Το Σωματείο εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Λευκάδας, δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή του στην εργαζόμενη συναδέλφισσα, που εργάζονταν  ως βοηθητικό προσωπικό στο ΠΓΝΙ, και  μητέρα 13 παιδιών,  που το 2001 έχοντας 11 ανήλικα παιδιά παραποίησε κατά ένα χρόνο το έτος κτήσης του απολυτηρίου δημοτικού, για να λάβει μέρος σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για μια θέση βοηθητικού προσωπικού.

Η αστική δικαιοσύνη, την καταδίκασε  σε 8ετή κάθειρξη διότι έκανε το  «έγκλημα», να παραποιήσει το έτος κτήσης του απολυτηρίου της.

Η καταδίκη της για απάτη έναντι του Δημοσίου και κατάχρηση δημοσίου χρήματος για ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΕΣ αποδοχές, που έλαβε έναντι σκληρής εργασίας, προκαλεί προβληματισμό για την ποιότητα, της κάθε φορά αποδιδόμενης δικαιοσύνης.

Αστικής δικαιοσύνης που εξαντλεί όλη την αυστηρότητά της στη συγκεκριμένη εργαζόμενη, όπως και στην καθαρίστρια από τον Βόλο. Δικαιοσύνη που προβαίνει σε διώξεις συνδικαλιστών, μαθητών,  αγροτών και όσων αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους.

Ενώ παράλληλα έχει “ερμητικά κλειστά τα μάτια” μπροστά στην εξοντωτική πολιτική των κυβερνήσεων, που καταδικάζει στη φτώχεια και στην ανέχεια χιλιάδες άνεργους, που αναζητούν απελπισμένα τρόπο να ζήσουν. Αστική δικαιοσύνη που αφήνει ανολοκλήρωτη τη δίκη των νεοναζιστών της Χρυσής Αυγής εδώ και 6 χρόνια.

Δεν επικροτούμε σφάλματα και αθέμιτες πρακτικές διεκδίκησης μιας θέσης εργασίας, αλλά είναι αδιανόητο να τιμωρείται με τέτοια αυστηρότητα μια εργαζόμενη μητέρα 13 παιδιών, όταν την ίδια στιγμή μένουν στο «απυρόβλητο», όσοι έχουν κατασπαταλήσει δημόσιο χρήμα, εργοδότες που αφήνουν απλήρωτους εργαζόμενους καταπατώντας τα δικαιώματά τους, όσοι νόμιμα και παράνομα πλουτίζουν σε βάρος των εργαζομένων και του λαού.

Η υπόθεση της συναδέλφισσας εργαζόμενης,  μας αφορά όλους. Στο πρόσωπό της καταδικάζεται κάθε εργαζόμενος που προσπαθεί να ζήσει με μόχθο και ιδρώτα την οικογένειά του.

Το Δ.Σ.