΠΑΝΛΕΥΚΑΔΙΟΣ» και τιμήθηκε επίσης για τις εξαιρετικές επιτυχίες που καταγράφει η γυναικεία ομάδα Μπάσκετ «Νίκη».

Για την προσφορά του ως «Ιατρός αγώνα» βραβεύτηκε ο Ευστάθιος Κατωπόδης, ως ποδοσφαιριστής-επιστήμονας τιμήθηκε ο Λευκαδίτης Ανδρέας Κτενάς.

Συγκίνησε όλους η τιμητική διάκριση στον αείμνηστο Κυριάκο Γαζή για την προσφορά του στο ποδόσφαιρο της Ένωσης. Αξίζει να αναφερθούμε και στην κα Αλεξία Μπουκουβάλα η οποία συντόνιζε με άνεση και χαμόγελο την εκδήλωση.

Πέρα από κάποιους μεμονωμένους και παραπονεμένους, η εκδήλωση άρεσε σε όλους. Φαίνεται πως κάποιοι δεν κατέχουν τις βασικές αρχές του αθλητισμού, fair play και ευγενή άμιλλα, μακριά από αυτοσκοπούς… Βοηθάει το ξύδι!

Ο «Ορφέας» Λευκάδας είχε πραγματικά την τιμητική του αφού πέρα από την βράβευση το τυχερό φλουρί της πίτας το κέρδισε ο αντιπρόεδρος του «Ορφέα» Κώστας Πολυχρονόπουλος με τις ευχές για μια καλή χρονιά για όλους!

Αναλυτικά βραβευτήκαν:

1.Ο βετεράνος ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ Βασιλόπουλος Χρήστος για την προσφορά του στο Ελληνικό ποδόσφαιρο.

2.Οι Γυναικείες Ομάδες Ποδοσφαίρου της Ένωσής: -ΠΑΝΛΕΥΚΑΔΙΟΣ -ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΟΥ

3.Οι προπονητές -ΓΚΑΡΤΖΟΝΙΚΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ -ΔΗΜΟΛΙΤΣΑΣ ΘΩΜΑΣ -ΚΩΝΣΤΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ -ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΘΩΜΑΣ

4.Ο αείμνηστος ΓΑΖΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ για την προσφορά του στο ποδόσφαιρο της Ένωσης.

5.Η ΧΟΡΩΔΙΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ «ΑΡΜΟΝΙΑ»

6.Για την προσφορά τους ως «Ιατροί αγώνα» οι : -ΑΜΑΡΑΝΤΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ -ΚΑΤΩΠΟΔΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ -ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

7.Ο ΚΤΕΝΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ως ποδοσφαιριστής-επιστήμονας

8.Οι διαιτητές της Ένωσης: -ΣΠΥΡΑΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ -ΓΚΟΥΜΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ -ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΚΟΣ

9.Ο αείμνηστος Παρατηρητής και διαιτητής της Ένωσής ΓΚΛΙΑΤΗΣ ΦΩΤΙΟΣ

10.Ο «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ ΑΝΘΟΥΣΑΣ ΠΑΡΓΑΣ»

11.Ο ΛΙΟΛΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ για την προσφορά του στην Ε.Π.Σ.Π.-Λ. ως πρώην Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.

12.Ο ΜΟΥΣΙΚΟΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ «ΟΡΦΕΑΣ»

13.Η ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

14.Η Γυναικεία Ομάδα Μπάσκετ «ΝΙΚΗ ΛΕΥΚΑΔΑΣ»

15.Η ομάδα Μπάσκετ «ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ»

16.Η ΠΟΛΙΤΗ ΚΟΡΙΝΑ για τις διακρίσεις της στον κλασικό αθλητισμό

17.Οι αριστούχοι μαθητές: -ΔΑΓΛΑ ΒΗΣΣΑΡΙΑ -ΚΑΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ -ΘΕΙΑΚΟΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ

Απονεμήθηκαν κύπελλα στους Πρωταθλητές της Β’ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας Ε.Π.Σ. Πρέβεζας-Λευκάδας, αγωνιστικής περιόδου 2017-18 στις ομάδες, στην Δόξα Ωρωπού και ΠΑΣ Θύελλα 2015.

Επίσης απονεμήθηκαν κύπελλα ήθους στον ΠΑΣ Παλιάμπελα και ΠΑΣ Θύελλα 2015