Σαν τα σαλιγκάρια….

Σε πελάγη προεκλογικής ευτυχίας πλέει μετά την κοπή πίτας το κόμμα της ΝΔ και στην Λευκάδα. Το αδιαχώρητο επικράτησε στην αίθουσα του ξενοδοχείου “Ionion Star” που φιλοξένησε την εκδήλωση. Παντού συνωστισμός, πέρασαν οι εποχές όπου μετά βίας κατάφερνε η ΝΔ να συγκεντρώσει κόσμο στις εκδηλώσεις της. Πέρασαν οι εποχές όπου εγκατέλειπαν στελέχη το κόμμα γιατί δεν ήταν πλέον στην πρώτη γραμμή της εξουσίας. Τα πράγματα τώρα δείχνουν να αλλάζουν με αποτέλεσμα όλοι να θέλουν να γυρίσουν και πάλι στην αγκαλιά του κόμματος. Η εξουσία είναι εθιστική πώς να το κάνουμε…..

Πισωγυρίσματα – Δεν είναι οι αγκάλες ανοιχτές για όλους….

Περασμένα ξεχασμένα τα παραπόνα και οι αποστασίες. Μυρίζει εξουσία!! Η ΝΔ οδεύει προς αυτοδυναμία, αυτό θέλουν να προβάλλουν και αυτό πιστεύουν οι πιστοί του κόμματος. Με το μανδύα του «εθελοντισμού»  και της «προσφοράς» παρακαλάνε να μπουν στα ψηφοδέλτια αυτοί που μας κατηγορούσαν ότι ξεπουλήθηκε η παράταξή μας ψιθύριζαν κάποια στελέχη στην κοπή της πίτας. Δεν θα τους περάσει όμως θέλουν να πιστεύουν… Με τις εκλογές και την προοπτική της εξουσίας εν όψει, εμφανίστηκαν άπαντες σαν τα σαλιγκάρια μετά την βροχή. Φαίνεται όμως πως δεν είναι όλοι διατιθέμενοι να ξεχάσουν και να ανοίξουν τις αγκάλες σε όλους τους μετανιωμένους και μεταλλαγμένους. Επιμένουν μάλιστα πως «δεν φτάνει που κατηγορούσαν το κόμμα και πρωτοκλασάτα στελέχη, τώρα ζητούν θέσεις και αξιώματα στην πρώτη γραμμή και δεν χάνουν ευκαιρία να φωτογραφηθούν με όποιο στέλεχος έρχεται στην Λευκάδα». Οι καιροί αλλάζουν κυρία μου Νεοδημοκράτισσα … Για να δούμε τελικά ποιος ξεπουλάει ποιον….

Προεκλογική ζάλη προκάλεσε ο πρώην πρωθυπουργός Α. Σαμαράς

Επίσημος προσκεκλημένος και κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Κ. Καραγκούνης, το πρόσωπο της βραδιάς όμως ήταν ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Και τι δεν άκουσε ο άνθρωπος από τους κομματικούς παράγοντες της Λευκάδας για τα μεγάλα επιτεύγματά του και την προσφορά του στην πολιτική αλλά και στην Λευκάδα. Συναγωνιζόταν ποιος θα θυμηθεί τα περισσότερα, σχεδόν είχες την αίσθηση ότι ξέχασαν ποιος είναι πρόεδρος του κόμματος και υποψήφιος πρωθυπουργός. Επικρατούσε γενικά ένας ξέφρενος ενθουσιασμός, μια υστερία για μια φωτογραφία μαζί του, οι εν δυνάμει υποψήφιοι για να αναβαθμίσουν το πολίτικο τους βιογραφικό, να του σφίξουν το χέρι μήπως και αποσπάσουν και έναν καλό λόγο για την υποψηφιότητά τους. Μια χειραψία με τον πρώην πρωθυπουργό όλο και κάτι θα βοηθήσει νομίζουν….

