«Nα πάμε τον Δήμο Λευκάδας εκεί που του πρέπει: ούτε αριστερά, ούτε δεξιά, να πάμε τον Δήμο μπροστά» είπε ο υποψήφιος Δήμαρχος Λευκάδας κος Καλός στην πρόσφατη παρουσίαση της ανεξάρτητης αυτοδιοικητικής κίνησης «Σύγχρονη Λευκάδα» και προφανώς βρίσκεται στο σωστό δρόμο αφού έχει καταλάβει πως μόνο ένας Δήμαρχος που μπορεί να ενώσει πολιτικά διαφορετικό κόσμο υπό την ηγεσία του έχει μέλλον σε αυτό το τόπο.

Το έχουμε ξαναπεί η Λευκάδα έχει χορτάσει από μόνο-κόμματους, ισχυρογνώμονες ηγέτες.  Το στοίχημα είναι ποιος θα καταφέρει να ενώσει και να συνεργαστεί με ανθρώπους που θα ανήκουν σε διαφορετικό πολίτικο χώρο. Ο κος Καλός στέλνοντας ένα μήνυμα ευρύτερων συναινέσεων πέρα από κομματικά στεγανά και με καθαρά αυτοδιοικητική αναφορά δείχνει να έχει ανταπόκριση. Στέλεχος της αντιπολίτευσης αναφέρει σχετικά με την υποψηφιότητα του: «Η διαφορετικότητα της ιδεολογίας επί της κεντρικής πολιτικής σκηνής, δεν μου απαγορεύει να συνταχθώ μαζί σου! Αυτό το κέρδισες με την αξία σού όλα αυτά τα χρόνια που γνωριζόμαστε! Τυχερή η Λευκάδα!!!»

Πολύς ήταν ο κόσμος που ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του κ. Καλού, μαζί τους και ένα μεγάλο κομμάτι της αυτοδιοικητικής ιστορίας της Λευκάδας τις τελευταίες τρείς δεκαετίες. Ξεχώρισαν με την παρουσία τους ο πρώην βουλευτής, νομάρχης και Δήμαρχος Λευκάδας κος Σπύρος Μαργέλης, ο πρώην Δήμαρχος Λευκάδας κος Παναγιώτης Σκληρός και ο επικεφαλής του «Αυτοδιοικητικού Κινήματος» και Δήμαρχος Αμφιλοχίας κ. Απόστολος Κοιμήσης.

Όσο για το γενικότερο κομμάτι της αυτοδιοικητικής ιστορίας της Λευκάδας οι πολίτες τους έχουν κρίνει……

Ο υποψήφιος Δήμαρχος κος Καλός έδειξε από την πρώτη στιγμή ότι προσεγγίζει τα προεκλογικά δεδομένα διαφορετικά. Η ομιλία του απλή, μεστή χωρίς φανφάρες και αιώνιες κουραστικές κατηγορίες. Όρισε τη λήξη της περιόδου των διαπιστώσεων και της απόδοσης ευθυνών και παρουσίασε την πρόταση που σχεδιάζει ο ίδιος και οι συνεργάτες του. Δίνει ιδιαίτερη προτεραιότητα στο διάλογο και την αλληλεπίδραση με την κοινωνία. Στοχεύει στην αναδιαμόρφωση των δημοτικών στόχων και του τελικού προγράμματος με την βοήθεια και της ιστοσελίδα «www.sixronilefkada.gr» μέσω της οποίας, μεταξύ άλλων, παρέχεται η δυνατότητα στους πολίτες να μοιραστούν ιδέες και προτάσεις για τον τόπο και να υποβάλλουν τα ερωτήματά τους.

Εμείς μιλήσαμε με τον υποψήφιο Δήμαρχο κο Καλό για το πώς είδε ο ίδιος την εκδήλωση και ποια θα είναι τα επόμενα βήματα για μια σύγχρονη Λευκάδα όπως ο ίδιος την οραματίζεται..

“Οφείλω να ομολογήσω ότι είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος από την όλη εκδήλωση και πώς θα μπορούσε άλλωστε να μην είμαι, όταν η προσέλευση του κόσμου ξεπέρασε και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις, λαμβάνοντας υπόψη ότι βρισκόμαστε μακριά από τις εκλογές και με μια κοινωνία να βρίσκεται σε αποστροφή, ως προς τα πολιτικά δρώμενα. Την ίδια στιγμή, όμως, φάνηκε το ενδιαφέρον των συμπολιτών μας για κάτι νέο και σύγχρονο. Ήταν ολοφάνερη η ικανοποίηση του κόσμου μετά το τέλος της εκδήλωσης. Πρέπει να τονίσω ότι η παρουσία του μεγαλύτερου μέρους του αυτοδιοικητικού κεφαλαίου της Λευκάδας αλλά και οι ειλικρινείς ευχές και των ανθρώπων που δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν μας δίνει δύναμη για την απαιτητική συνέχεια.”

Μετά το βάπτισμα του πυρός τι θα ακολουθήσει;

Έχουν προγραμματιστεί μια σειρά επαφών εκτός Λευκάδας που αφορούν τα μεγάλα ζητήματα του τόπου μας. Επίσης, θα ενταθούν οι επαφές με τους πολίτες της Λευκάδας με επισκέψεις στα χωριά, στην πόλη, στις επιχειρήσεις. Απώτερος στόχος είναι η συνδιαμόρφωση του τελικού προγράμματος.”

Εμείς να ευχηθούμε στον υποψήφιο Δήμαρχο Λευκάδας Μπάμπη Καλό και τον συνδυασμό του καλή επιτυχία!