Πόση κομματική λατρεία να αντέξει ένας άνθρωπος…

Προεκλογική ζάλη παντού με τον πρώην πρωθυπουργό να τηρεί πολύ χαμηλούς τόνους. Σχεδόν θα ένιωσε άσχημα με τόση κομματική λατρεία. Ευγενικός δεν αρνήθηκε σε κανέναν την αναμνηστική και ευχαρίστησε όλους  για τα καλά τους λόγια. Άλλωστε όποιος μοιράζεται την δόξα την διπλασιάζει εν τέλει. Κάτι που δεν γνωρίζουν πολλοί του επαγγέλματος…

Οικοδεσπότης με χαμόγελο!

Οικοδεσπότης της βραδιάς ήταν ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ κος Γεώργιος Μπουρδάρας,  ο οποίος πήρε και τα εύσημα για την εξαιρετική οργάνωση της εκδήλωσης. Τα είχε όλα! Κόσμο, οθόνες, αναμνηστικό βίντεο, μπουφέ και καλή διάθεση για όλους! Χωρίς να τηρεί κατά γράμμα το πρωτόκολλο κατάφερε με τον τρόπο του να δημιουργηθεί ένα πιο χαλαρό κλίμα κάτι που δεν είναι συνηθισμένοι οι Νεοδημοκράτες. Καλό τους έκανε πάντως αν κρίνουμε από το αποτέλεσμα και το γενικότερο σφίξιμο που διακατέχει συνήθως αυτές τις εκδηλώσεις. Και για τους ομιλητές που έτυχε να μακρηγορήσουν λίγο είχε ο κος Μπουρδάρας τον τρόπο του. Χαϊδεύοντάς τους διακριτικά την πλάτη τους υπενθύμιζε ότι δεν είναι η συγκύρια για μεγάλες αναλύσεις, κάτι που προκαλούσε χαμόγελα στους υπολοίπους. Όσο για τους ομιλητές αυτοί το χαβά τους….

Οι «δεινόσαυροι» της Νέας Δημοκρατίας επιμένουν – Προεκλογική εκδήλωση μασκαρεμένη πρωτοχρονιάτικη πίτα

Πασαρέλα υποψήφιων η κοπή πίτας. Και μπορεί στην Πειραιώς να επικρατεί δυσαρέσκεια για τους αυτοαποκαλούμενους υποψήφιους βουλευτές, μπορεί η απόφαση του επιτελείου της ΝΔ να είναι να μην υπάρξει καμία ανοχή και ο Κυριάκος Μητσοτάκης να είναι αποφασισμένος να αφήσει εκτός ψηφοδελτίων όσους δεν έχουν πάρει το πράσινο φώς και έχουν «βαριά» βιογραφικά, μπορεί να έφτασε στ’ αφτιά του Κυριάκου Μητσοτάκη σύμφωνα με το ρεπορτάζ ότι ορισμένοι «δεινόσαυροι» της Νέας Δημοκρατίας και κομματάρχες ασκούν πιέσεις σε συνεργάτες του προκείμενου να μπουν οι ίδιοι στα ψηφοδέλτια και να μείνουν εκτός νέοι άνθρωποι καταξιωμένοι και με όρεξη για δουλειά, μένει όμως να δούμε και στην πράξη αν ο πρόεδρος του κόμματος θα έχει συνέπεια λόγων και πράξεων γιατί  η Λευκάδα κλασσικά έχει τους δικούς της κανόνες….

Επίλεκτη κώφωση κάτι σαν την αλλεργία στο καρμπόν…

Ποσό αξιόπιστες είναι τελικά οι μεγάλες εξαγγελίες για αλλαγές του κου Μητσοτάκη; Επανειλημμένα έχει κατηγορήσει την κυβέρνηση για επιλεκτική κώφωση, πως δεν ακούει τους πολίτες, δεν γνωρίζει τι συμβαίνει πραγματικά στις κατά τόπους κοινωνίες. Για να δούμε ο κος Μητσοτάκης θα ακούσει τις κατά τόπους κοινωνίες όσον αφορά τις υποψηφιότητες; Γνωρίζει τι συμβαίνει και ποιους επιθυμεί ο ψηφοφόρος της ΝΔ στην Λευκάδα να δει στο ψηφοδέλτιο; Ή θα εμφανίσει και αυτός ξαφνικά επιλεκτική κώφωση; Σαν την αλλεργία στο καρμπόν ένα πράγμα… Εμφανίζεται ξαφνικά, κάνεις τα κουμάντα σου, θεραπεύεσαι ξαφνικά και δεν αποδεικνύεται με τίποτα….

Ασπρίσαμε – «Χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου.»

Τελευταία ακούμε επανειλημμένα σε διάφορες πίτες για το κόμμα που έχει ασπρίσει. Τα ίδια τα στελέχη της ΝΔ αναφέρουν πως το κόμμα τους έχει γεράσει. Η  ΝΔ αν θέλει να έχει συνέχεια θα πρέπει να ανοίξει τις αγκάλες όχι μόνο στους μετανιωμένους αλλά πρωτίστως στους νέους. Δυστυχώς υπάρχουν κάποια στελέχη που δεν λένε να κάνουν στην άκρη με τίποτα. Θυσιάζουν το κόμμα  φτάνει να είναι μπροστά και υποψήφιοι. Όσο δεν λέει η κεντρική ηγεσία να το καταλάβει αυτό  είναι καταδικασμένοι να ζήσουν όλοι μαζί το «Χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου.»

Ξεκάθαρο μήνυμα του βουλευτή Λευκάδας για το ψηφοδέλτιο

Ξεκάθαρος ήταν ο βουλευτής Λευκάδας Θ. Καββαδάς στην τοποθέτησή του για το ποιους επιθυμεί να έχει δίπλα του στις επερχόμενες εκλογές. Θύμισε σε όσους το έχουν ξεχάσει ότι στις δύσκολες εποχές το 2015 ο ίδιος και οι συνυποψήφιοι του, η κα Αυγερινού και ο κος Μελάς έδωσαν την μάχη όταν ο ΣΥΡΙΖΑ σάρωνε στην χώρα. Κατάφεραν τότε κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες και κέρδισαν την έδρα, έβαψαν την Λευκάδα μπλε όπως είπε χαρακτηριστηκά. Όντας βουλευτής της αντιπολίτευσης εκπροσώπησε και διεκδίκησε για το κόμμα του και την Λευκάδα τα μέγιστα. Ήρθε η ώρα το κόμμα να το εκτιμήσει και να πράξει ανάλογα πιστεύουν τώρα πολλά στελέχη και απλά μέλη του κόμματος στην Λευκάδα. Και μπορεί όπως ανέφερε ο κος Σολδάτος το 2012 ως υποψήφιος βουλευτής μαζί με τον Ξ. Βεργίνη και αυτός να έβαψε την Λευκάδα μπλε σίγουρα όμως δεν μπορείς να συγκρίνεις τις 2 αυτές εκλογικές αναμετρήσεις. Άλλο να εκλέγεσαι βουλευτής της ΝΔ με κυβέρνηση ΝΔ, παρά το ροζ μωσαϊκό στα Ιόνια Νησιά, και άλλο να εκλέγεσαι βουλευτής της ΝΔ με έναν ΣΥΡΙΖΑ που σαρώνει κυριολεκτικά σε όλη την χώρα…

Θ. Σολδάτος: «Έχω τα θετικότερα συναισθήματα για την νίκη που έρχεται»

Πολύ ικανοποιημένος δήλωσε ο υποψήφιος Δήμαρχος και πρώην βουλευτής Λευκάδας Θ. Σολδάτος για την προσέλευση του κόσμου στην εκδήλωση της ΝΔ αφού όπως είπε πρόκειται για την μεγαλύτερη συγκέντρωση που έχει γίνει κατά την τρέχουσα δεκαετία. Ευχαρίστησε το κόμμα για την ομόφωνη στήριξη που έδωσε στο συνδυασμό του για τις δημοτικές εκλογές και πιστεύει πως έχει στο ψηφοδέλτιό του τους καλύτερους εκπροσώπους των δημοτικών ενοτήτων, τους καλύτερους συμπατριώτες ανά επαγγελματική και επιστημονική ομάδα. Πρόκειται για εκλεκτούς Λευκαδίτες και έχει τα θετικότερα συναισθήματα για την νίκη που έρχεται. Μετά τις αποκριές θα παρουσιαστεί ο συνδυασμός και θα γνωρίζουμε και επίσημα τα πρόσωπα που θα στηρίξουν τον Θ. Σολδάτο στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.

Θέλει στήριξη….

Μήνυμα συστράτευσης και νίκης στις εκλογικές αναμετρήσεις του 2019 έστειλαν όλοι όσοι μίλησαν στην εκδήλωση. Μαζί τους και η υποψήφια Περιφερειάρχης κα Κράτσα η οποία λογικό να είχε ένα άγχος παραπάνω να φανεί και να ζητήσει εκ νέου από τους Λευκαδίτες να στηρίξουν την υποψηφιότητά της. Μειονεκτεί σε σχέση με τους άλλους υποψηφίους σε αναγνωρισιμότητα παρά την καταξίωσή της στα Ευρωπαϊκά δεδομένα. Θα πρέπει να βρει τον δικό της δίαυλο επικοινωνίας με τους πολίτες του Ιονίου. Έχει την στήριξη του κόμματος, θα πρέπει όμως να πείσει και τους πολίτες να την στηρίξουν.

Προεκλογικός πυρετός…

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν κος Καραγκούνης τον οποίο φαίνεται πως έπιασε για τα καλά ο προεκλογικός πυρετός. Πήρε φόρα και αναφέρθηκε στα πολλά κακώς κείμενα της σημερινής κυβέρνησης. Κατανοούμε βέβαια το προεκλογικό της υπόθεσης, θα περίμενε όμως κανείς από έναν πολίτικο της γενιάς του μια πολιτικά πιο ποιοτική προσέγγιση. Ειδικά όταν αναφέρεται κανείς σε ευθύνες και πολίτικες έννοιες όπως αυτή της «Αριστεράς» αξίζει να είμαστε λίγο πιο προσεκτικοί. Μην ξεχνάμε πως έχουν ονοματεπώνυμο αυτοί που οδήγησαν την χώρα στα πέτρινα χρόνια που ανέφερε, κάποιοι από αυτούς είναι μάλιστα και σήμερα ενεργά μέλη και υποψήφιοι πολιτευτές στα μεγάλα κόμματα της χώρας….

“Δεν μας παίρνει τίποτε άλλο! Απόλυτη κομματική συστράτευση!”

Την εκδήλωση έκλεισε ο πρώην πρωθυπουργός κος Σαμαράς ο οποίος επανειλημμένα έχει δηλώσει λάτρης της Λευκάδας. Χωρίς μεγάλες αντιπολιτευτικές φανφάρες ξεκαθάρισε σε όλους ποιο είναι το καθήκον τους. Τα πράγματα είναι απλά και ξεκάθαρα για τον κο Σαμαρά, απόλυτη κομματική συστράτευση σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις που έρχονται. «Δεν έχετε το δικαίωμα να πείτε σε αυτές τις εκλογές θα ψηφήσω έτσι, σε αυτές αλλιώς. Σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις ψηφίζουμε ΝΔ. Δεν μας παίρνει τίποτε άλλο! Έχετε την υποχρέωση και την τελευταία ψήφο να την ψάξετε. Να την βρείτε να της δώσετε το κίνητρο και την ευχή αν είστε πάππους ή μάνα, να  μπορέσουμε όλοι μαζί ενωμένοι να αντιμετωπίσουμε αυτή την λαίλαπα σε κρίσιμες ώρες εκλογών που έρχονται».

Έχουν περάσει αρκετές ημέρες από την κοπή πίτας της ΝΔ και εκ τότε έχουν μεσολαβήσει άλλες εκδηλώσεις και νέες συναντήσεις και το τοπίο ξεκαθαρίζει τόσο από πλευράς κεντρικής εξουσίας όσο και από πλευράς βουλευτή Λευκάδας…

του βουλευτή Λευκάδας….